Λίγο μετά το τέλος της τελευταίας εκομπής της Ελένης Μενεγάκη τον Ιούλιο του 2020. EUROKINISSI

Η ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ RESTART

Όλα αρχίζουν ξανά με το μεγαλύτερο τηλεπτικό brand να γυρνάει στο γυαλί.

Αχ Ελένη, λέγαμε τότε που μας είπες το αντίο.

Θα ‘χει περάσει ένας χρόνος από τότε αν δεν με απατά η μνήμη μου. Όχι, ότι χαθήκαμε και καθόλου (για το νέο σπίτι στην Κηφισιά ξέρω, για τις καραβίδες της Καθαράς Δευτέρας από τη Βαρβάκειο ξέρω, μέχρι και τη συνταγή για τα τυροπιτάκια με ζύμη κουρού έχω σημειωμένη), αλλά μία απόσταση την πήραμε. Δώσαμε χρόνο στη σχέση και τώρα γυρνάς. Για να πω την αλήθεια, δεν πίστεψα ούτε για μία στιγμή πως δεν θα επέστρεφες χωρίς αυτό να σημαίνει πως η αγρανάπαυση δεν περίμενα να είναι μεγαλύτερης διάρκειας.


Η Ελένη Μενεγάκη επιστρέφει στην τηλεόραση και μάλιστα με συμβόλαιο στις αποχρώσεις του χρυσού για να το ταιριάξει με την κόμη σήμα κατατεθέν. “Ναι! Είναι αλήθεια! Από τον Σεπτέμβριο θα είμαι στο MEGA! Έχω τεράστια χαρά και ενθουσιασμό που επιστρέφω στο πρώτο μου τηλεοπτικό σπίτι! Την πρώτη φορά που πέρασα αυτό το κατώφλι δεν ήξερα τι θα μου έφερνε η ζωή. Ή η τηλεόραση. Το μυαλό μου πετούσε παντού, χάζευα τα περιοδικά και τραγουδούσα συνέχεια. Τώρα που γυρίζω, ξέρω πως αυτό που μου έλειψε, αυτό που πεθύμησα πιο πολύ αυτούς τους λίγους μήνες που ήμασταν χωριστά, είναι η επαφή μας! Η αγάπη που μου στέλνατε απλόχερα, τα γέλια μας, οι άνθρωποι που γνωρίζαμε μαζί, οι ιστορίες που μοιραζόμασταν, τα χρόνια που μεγαλώναμε παρέα. Αυτά θέλω να ξαναβρούμε με νέους τρόπους ή με παλιούς, δεν έχει σημασία… Το σημαντικό είναι να είμαστε μαζί και εγώ υπόσχομαι να είμαι πάντα η Ελένη σας, η φίλη που σας χαμογελάει και σας δείχνει την αισιόδοξη πλευρά της ζωής! Στο MEGA! Όλα αρχίζουν ξανά”.

Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση του σταθμού η οποία γνωστοποιούσε την ένταξη της Ελένης, λέγε με Μίδα, στο δυναμικό του. Όλα αρχίζουν ξανά με νέους τρόπους ή με παλιούς αναφέρει η Ελένη Μενεγάκη. Κατά την ταπεινή μου άποψη νέους τρόπους μην περιμένεις, μην χτίζεις προσδοκία γιατί θα έρθει η απογοήτευση να σε ρουφήξει. Καμία αλλαγή δεν θα γίνει κι αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη της Ελένης Μενεγάκη. Το διαπραγματευτικό της χαρτί ήταν εξαρχής ισχυρό, με την αποχή να αποτελεί καταλυτικό τρικ επαναπροσδιορισμού της αξίας της την οποία και βλέπει να ανεβαίνει κατακόρυφα και με τη βοήθεια του λογαρισμού της στο Instagram ο οποίος αυτή τη στιγμή που μιλάμε αγγίζει τα 1,2 εκατομμύρια ακόλουθους. Ένα “εις το επανιδείν”, εν είδει αναμονής κοινού που λειτούργησε άψογα και την έφερε εκ νέου σε θέση υπεροχής. “Έφτασα την Ελένη εκεί που ήθελα”, είχε πει στην τελευταία εκπομπή στον Alpha και αυτή η φράση εμπεριέχει την ουσία μίας ταυτότητας την οποία είναι σχεδόν αδύνατο να αποκτήσουν τηλεοπτικά πρόσωπα καθ’ ολοκληρίαν.

Η Ελένη Μενεγάκη είναι από μόνη της ένα brand name που τα φέρνει και κατ’ επέκταση τα παίρνει. Ένα χρυσό προϊόν που ακόμα κι όταν δεν σημειώνει υψηλά νούμερα στους πίνακες τηλεθέασης δεν αποτελεί πρόβλημα γιατί οι χορηγοί κάνουν ουρά. Η Ελένη πουλάει, είναι γνωστό. Το κυνήγησε, το δούλεψε, το κατάφερε. Κέρδισε το δικαίωμα να θέτει τους όρους της και να μην χρειάζεται να κάνει βήμα πίσω, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό στην πράξη. Δεν είναι τυχαίο πως εν μέσω δεινής οικονομικής κρίσης κατάφερε να διατηρήσει το χρυσό της τηλεοπτικό συμβόλαιο χωρίς να χρειαστεί να οπισθοχωρήσει σε όσα είχε υπογράψει πίσω στο 2005 όταν και φεύγει -έπειτα από μία δεκαετία στον ΑΝΤ1- με προορισμό τον Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά.

Ανάλογη πορεία ακολουθεί και τώρα με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν συμβόλαιο με διάρκεια 2+2 χρόνια. “Το MEGA ανακοινώνει τη συνεργασία του με την Ελένη Μενεγάκη. Η αγαπημένη παρουσιάστρια επιστρέφει στο κανάλι απ’ όπου ξεκίνησε την επαγγελματική της διαδρομή. Η Ελένη, με την αυθεντικότητα και τον αυθορμητισμό της έγινε όλα αυτά τα χρόνια η καλύτερη παρέα για εκατομμύρια τηλεθεατές. Τολμηρή και δημιουργική, παρουσίασε διαφορετικές τυπολογίες εκπομπών και σύστησε στο τηλεοπτικό κοινό ταλαντούχους συνεργάτες. Μετά από ένα χρόνο απουσίας από την τηλεόραση, επιστρέφει τώρα στο πρώτο της σπίτι, έτοιμη για μια καινούρια αρχή με πολλές νέες ιδέες! Το Μεγάλο Κανάλι την καλωσορίζει θερμά. Οι τηλεθεατές θα έχουν τη χαρά να την απολαύσουν καθημερινά στο ανανεωμένο και γεμάτο εκπλήξεις νέο πρόγραμμα που προετοιμάζει το κανάλι για τη σεζόν 2021-2022” αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του καναλιού με ιδιαίτερη μνεία στην επιστροφή της παρουσιάστριας στο πρώτο της τηλεοπτικό σπίτι.


Για την ιστορία, η Ελένη Μενεγάκη το 1992 έκανε το πρώτο της δοκιμαστικό για την εκπομπή «Κοκτέιλ» του Mega με παρουσιαστές τους Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη και Νίκο Διαμανταρίδη.

Το 2005 με αφορμή τα 25 χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης είχε μιλήσει για εκείνο το πρώτο δοκιμαστικό.

“Όταν με έστειλαν από το πρακτορείο, έψαχναν μια κοπέλα, πολλές μπορεί να ‘ψάχναν. Τώρα για το συγκεκριμένο που είχα πάει εγώ. Έχετε κολλήσει όλοι με τον Τροχό της Τύχης, εγώ ποτέ δεν είχα δουλέψει στον Τροχό Μέχρι και οι συνεργάτες μου μπερδεύονται. Ποτέ δεν είχα δουλέψει σε τηλεπαιχνίδι στον ΑΝΤ1. Η πρώτη μου δουλειά στην τηλεόραση, έψαχναν κόσμο για το ‘Κοκτέιλ’, μια πρωινή μαγνητοσκοπημένη εκπομπή στο MEGA channel. Έφευγε η Δήμητρα Παπαδήμα και έψαχναν να βρουν στη θέση της μια άλλη κοπέλα. Υπήρχε ο Ιάσωνας Τριανταφυλλίδης και ο Νίκος Διαμανταρίδης. Πέρασα από κάστινγκ στο MEGA. Γινόταν χαμός. Όταν μου είπαν για κανάλι από το πρακτορείο, δεν μπορούσε να το χωρέσει το μυαλό μου τι ακριβώς θα είναι αυτό. Πριν με πάρουν στο MEGA εγώ είχα περάσει από κάστινγκ από ένα κανάλι που δεν άνοιξε ποτέ. Είχα πάρει τη δουλεια, δηλαδή ο δρόμος μου εδώ θα με οδηγούσε πάλι στην τηλεόραση. Νομίζω λεγόταν Νέα Τηλεόραση. Θυμάμαι ότι την ημέρα που γινόταν το casting, ήταν ουρές ο κόσμος. Κορίτσια μπορεί και 500. Καμία μας δεν ήξερε ακριβώς τι είναι αυτό που θα γίνει γιατί το συζητάγαμε. Και θυμάμαι ότι είχα ρωτήσει ”ποιος θα μας πληρώνει; Θα τον ξέρουμε;’ Πήγα στο δοκιμαστικό και μου έδωσαν ένα κείμενο και μου είπαν όπως είναι να το διαβάσω απ’ έξω. ‘Δεν μπορώ να σας το πω απ’ έξω. Να σας το πω με δικά μου λόγια;’ τους είπα και θυμάμαι ότι είχα το δοκιμαστικό, τι είπε το στόμα μου δεν ξέρω, μπορεί να έπιασα κι άλλα θέματα μέσα και θυμάμαι μου είχε σκάσει κάτι χαμόγελα η Κατραβά. Της λέω ”πώς τα πήγα; Τα είπα αυτά που έπρεπε να πω;’ μου λέει ”Δεν έχει σημασία ήσουν πολύ ευχάριστη'”.


30 χρόνια μετά η κινητή βιτρίνα που λέγεται Ελένη Μενεγάκη έχει καταφέρει προ πολλού να αποτινάξει από πάνω της τον τίτλο της γλάστρας. Ποιος να ξεχάσει την ατάκα του Νίκου Χατζηνικολάου το 2006 στην πρεμιέρα της εκπομπής “Πρόσωπα” του ΑΝΤ1 με καλεσμένη την παρουσιάστρια. Μιλώντας για τα παρθενικά της βήματα στην τηλεόραση την περίοδο 1992-1995 ο Νίκος Χατζηνικολάου είπε έχοντάς την απέναντί του: “γλάστρα ήσουν” (13:08) με την Ελένη να παγώνει για δευτερόλεπτα και να απαντά με νάζι “χαριτωμένη”.

Στην ίδια εκπομπή η Ντέπυ Γκολεμά με τρεις προτάσεις συμπύκνωσε όλα όσα είναι η Ελένη Μενεγάκη ακόμα και σήμερα, 15 χρόνια μετά. “Αναμφίβολα είναι ένα πολύ ταλαντούχο παιδί. Δεν θα μπορούσε να μείνει και να πρωταγωνιστεί 10 και πλέον χρόνια στην τηλεόραση, χωρίς να είναι. Συνδυάζει αυτό που θέλουν οι τηλεθεατές το πρωί. Είναι πολύ όμορφη και πολύ αδιάβαστη. Νομίζω το κάνει επίτηδες. Είναι πολύ πιο έξυπνη απ’ ό,τι αφήνει να εννοηθεί. Έχει κατάλάβει τί θέλει το κοινό και κινείται ανάλογα. Δεν πρωταγωνιστεί κανείς, δεν είναι τόσο λαμπρό αστέρι όσο η Ελένη, τυχαία”. Η Ελένη χαζή και αφελής; Μα, σε παρακαλω. Μιλάμε για πολύ megaλη γάτα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα