24 MEDIA CREATIVE TEAM

ΗΛΙΑΣ MASTERCHEF: ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ;

Ο παίκτης του MasterChef εξηγεί πώς “όταν θα έχουμε άπλυτα πιάτα, θα τις φωνάξουμε”.

Κι ο Ρατατούης αρσενικός δεν ήτανε; Αν μαγειρεύουν τόσο καλά και οι ποντικίνες γιατί τότε δεν βάζανε μία απ’ αυτές στην ταινία; Δεν ξέρουν στην Ντίσνει και ξέρετε εσείς;

Παρερμηνεύτηκαν τα λόγια μου. Δεν είπα ποτέ ότι οι γυναίκες δεν είναι για την κουζίνα. Είπα ότι δεν είναι για μαγείρεμα στην κουζίνα. Υπάρχουν όμως τόσα άλλα πράγματα που μπορούν να κάνουν εκεί, τόσες δουλειές.

Τα πιάτα δεν θα πλυθούν μόνα τους. Το πάτωμα δεν γυαλίζει ένα πρωί επειδή έτσι το πήρε απόφαση.

Και γενικά μπορούν να κάνουν τόσα ακόμη. Έχω δει γυναίκα να παραγγέλνει φαγητό πολύ καλύτερα από πολλούς άντρες.

Θυμάμαι και μια πρώην μου που απλά καθόταν και με χάζευε όπως μαγείρευα. Ελάτε να μας θαυμάσετε. Χτυπήστε διακριτικά την πόρτα, μόλις ακούσετε το “πέρνα, ζώο”, παλουκωθείτε ήσυχα σε μια γωνία και καθίστε να μας απολαύσετε -απλά μην ακουμπάτε τίποτα.

Εγώ δεν τα υποτιμώ όλα αυτά, τα θεωρώ αν όχι με τίποτα ισάξια με αυτά που κάνουμε εμείς οι άντρες, τουλάχιστον πολύ κατώτερα. Αλλά όλα έχουν την αξία τους και το δικό μας μαγείρεμα λίγη παραπάνω.

Έχουμε βρει τώρα την καραμέλα, “μισογύνης” ο ένας, “σεξιστής” ο άλλος. Πού θα πάει αυτό; Μη μας αναγκάσετε να αρχίσουμε να φερόμαστε ωραία στις γυναίκες για να το σταματήσετε. Έτσι ξέρω κι εγώ. Σημασία έχει να το κόψετε νωρίτερα, πριν καταφύγουμε σ’ αυτές τις ακρότητες.

Στο κάτω κάτω, υπάρχουν τόσα παιχνίδια να πάνε, δεν είναι μόνο το MasterChef. Ας πάνε στο Dragons’ Den αν είναι καλές μαγείρισσες, εκεί τις ψάχνουν κάτι τέτοιες περιπτώσεις, τις σπάνιες. “Γυναίκα-σεφ’ είναι σίγουρα κάτι που μπορείς να το πουλήσεις. Εδώ ο άλλος ήθελε να επενδύσουν χρήματα στα μπρίκια του. Κάντε μια προσπάθεια, αυτές οι εξωφρενικές ιδέες δεν ξέρεις που μπορεί να οδηγήσουν καμιά φορά, μπορεί και να πιάσουν.

Απλά αφήστε ήσυχες τις κουζίνες. Για την οδήγηση θα τα πούμε άλλη στιγμή.

Το κείμενο είναι προϊόν μυθοπλασίας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα