Η Κάρεν ΜακΝτούγκαλ ήταν η Playmate of the Year το 1998. Η φωτογραφία είναι από το 2019 και την επίσκεψη της στην Ελλάδα. Facebook

Η “ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ” ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Η πορνοστάρ Stormy Daniels είναι στο επίκεντρο της ποινικής δίωξης του Ντόναλντ Τραμπ. Η Playmate of the Year του 1998 ωστόσο, είναι εκείνη που μπορεί να τον καταστρέψει.

Στην πρώτη ποινική δίωξη που έχει αντιμετωπίσει ποτέ πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, απαγγέλθηκαν στον Ντόναλντ Τραμπ 34 κατηγορίες πρώτου βαθμού παραποίησης επιχειρηματικών αρχείων, που σχετίζονται με πληρωμές.

Κάθε μία από τις κατηγορίες, έχει ως μάξιμουμ ποινή τα 4 χρόνια κάθειρξης. Ο δικαστής θα μπορούσε να επιβάλει διαδοχικές ποινές, που σημαίνει ότι ο Τραμπ θα έπρεπε να τις εκτίσει η μία μετά την άλλη.

Χρειάζεται να διευκρινιστεί ότι το κατηγορητήριο απαριθμεί 34 κακουργήματα βάσει του ίδιου νόμου της Νέας Υόρκης (βλ. άρθρο 175 του Ποινικού Νόμου). Κάθε καταγγελία αντιπροσωπεύει μια ξεχωριστή περίπτωση φερόμενων παραπτωμάτων, αλλά όχι διαφορετικό είδος εγκλήματος.

Όπως αναφέρει η Washington Post o δικαστής μπορεί να επιβάλει διαδοχικές ποινές, κάτι που σημαίνει ότι ο Τραμπ θα έπρεπε να τις εκτίσει η μία μετά την άλλη.

Ακόμα όμως, κι αν καταδικαστεί για όλες τις κατηγορίες δεν θα αντιμετωπίσει απαραίτητα ποινή φυλάκισης.

Εμπειρογνώμονες κατέθεσαν πως ακόμα και αν καταδικαστεί για όλα ο Τραμπ, δύσκολα θα πάει στη φυλακή, καθώς δεν έχει ποινικό μητρώο, αυτή είναι η πρώτη του παράβαση (τουλάχιστον η πρώτη για την οποία διώκεται) και είναι υποψήφιος για τις εκλογές του 2024.

Σε μια παρόμοια υπόθεση που είχε δικαστεί το 2014, ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος Τζον Έντουαρντς, είχε αθωωθεί σε μια κατηγορία, με τους ενόρκους να αποτυγχάνουν να καταλήξουν σε ετυμηγορία σε άλλες πέντε κατηγορίες.

Ο Τραμπ θα ζητήσει να απορριφθεί η υπόθεση

Επειδή μπορεί να μην είστε ενήμεροι, στο επίκεντρο είναι μια βραδιά που μοιράστηκε το 2006 με μια πορνοστάρ και τα χρήματα που της έδωσε για να εξασφαλίσει τη σιωπή της, όταν αποφάσισε να διεκδικήσει το χρίσμα το 2016.

Στη Νέα Υόρκη, όπου δικάζεται ο Τραμπ, η παραποίηση επαγγελματικών αρχείων είναι πλημμέλημα. Μπορεί να θεωρηθεί κακούργημα, εάν τα αρχεία παραποιηθούν για να καλύψουν ή να διαπράξουν άλλο έγκλημα.

Σε αυτήν την περίπτωση, το υποκείμενο έγκλημα θα μπορούσε να περιλαμβάνει την απόκρυψη της πραγματικής φύσης μιας δωρεάς εκστρατείας σε προεδρικές εκλογές.

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ εξήγησε πως αυτό ακριβώς έκανε ο Τραμπ. Και ήταν παράνομο, αφού οι ενέργειες του πρώην προέδρου των ΗΠΑ “παραβίασαν τους νόμους των εκλογών, γεγονός που τις κάνει εγκληματικές, καθώς αφορούν συνωμοσία για την προώθηση υποψηφιότητας με αθέμιτα μέσα. Τα 130.000 δολάρια της πληρωμής, προέρχονταν από τα χρήματα της προεκλογικής εκστρατείας. Οι παραποιημένες αναφορές στα βιβλία παραβίασαν τους νόμους της Νέας Υόρκης”.

Yποστηρικτές του Τραμπ, που τον περίμεναν στο Μαρ-Α-Λάγκο, αφότου του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες. AP Photo/Rebecca Blackwell

Ο Τραμπ δήλωσε αθώος των κατηγοριών και μετά επέστρεψε στην έπαυλη του, στο Μαρ-Α-Λάγκο που επίσης είναι αντικείμενο έρευνας, για να συνεχίσει την προεκλογική του καμπάνια.

Μπήκε στην πολυτελή αίθουσα χορού που ήταν κατάμεστη με φαν του, οι οποίοι φορούσαν καπέλα στα οποία αναγραφόταν το “Make America Great Again” ή το “Trump 2024”.

Στο χώρο υπήρχαν και μπάνερ στα οποία εμφανιζόταν ως πολιτικός μάρτυρας. Μεταξύ άλλων είπε στο λαό του πως “δεν περίμενα πως θα συμβεί αυτό που μου συνέβη, στην Αμερική. Το μόνο έγκλημα που έχω διαπράξει, είναι να υπερασπιστώ άφοβα το έθνος μας από αυτούς που επιδιώκουν να το καταστρέψουν”.

Το επόμενο βήμα του είναι να ζητήσει να απορριφθεί η υπόθεση -δηλαδή, να μη δικαστεί;

Η γυναίκα που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις

Η Stormy Daniels είναι η γυναίκα με την οποία πέρασε εκείνο το βράδυ του 2006 ο Τραμπ και μετά επιχείρησε να εξαγοράσει τη σιωπή της, με χρήματα από την προεκλογική του εκστρατεία.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει μια άλλη κυρία που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να διωχθεί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ. Αναφέρεται στα δικόγραφα ως Woman 1. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των New York Times το όνομα της είναι Κάρεν ΜακΝτούγκαλ.

H 55χρονη σήμερα ΜακΝτούγκαλ, είχε αναδειχθεί Playmate of the Year το 1998. Έχει καταθέσει πως είχε γνωρίσει τον Τραμπ σε πάρτι που έγινε στην Playboy Mansion τον Ιούνιο του 2006. Τότε -όπως είπε- ξεκίνησε η σχέση τους που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2007.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις και την προ πενταετίας τηλεοπτική της συνέντευξη, το ζευγάρι πέρασε χρόνο στο μπανγκαλόου του στο ξενοδοχείο Beverly Hills, στο γήπεδο του γκολφ στο Νιου Τζέρσεϊ, στο διαμέρισμά του Τραμπ στον Trump Tower και στο τουρνουά γκολφ Lake Tahoe όπου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ συνάντησε την Stormy Daniels.

Η ΜακΝτούγκαλ έχει δηλώσει ότι τερμάτισε τη σχέση από ενοχές.

Το 2016, όταν ο Τραμπ έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία και η καριέρα της ΜακΝτούγκαλ στο μόντελινγκ είχε πάρει την κατιούσα, προσέλαβε έναν δικηγόρο (Κιθ Ντέιβιντσον), για να τη βοηθήσει να βγάλει χρήματα από την ιστορία της.

Ο δικηγόρος προσέγγισε το National Enquirer (ιδιοκτησίας της American Media) που με τη σειρά του ενημέρωσε τον Κοέν, για τις προθέσεις του μοντέλου.

Στα τέλη Ιουνίου του 2016, ο Τραμπ τηλεφώνησε προσωπικά στον Πέκερ και -όπως αποκάλυψε ο τελευταίος- του ζήτησε να τον βοηθήσει, ώστε να μην διαρρεύσουν όσα είχε να πει η ΜακΝτούγκαλ.

Ο Πέκερ δεν έδωσε σεντ, έως ότου η ΜακΝτούγκαλ αποτάθηκε στο ABC News.

Έτσι, τον Αύγουστο του 2016 η ΜακΝτούγκαλ έλαβε το ποσό των 150.000 δολαρίων από την American Media Inc., για να πουλήσει τα δικαιώματα της ιστορίας της. Η εταιρία δεσμεύτηκε να της δώσει και δυο εξώφυλλα σε περιοδικά της, μαζί με μια στήλη για τη γυμναστική, ώστε να μην καταλάβει ποιος ήταν ο στόχος της συμφωνίας.

H Stormy Daniels AP Photo/Mary Altaffer

Όπως συνέβη και με την Stormy Daniels, ο φίλος του Τραμπ και ιδιοκτήτης της εταιρίας media, Ντέιβιντ Πέκερ εξαγόρασε τα δικαιώματα, για να την ‘εξαφανίσει’. Πράγμα που ομολόγησε στους εισαγγελείς το 2018, ώστε να εξασφαλίσει μια ευνοϊκή συμφωνία.

Ο επί χρόνια δικηγόρος του Τραμπ και άνθρωπος που τακτοποιούσε όλες τις δουλειές του πρώην Πλανητάρχη -ο οποίος επίσης συνεργάστηκε με τις αρχές-, Μάικλ Κοέν έχει επίσης ομολογήσει πως χρησιμοποίησε χρήματα της προεκλογικής καμπάνιας για τις πληρωμές στην Stormy Daniels και την ΜακΝτούγκαλ “βάσει των οδηγιών που μου είχε δώσει ο Τραμπ”.

Εάν δικαστεί η υπόθεση, ο εισαγγελέας του Μανχάταν μπορεί να χρησιμοποιήσει τις συμφωνίες των ΜακΝτούγκαλ και Ντάνιελς για να επιδείξει ένα μοτίβο ‘χρήσης συμμάχων’ του Τραμπ που αναλάμβαναν τις πληρωμές, για να τον προστατέψουν.

Όπως εξηγούν οι NYT “αυτό μπορεί να επιτρέψει στους εισαγγελείς να υποστηρίξουν τη θεωρία ότι οι πληρωμές και των δυο γυναικών, είχαν ως στόχο να ωφελήσουν την εκστρατεία του και όχι να προστατεύσουν την οικογένειά του.

Επομένως, παραβίαζαν την ομοσπονδιακή ή πολιτειακή νομοθεσία για την εκστρατεία. Η American Media έχει παραδεχθεί -σε μια συμφωνία που έκανε το 2018 για την αποφυγή της ομοσπονδιακής δίωξης-, ότι είχε αναλάβει την πληρωμή της ΜακΝτούγκαλ, για να επηρεάσει τις εκλογές”.

Αυτή η πληρωμή θα μπορούσε επίσης, να αποδείξει την επίγνωση του Τραμπ για όσα γίνονταν για λογαριασμό του και να επιτρέψει στους εισαγγελείς να παρουσιάσουν ηχογράφηση τηλεφωνικής συνομιλίας του Κοέν με τον Τραμπ που έγινε το Σεπτέμβριο του 2016. Στην κλήση αυτή οι δυο άνδρες συζήτησαν την πληρωμή της American Media για τα δικαιώματα στην ιστορία της ΜακΝτούγκαλ και άλλες ‘βρωμιές’ του Τραμπ που είχε ‘καταστείλει’ ο Πέκερ.

Ο Τραμπ ακούγεται να ρωτάει “λοιπόν, τι πρέπει να πληρώσουμε για αυτό; 150;”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα