Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ. AFP

ΤΖΟΝΙ ΝΤΕΠ – ΑΜΠΕΡ ΧΕΡΝΤ: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Το ζευγάρι παρέμεινε παντρεμένο για 15 μήνες. Με όσα μαθαίνουμε τις τελευταίες μέρες, τίποτα δεν πήγε καλά στη σχέση τους.

Ξέρεις τι έχει γίνει; Αυτοί οι δύο δεν έπρεπε να συναντηθούν ποτέ. Όχι για γάμο, ούτε ποτό με θέα τον ωκεανό δεν θα έπρεπε να πιουν. Η συνύπαρξή τους θα ήταν προβληματική ακόμα κι αν βρίσκονταν σε παρέα με μια ντουζίνα ανθρώπους. Κάποιες ψυχές δεν είναι για να είναι μαζί. Και μπορεί ο έρωτας να είναι τυφλός, ο γάμος όμως αποκαθιστά την όραση και μάλιστα πολύ γρήγορα. Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ μάς προσφέρουν στιγμές απόλυτου ξεκατινιάσματος. Ποια κλειδαρότρυπα; Αυτοί μας έχουν ανοίξει πόρτες και παράθυρα και μας προσκαλούν να «θαυμάσουμε» τα άπλυτά τους.

Να το πεις κατάντια; Γιατί όχι; Να το πεις ξεφτίλα; Και πάλι μέσα είσαι. Να το πεις «δεν μπορεί να συμβαίνει όλο αυτό»; Κανείς δεν θα σου πει πως λες υπερβολές. Η συνέχεια της δικαστικής διαμάχης ανάμεσα σε Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ δεν αφήνει περιθώρια για απόψεις περί σεβασμού ανάμεσα σε δυο ανθρώπους που τελικά δεν τα βρήκαν και πήραν δρόμους χωριστούς.

Τα λεφτά είναι πάρα πολλά. Κι αυτό όπως και να το κάνουμε θολώνει κρίσεις και συνειδήσεις. Η συζήτηση για το διαζύγιο έχει απομακρυνθεί καιρό τώρα και τη θέση της έχει πάρει η διεκδίκηση εκατομμυρίων και από τις δύο αντίπαλες πλευρές. Διεκδίκηση, εκδίκηση. Λίγα γράμματα διαφορά.

Οι λεπτομέρειες που καθημερινά μαθαίνουμε για την κοινή ζωή του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ κινούνται σε μια κλίμακα ευρεία. Από γελοίες και διασκεδαστικές μέχρι εξευτελιστικές και τρομακτικές. Η πλήρης αποκαθήλωση και για τους δύο σε απευθείας μετάδοση αφού η δίκη μεταδίδεται μέσα από την ιστοσελίδα courttv.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσω απλά πως το ζευγάρι παρέμεινε παντρεμένο για 15 μήνες.

Οι ένορκοι την Τετάρτη 27 Απριλίου είδαν την επιστολή, μέσω της οποίας η Άμπερ Χερντ είχε καταγράψει μία λίστα οικονομικών και περιουσιακών απαιτήσεων, για «να κρατηθεί το θέμα μακριά από τη δημοσιότητα», εφόσον οι απαιτήσεις της θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν. Από την άλλη ο Ντεπ διεκδικεί τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δολάρια από την πρώην σύζυγό του.

Τι ζητούσε η Χερντ; Την αποκλειστική χρήση και κυριότητα του μαύρου Range Rover του Ντεπ, τα έξοδα του οποίου θα κάλυπτε ο ίδιος, τη διαμονή της χωρίς ενοίκιο σε τρία ρετιρέ του Ντεπ στο Λος Άντζελες, και τέλος την πληρωμή των δικηγόρων της και των δικαστικών εξόδων με ποσό της τάξης των 125.000 δολαρίων. Η Άμπερ Χέρντ έχει επίσης μηνύσει τον πρώην σύζυγό της αξιώνοντας 100 εκατομμύρια δολάρια για την «καμπάνια δυσφήμισης» εναντίον της η οποία της κόστισε επαγγελματικά όλο αυτά τα χρόνια.

Μπαλάκι οι ευθύνες που ένας πετάει στον άλλο. Κάθε αποκάλυψη απαντάται με άλλη αποκάλυψη. Μαγνητοσκοπημένες στιγμές, φωτογραφίες και μαρτυρίες. Η Άμπερ Χερντ παρουσίασε στο δικαστήριο βίντεο που δείχνει τον Τζόνι Ντεπ να είναι μεθυσμένος και να γκρεμίζει την κουζίνα του σπιτιού.

Ο δικηγόρος της Χερντ, Μπεν Ρότενμπορν, ρώτησε τον Ντεπ: «Αυτό είναι στο σπίτι σου στο δυτικό Χόλιγουντ. Αυτός είσαι εσύ στο βίντεο. Ήσουν βίαιος»;

«Προφανώς περνούσα άσχημα. Δεν ξέρω τι εξυπηρετεί όλο αυτό, το να ηχογραφηθεί παράνομα από την πελάτισσά σας. Όλα αυτά ταιριάζουν αρκετά με τις υπόλοιπες φωτογραφίες και ηχογραφήσεις. Προσπάθησε να μου το κρύψει ότι με ηχογραφεί και στο τέλος γέλασε και χαμογέλασε. Αυτό ήταν το πιο ενδιαφέρον κομμάτι», απάντησε ο Τζόνι Ντεπ, ενώ πρόσθεσε: «Έκανα επίθεση σε μερικά ντουλάπια, αλλά δεν άγγιξα τη δεσποινίδα Χερντ. Δεν προσπάθησα να προσεγγίσω τη δεσποινίδα. Γιατί βιντεοσκοπούσε; Αν φοβόταν μέχρι θανάτου γιατί δεν έφυγε»;

O Τζόνι Ντεπ. AFP

Στην κατάθεσή του, ο Ντεπ κατηγόρησε τη Χερντ ότι του φώναζε και έκανε υποτιμητικά σχόλια για αυτόν κατά καιρούς και πως οι καυγάδες τους ήταν συχνοί. Στο ίδιο μήκος κύματος και η αδερφή του η οποία κατέθεσε ότι η Χερντ τον αποκαλούσε γέρο, χοντρό άνδρα». «Δεν μου επιτρεπόταν να έχω δίκιο, δεν μου επέτρεπαν να έχω φωνή», είπε ο Ντεπ.

Ένας καυγάς μεταξύ του πρώην ζευγαριού το 2015 έληξε με τον Ντεπ να ζητά ιατρική περίθαλψη για ένα κομμένο δάχτυλό του αφού, όπως ισχυρίζεται, η Χερντ του πέταξε ένα μπουκάλι βότκα.

«Πέταξε το μεγάλο μπουκάλι και ήρθε σε επαφή με το χέρι του και έσπασε παντού», κατέθεσε ο Ντεπ σύμφωνα με το CNN. «Τότε κοίταξα κάτω και συνειδητοποίησα ότι η άκρη του δακτύλου μου είχε κοπεί. Δεν ξέρω πώς είναι ο νευρικός κλονισμός αλλά αυτό είναι ίσως το πιο κοντινό που έχω βρεθεί ποτέ». Φυσικά η κατάθεση αυτή συνοδεύτηκε με φωτογραφικό υλικό, βούτυρο στο ψωμί των tabloid.

O πρώην γιατρός του Ντεπ, David Kipper, υποστήριξε πως επισκέφτηκε το σπίτι μετά το συμβάν και βρήκε πράγματι ένα σπασμένο μπουκάλι και αίμα στο πάτωμα χωρίς παρ’ όλα αυτά να υπάρχουν ίχνη αίματος επάνω στο μπουκάλι. Ο ίδιος κατέθεσε επίσης πως ο Ντεπ κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του ανέφερε στους γιατρούς πως έκοψε το δάχτυλό του με ένα μαχαίρι.

Ο ηθοποιός είχε μάλιστα στείλει μήνυμα στον γιατρό του λίγο μετά το περιστατικό για το οποίο χρειάστηκε εν τέλει να χειρουργηθεί. «Έκοψα την άκρη του δαχτύλου μου. Τι πρέπει να κάνω; Εκτός φυσικά από το να πάω στο νοσοκομείο. Ντρέπομαι τόσο πολύ που ξεκίνησα οτιδήποτε μαζί της».

«Είπα ψέματα γιατί δεν ήθελα να αποκαλύψω ότι η κυρία Χερντ ήταν εκείνη που μου πέταξε ένα μπουκάλι βότκα και μου έκοψε το δάχτυλο», είπε στο δικαστήριο ο Ντεπ. «Δεν ήθελα να τη βάλω σε μπελάδες».

Η Άμπερ Χερντ. AFP

Η Άμπερ Χερντ αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της με το περιστατικό. Και αντεπιτίθεται. Οι δικηγόροι της ισχυρίστηκαν πως ο Τζόνι Ντεπ διείσδυσε με ένα μπουκάλι ποτού κατά τη διάρκεια της «κατάστασης ομηρίας» τριών ημερών όταν το ζευγάρι ήταν στην Αυστραλία το 2015.

Η δικηγόρος της, Ιλέιν Μπρέντεχοφτ, απευθυνόμενοι στους ενόρκους, είπε: «Την είχε κολλήσει επάνω στο μπαρ. Της πετούσε μπουκάλια. Την έσυρε στο πάτωμα επάνω στα σπασμένα μπουκάλια. Τη γρονθοκόπησε. Της είπε πως θα τη σκοτώσει και πως τη μισεί. Και μετά, διείσδυσε με ένα μπουκάλι ποτού».

Ο εκπρόσωπος του Τζόνι Ντεπ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς. «Αυτοί οι ισχυρισμοί δεν έγιναν ποτέ κατά την έναρξη της διαδικασίας το 2016, και εμφανίστηκαν χρόνια αργότερα, όταν υποβλήθηκε η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, μετά το δημοσίευμά της πως ήταν θύμα σεξουαλικής βίας. Πρόκειται για ένα μοτίβο των περίτεχνων, λανθασμένων ισχυρισμών της που συνέχισαν να αλλάζουν και να εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου προκειμένου να σοκαριστεί το Χόλιγουντ».

Την ίδια στιγμή ο Ντεπ και οι νομικοί του σύμβουλοι μοιράστηκαν στο δικαστήριο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του ασανσέρ της πολυκατοικίας που διέμενε το ζευγάρι όσο ήταν παντρεμένο. Ο Ντεπ ισχυρίστηκε ότι η Χερντ τον είχε απατήσει τόσο με τον Τζέιμς Φράνκο όσο και τον Έλον Μασκ .

Για τους δικηγόρους του Ντεπ η Χερντ είναι ένα «βαθιά ταραγμένο άτομο», ενώ για τους δικηγόρους της Χερτ ο Ντεπ «ένας δαίμονας που δεν μπορούσε να ελέγξει την οργή του που τροφοδοτήθηκε από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά και που έβλεπε τη γυναίκα του σαν την μητέρα του και την αδερφή του που μισούσε».

Ο Ντεπ ισχυρίζεται πως εκείνος υπήρξε το θύμα της επιθετικότητας της πρώην συζύγου του η οποία πολύ συχνά ξεσπούσε βίαια πάνω του μετά από «ατελείωτη παρέλαση προσβολών». Η Χερντ ισχυρίζεται πως εκείνη ήταν θύμα της ψυχολογικής λεκτικής και σωματικής βίας.

Από μια τέτοια δίκη δεν θα μπορούσαν να λείπουν κονσίλερ, περιττώματα, το πορτ μπαγκάζ ενός Honda κι ένα πέος έξω από το παντελόνι.

«Η αρχική μου αντίδραση ήταν να γελάσω. Ήταν τόσο παράξενο και τόσο γκροτέσκο, που δεν μπορούσα παρά να γελάσω», κατέθεσε ο Τζόνι Ντεπ αναφορικά με τα περιτώματα που βρέθηκαν στο κρεβάτι του μετά από καβγά του ζευγαριού στα 30ά γενέθλια της Χερντ, στις 21 Απριλίου 2016.

Ενας από τους σωματοφύλακες του Τζόνι Ντεπ αποκάλυψε ότι η ίδια η Αμπερ Χερντ του είχε παραδεχθεί ότι βρισκόταν πίσω από την κίνηση αυτή, που αποκάλεσε «μια φρικτή φάρσα».

Φεύγουμε από το κρεβάτι και πηγαίνουμε στο γκαράζ για να μπούμε στο κλίμα. Σύμφωνα, λοιπόν, με τη Daily Mail, στο δικαστήριο διαβάστηκε ένα κείμενο που ο Τζόνι Ντεπ είχε στείλει στον κολλητό του, Isaac Baruch. «Ελπίζω το πτώμα της Άμπερ να σαπίσει στο πορτ μπαγκάζ μιας Honda».

Ξανά στο σπίτι και ανοίγουμε το νεσεσέρ. Η Χερντ ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποιούσε ένα συγκεκριμένο κονσίλερ προκειμένου να καλύψει τα σημάδια από τα χτυπήματα του συζύγου της. Η εταιρεία που κυκλοφορεί το εν λόγω κονσίλερ απάντησε με βίντεο στο TikTok, για να διαψεύσει τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο.

«Το προϊόν μας κυκλοφόρησε το 2017» ανέφεραν στη λεζάντα της ανάρτησης. Η υποτιθέμενη κακοποίηση έγινε το 2014-2016 και το ζευγάρι χώρισε το 2016. Ημερομηνία κυκλοφορίας της παλέτας μακιγιάζ: Δεκέμβριος 2017».

Και ολοκληρώνουμε με το μόριο του Ντεπ. Ήταν ή όχι σε κοινή θέα; Ο σωματοφύλακάς του, Μάλκομ Κόνολι κατέθεσε για την εποχή που Ντεπ και Χερντ ζούσαν στην Αυστραλία

Ερωτηθείς αν «ο κ. Ντεπ προσπαθούσε να ουρήσει στην είσοδο», ο Κόνολι απάντησε αρνητικά. Την ίδια στιγμή ο Ντεπ ξέσπασε σε γέλια. Ο δικηγόρος συνέχισε: «Ο κ. Ντεπ είχε το πέος του έξω, σωστά;» «Νομίζω πως θα το θυμόμουν αν έβλεπα το πέος του κ. Ντεπ», ακούστηκε στο δικαστήριο λίγο πριν από μια ένσταση.

Ζωές εκτεθειμένες σε κοινή θέα, κοινή συναινέσει.

Η δίκη συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα