24 MEDIA LAB

GREEK MAFIA: ΓΙΑΤΙ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΑΘΩΟΙ

Γιατί κρίθηκαν όλοι αθώοι για την Greek Mafia και σε τι βαθμό έχουν διαβρωθεί αυτοί που πρέπει να την εξαρθρώσουν;

Οι κατηγορούμενοι στη δίκη της Greek Mafia κρίθηκαν όλοι αθώοι για την “προστασία” σε εκατοντάδες οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες στην Αθήνα. Βασικοί κατηγορούμενοι ήταν πρώην ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για τους οποίους, πάντως, η δικαστική έρευνα θα έχει και δεύτερο μέρος.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 2015-2017 από την ΕΥΠ, η οποία παρέδωσε στις δικαστικές Αρχές εκατοντάδες τηλεφωνικές συνομιλίες υπόπτων. Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων υποστήριξαν ότι μέρος των παρακολουθήσεων είχε γίνει χωρίς να υπάρχει δικαστική έγκριση, ισχυρισμό που το δικαστήριο έκανε δεκτό με πλειοψηφία 2-1. Πηγές της ΕΥΠ επιμένουν ότι όλες οι παρακολουθήσεις για την Greek Mafia ήταν νόμιμες και ότι άλλωστε δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, εφόσον το ίδιο υλικό στάλθηκε για απομαγνητοφώνηση από την Εισαγγελία στις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Όλα αυτά συμβαίνουν, πάντως, σε μια κακή συγκυρία για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία της Αστυνομίας με καταγγελίες για διαφθορά να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Γιατί κρίθηκαν όλοι αθώοι για την Greek Mafia και σε τι βαθμό έχουν διαβρωθεί αυτοί που πρέπει να την εξαρθρώσουν;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ 24MEDIA LAB

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα