STUDIO PANOULIS, EUROKINISSI - 24 MEDIA LAB

ΖΑΜΠΟΥΝΗΣ: ΕΧΩ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΕ ΘΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ

Ο συντετριμμένος Έλληνας βασιλικός είναι έτοιμος να τιμήσει μία παράδοση που ξεκινά απ' τους Φαραώ και ευτυχώς συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας.

Θα ‘ναι ντροπή να έρθουν τόσοι γόνοι βασιλικών οικογενειών και να μη δουν έστω έναν άνθρωπο να θάβεται ζωντανός. Φοβάμαι μήπως πάνω στα νεύρα τους αρχίσουν και πετάνε τυχαίο κόσμο μέσα στον τάφο.

Τι θα πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους; Τι θα πω εγώ σε φίλο και συνάδελφο απ’ το εξωτερικό, του οποίου μακρινός προπάππους είχε την τιμή να μυρίζει καθημερινά τα κόπρανα του Λουδοβίκου για να εκτιμήσει την κατάσταση της υγείας του;

Για την ταφή των βασιλέων οι αρχαίοι Αιγύπτιοι και άλλοι προοδευτικοί που έζησαν όταν νόμιζαν ότι άνθρωποι με κεφάλια γάτας ήταν θεοί, τα είχαν λύσει προ πολλού. Εμείς εδώ ακόμα συζητάμε τα αυτονόητα.

Καταργήσαμε το δικαίωμα του βασιλιά να πηγαίνει με τη γυναίκα του υπηκόου του το πρώτο βράδυ του γάμου τους. Ας αφήσουμε και κάτι όρθιο.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο πρέπει να θαφτούν ζωντανοί δίπλα στον Βασιλέα ο επικεφαλής των βασιλικών στάβλων, ο γελωτοποιός, ο υπηρέτης που δοκίμαζε το φαγητό μήπως είχε δηλητήριο, ο πατέρας Πλεύρης και τουλάχιστον δύο κατοικίδια (ζώα ή άνθρωποι).

Το πρωτόκολλο μ’ αφήνει απ’ έξω. Αλλά πότε έπαιξα εγώ με βάση τους κανόνες; Θα μαι δίπλα, έτοιμος να βουτήξω. Απλά δώστε μου το σύνθημα.

Βεβαια, δεν ξέρω πώς θα χωρέσουμε τόσο πολλοί εκεί μέσα αλλά διάθεση να υπάρχει και θα τη βρούμε την άκρη. Δεν τον φοβάμαι εγώ τον Έλληνα.

Πριν γίνουν όλα αυτά όμως, προσέξτε κατσαπλιάδες πώς θα σκάσετε στην εκκλησία. Θα ‘μαι στην είσοδο και θα μοιράζω φάπες. Δεν προσκυνάς βασιλιά με τζιν και σνίκερς.

Και επειδή πρέπει να φανεί ότι έχει κόσμο το λαϊκό προσκύνημα, θα περάσετε μία φορά, θα πάτε να αλλάξετε ρούχα και θα ξαναπεράσετε. Βάλτε και κανά ψεύτικο μούσι, μη σας καταλάβουν. Έχει ο πρίγκιπας Παύλος ένα ωραίο που φοράει, ζητήστε, θα σας δώσει.

Αυτά. Τα λέμε τη Δευτέρα. Θέλω κλάματα και ουρλιαχτά. Να κάνουμε την κηδεία του πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν να μοιάζει με παιδικό πάρτι. Πάμε δυνατά.

Το κείμενο είναι προϊόν μυθοπλασίας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα