ΠΩΣ Η ΚΟΡΕΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ;

Από το χοροπηδητό του PSY με το Gangnam Style, στα Παράσιτα του Μπονγκ Τζουν-Χο, τους BTS με τους σκληροπυρηνικούς φαν -γνωστοί και ως A.R.M.Y.- τη μοναδική κουζίνα και το Squid Game: η κορεάτικη κουλτούρα ήρθε για να μείνει.

Έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Netflix στις 17 Σεπτεμβρίου του 2021 και μέσα σε μερικές ώρες κατάφερε να καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην πλατφόρμα.

Ο λόγος για το Squid Game, τη φουτουριστική κορεάτικη σειρά που τράβηξε όλα τα βλέμματα και έγινε νούμερο ένα σε τουλάχιστον 90 διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο, σε χρόνο μηδέν.

Το “παιχνίδι του Καλαμαριού”, με θέμα μια σειρά από ομαδικά παιχνίδια στα οποία υποβάλλονται απελπισμένοι και χρεοκοπημένοι παίκτες που δεν έχουν τίποτα να χάσουν, εκτός από την ίδια τους τη ζωή, και έχοντας ως κίνητρο να κατακτήσουν το έπαθλο των 45.600.000.000 γουάν (= 33.099.945 ευρώ), έρχεται σε μια εποχή που το ενδιαφέρον του κόσμου είναι στραμμένο στην κορεάτικη κουλτούρα.

Από το Gangnam Style και τον PSY, που άνοιξε το δρόμο για την K-pop το 2012, μέχρι τον πανίσχυρο στρατό των BTS, τους A.R.M.Y. που κατατρόπωσαν ακόμα και τον Τραμπ, τα Παράσιτα του Μπονγκ Τζουν-Χο που “σάρωσαν” στα βραβεία Όσκαρ και έγραψαν ιστορία ως το πρώτο ξενόγλωσσο φιλμ που έλαβε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και το πεντανόστιμο Κίμτσι, το explainer του 24MEDIA Lab μας δίνει μια γεύση για τον πολυδιάστατο κορεάτικο πολιτισμό που έχει διεισδύσει για τα καλά στο δυτικό πολιτισμό, αλλά και στις καρδιές μας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα