Μεταμορφώνεται και «ανθίζει» ο Λόφος Στρέφη

Μεταμορφώνεται και «ανθίζει» ο Λόφος Στρέφη

Ένας από τους κεντρικότερους αλλά και πιο «ξεχασμένους» πνεύμονες πρασίνου της Αθήνας, ο Λόφος Στρέφη "μεταμορφώνεται".

Η αστική ανάπλαση στην πρωτεύουσα δεν περνά μόνον μέσα από μεγάλα κατασκευαστικά και εμπορικά projects αλλά και από τη συνεργασία φορέων και επιχειρήσεων, που επιδιώκουν τη δημιουργία μιας πιο ανθρώπινης πόλης.

Το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων με την προτροπή «Υιοθέτησε την πόλη σου», προσέλκυσε πρόσφατα το ενδιαφέρον της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας αξιοποίησης ακινήτων, της Prodea Investments, η οποία αναλαμβάνει τη ριζική ανάπλαση του Λόφου του Στρέφη, ενός από τους κεντρικότερους αλλά και πιο «ξεχασμένους» πνεύμονες πρασίνου της Αθήνας.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική χορηγία εκ μέρους της Prodea Investments με προτροπή του Δήμου Αθηναίων, που περιλαμβάνει το απαραίτητο πλέγμα μελετών και παρεμβάσεων, προκειμένου να ενισχυθεί η προσβασιμότητα και η ασφάλεια, να επανασχεδιαστεί η παιδική χαρά και να γίνουν σημαντικά έργα αποκατάστασης σε όλη την περιοχή του λόφου.

Για την Prodea Investments παράλληλα, πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική χορηγία. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου που η Prodea στηρίζει οικονομικά, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Δομές Ευθύνης», σε περιοχή, μάλιστα, που δεν είναι ένα από τα κλασικά hotspots της πρωτεύουσας, με στόχο να αναγεννηθούν όλο και περισσότερα σημεία της πόλης, αλλά και να αναδειχθούν ως πόλοι τουριστικής έλξης.

H μεγαλύτερη εταιρεία real estate επενδύσεων στην Ελλάδα επιλέγει να είναι ενεργό μέρος της πόλης και της καθημερινότητάς της, χωρίς κανένα οικονομικό όφελος, αναλαμβάνοντας την κατασκευή παιδικής χαράς, μικρού θεάτρου, πλατειών στα πλατώματα του Λόφου του Στρέφη, αλλά και έργα ανάδειξης της κορυφογραμμής, που προσφέρουν συναρπαστική θέα στην πρωτεύουσα.

Κατά τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Prodea Investments, κ. Α. Καρυτινό, η κίνηση αυτή δεν είναι απλώς μια δωρεά, στο πλαίσιο του προγράμματός της εταιρείας «Δομές Ευθύνης», αλλά μια στρατηγική σύμπραξη βιώσιμης ανάπτυξης για την Αθήνα.

Για την Prodea Investments, η αστική ανάπλαση, η βελτίωση της ποιότητας της ζωής στην πόλη αποτελούν μέρος του εταιρικού της DNA. Γι’ αυτό και στηρίζει εμπράκτως την προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Υιοθέτησε την πόλη σου», ώστε να δημιουργηθεί όχι μόνο ένας υπερτοπικού χαρακτήρα σύγχρονος, ασφαλής, και προσιτός χώρος, πρασίνου και άθλησης, αλλά πραγματικά ένας πόλος έλξης και αναφοράς για τους δημότες και τους επισκέπτες, όπως αρμόζει στην πόλη που θέλουμε.

Για την Prodea Investments, αυτή η αντίληψη αποτελεί στρατηγική επιλογή, καθώς από το 2016 υλοποιεί με συνέπεια ένα ευρύ πρόγραμμα δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας, στο πλαίσιο του οποίου ανακαίνισε πλήρως το 6ο Ειδικό Νηπιαγωγείο του Δήμου Αθηναίων. Η Prodea Investments, έχει στην ιδιοκτησία της και διαχειρίζεται περισσότερα από 370 σημαντικά εμπορικά ακίνητα, κυρίως στην Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και την Ιταλία, καθώς και σε άλλες χώρες δράσης, με ένα συνολικό επενδυτικό portfolio που ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ. Όμως, η ισχύς σημαίνει ευθύνη, όπως υποστήριζε ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ. Γι’ αυτό και για την Prodea, τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα συνεπάγονται ένα αντίστοιχα θετικό κοινωνικό αποτύπωμα. Πρόκειται για ανταπόδοση της δυναμικής της πορείας με ένα στοχευμένο πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης που αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα