AP Photos

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΙΚΟΙ ΑΝΟΧΗΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΟΥΓΚΩ

Μια ματιά στην προσωπική ζωή αλλά κυρίως στην ακόρεστη σεξουαλική δίψα του μεγάλου συγγραφέα.

Ο Βίκτωρ Ουγκώ, ο Γάλλος συγγραφέας γνωστός για μία σειρά από μεγάλα μυθιστορήματα με τους “Άθλιους” μάλλον να βρίσκονται στην κορυφή, γεννήθηκε στη Μπεζανσόν της Γαλλίας το 1802, αλλά πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο Παρίσι. Εκεί, σύμφωνα με την Britannica, σπούδασε νομικά για τρία χρόνια αλλά δεν άσκησε ποτέ το επάγγελμα του δικηγόρου. Από τα 21 του χρόνια, όταν και δημοσίευσε το πρώτο του μυθιστόρημα, “Χαν της Ισλανδίας”, η λογοτεχνία τον κέρδισε εξ ολοκλήρου.

Ο Ουγκώ ερωτεύτηκε την παιδική του φίλη, Αντέλ Φουσέ, αλλά η μητέρα του δεν ενέκρινε τη σχέση τους. Έναν χρόνο μετά τον θάνατό της τελευταίας όμως, το 1822, ο Ουγκώ θα παντρευόταν την Φουσέ, βαθιά ερωτευμένος μαζί της, οπως αποδείκνυαν και πολλά ερωτικά γράμματα που της είχε στείλει. Σε ένα απ’ αυτά έγραφε:

”… Αύριο, αν είχα πεθάνει, ο γλυκός τόνος της φωνής σου, η τρυφερή πίεση των χειλιών σου, θα με καλούσαν ξανά στη ζωή”.

Μέχρι το 1930, το ζευγάρι θα είχε ήδη αποκτήσει πέντε παιδιά. Σύμφωνα με την ειδική μελετήτρια της ζωής του Ουγκώ, Μάρβα Μπαρνέτ, η Φουσέ δεν ήθελε να κάνει περισσότερα παιδιά και έτσι επέλεξε την αποχή από το σεξ, τη μόνη 100% αποτελεσματική μέθοδο ελέγχου των γεννήσεων, ειδικά για εκείνη την εποχή. Απ’ τη μεριά του ο Ουγκώ, αν και φέρεται να είχε ακόρεστη σεξουαλική όρεξη, παρέμεινε πιστός στη γυναίκα του. Μόλις ένα χρόνο αργότερα, ωστόσο, ο Ουγκώ θα αρχίσει να πιστεύει ότι η γυναίκα του είχε ερωτευτεί κάποιον άλλο.

Την εποχή που η Φουσέ “επέβαλε” στη σχέση τους την αποχή, ο στενός φίλος του συγγραφέα και κριτικός λογοτεχνίας, Σαρλ Ογκουστίν Σεντ-Μπεβ, περνούσε πολύ χρόνο στο σπίτι του, κάτι που τον έφερε κοντά στη Φουσέ.

Όπως σημειώνει η Μάρβα Μπαρνέτ, αν και οι δυο τους αντάλλαξαν ερωτικά γράμματα, η σχέση τους δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Εντούτοις, ο Ουγκώ δεν αγνοούσε την εγγύτητα που δημιουργήθηκε μεταξύ τους και το 1831 έστειλε ένα γράμμα στον φίλο του στο οποίο έγραφε: “Είμαι πεπεισμένος ότι μπορεί να πάψει να με αγαπά και ότι αυτό μπορεί να είχε λίγη σχέση μαζί σου… Δεν ξέρω πού βρίσκομαι με τα δύο όντα που αγαπώ περισσότερο στον κόσμο. Είσαι ένα από αυτά τα δύο”.

AP Photos

Ο συγγραφέας της “Παναγίας των Παρισίων” φέρεται να έδωσε στη Φουσέ την επιλογή να είναι με τον Σεντ-Μπεβ, αλλά εκείνη προτίμησε να παραμείνει στο πλάι του. Οι δυο τους θα παρέμεναν παντρεμένοι μέχρι το θάνατό της το 1868.

Πληγωμένος από την προδοσία της γυναίκας και του φίλου του, ο Ουγκώ αναζήτησε παρηγοριά στην αγκαλιά της Ζυλιέτ Ντρουέ, μίας ηθοποιού που πρωταγωνιστούσε σε ένα από τα έργα του. Οι δυο τους ξεκίνησαν μια σχέση το 1833 και η Ντρουέ εξομολογήθηκε τον έρωτά της για τον συγγραφέα σε χιλιάδες γράμματα, γράφοντάς του ακόμη και πολλές φορές μέσα στην ίδια ημέρα. Σε ένα από αυτά, σύμφωνα με το περιοδικό “American Reader”, του έγραψε: “Άφησέ με να πάω μαζί σου όπου απειλείται η ευτυχία μου, άσε με να γίνω η σύζυγος του μυαλού και της καρδιάς σου, αν δεν μπορώ να γίνω δικιά σου”.

Ο Ουγκώ και η Ντρουέ διατήρησαν τη σχέση τους μέχρι το θάνατό της δεύτερης το 1883, χωρίς όμως εκείνος να της είναι πιστός.

Ο Βίκτορ Ουγκώ είχε πολλές σεξουαλικές παρτενέρ κατά τη διάρκεια της ζωής του. Το βιβλίο “The Intimate Sex Lives of Famous People”, περιέγραψε τον συγγραφέα ως έναν άντρα με εξαιρετικά δραστήρια σεξουαλική ζωή.

“Δεν ήταν ασυνήθιστο γι’ αυτόν να κάνει έρωτα με μια νεαρή πόρνη το πρωί, μια ‘ευγνωμονούσα’ ηθοποιό πριν από το μεσημεριανό γεύμα, μια εταίρα ως απεριτίφ και μετά να ακολουθήσει άλλη μία νύχτα σεξ με τη Ζυλιέτ”.

Ο Ουγκώ είπε κάποτε ότι οι γυναίκες τον έβρισκαν ακαταμάχητο –ούτε και η ερωμένη του γιου του δεν ξέφυγε από τη γοητεία του.

Είχε μια τόσο ενεργή σεξουαλική ζωή που ο βιογράφος του Γκράχαμ Ρομπ έγραψε στο βιβλίο του “Victor Hugo: A Biography” ότι “μια στατιστική ανάλυση δείχνει ότι, από το 1847 έως το 1851, έκανε σεξ με περισσότερες γυναίκες αριθμητικά από όσα ποιήματα έγραψε”. Ωστόσο, πάντα στο τέλος γυρνούσε στη Ζυλιέτ Ντρουέ.

Το 1878, ο Βίκτωρ Ουγκώ διαγνώστηκε με εγκεφαλική συμφόρηση σε ηλικία 76 ετών. Πέντε χρόνια αργότερα, η πάντα πιστή ερωμένη του, η Ντρουέ πέθανε σε ηλικία 77 ετών, σύμφωνα με την Britannica.

Εντούτοις, τα γηρατειά του μεγάλου συγγραφέα δεν μείωσαν τη σεξουαλική του όρεξη. Σύμφωνα με το site “Short History”, κατέγραψε 83 σεξουαλικές συναντήσεις στο ημερολόγιό του σε διάστημα τεσσάρων μηνών λίγο πριν πεθάνει από πνευμονία στις 22 Μαΐου 1885, σε ηλικία 83 ετών!

Τελευταία επιθυμία του συγγραφέα ήταν να έχει μία φτωχική κηδεία, αλλά η επιθυμία του δεν πραγματοποιήθηκε. Αντίθετα, του έγινε μια κρατική κηδεία και περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν την πομπή από την Αψίδα του Θριάμβου στο Πάνθεον.

Μεταξύ εκείνων που απέδωσαν τον τελευταίο φόρο τιμής ήταν και οι σεξεργάτριες από τους οίκους ανοχής που σύχναζε ο Ουγκώ. Σύμφωνα με τον Guardian, οι παρισινοί οίκοι ανοχής έκλεισαν τις πόρτες τους για μια μέρα προκειμένου να δώσουν την ευκαιρία στις σεξεργάτριες να θρηνήσουν την απώλεια του και να παρευρεθούν στην κηδεία του. Επιπλέον, όπως έγραψε ο Γκράχαμ Ρομπ στο βιβλίο του, οι γυναίκες αυτές φέρεται να κάλυψαν τα γεννητικά τους όργανα χρησιμοποιώντας μαύρο ύφασμα σε μια περίεργη ένδειξη σεβασμού.

Ο τάφος του Ουγκώ βρίσκεται στο Πάνθεον πλάι σε άλλες σεβαστές μορφές όπως τον Βολταίρο, τον Λουί Μπράιγ και τον Ζαν Ζακ Ρουσό.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα