Novartis: προτεραιότητα στους ανθρώπους της και στους ασθενείς σε μια κρίσιμη υγειονομικά περίοδο

Novartis: προτεραιότητα στους ανθρώπους της και στους ασθενείς σε μια κρίσιμη υγειονομικά περίοδο

Με ένα στοχευμένο πλαίσιο δράσεων που ακολουθεί τα πρότυπα του ασθενοκεντρικού μοντέλου λειτουργίας της, η Novartis Hellas από την αρχή της εκδήλωσης της πανδημίας κορονοϊού  Cοvid – 19, στέκεται δίπλα στον Έλληνα ασθενή αλλά και την Ελληνική Κοινωνία γενικότερα.

Η προσφορά της εταιρείας σ’ αυτή την περίοδο των έντονων προκλήσεων εντάσσεται στην φιλοσοφία της. Δεν βοηθά μόνο στο να ζουν οι άνθρωποι περισσότερο, αλλά και να έχουν έναν ποιοτικό βίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιδόσεις της εταιρείας στον οικονομικό στίβο μεταφράζονται παράλληλα και σε επένδυση στον άνθρωπο, καθώς περισσότερο από το 50% του κύκλου εργασιών της επιστρέφει στην Ελληνική Κοινωνία.

Έτσι και στο μέτωπο της επιδημίας Covid-19, από την πρώτη στιγμή η Novartis, στο πλαίσιο του Διεθνούς Ταμείου Απόκρισης της μητρικής εταιρίας, υποστήριξε με ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό τις υποδομές του δημόσιου συστήματος υγείας. Κοιτάζοντας μπροστά, υπάρχει ήδη η συνείδηση ότι η πανδημία επέδειξε πως οι πρωτοφανείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα –καθώς και όσες ακόμη έρθουν- είναι πολύ μεγάλες και ιδιαίτερα πολύπλοκες για να επιλυθούν από μεμονωμένες ομάδες, οργανισμούς ή κυβερνήσεις.

Κρίνεται λοιπόν αναγκαία η συνεργασία όλων των συμμετεχόντων προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ένα βιώσιμο μέλλον και η Novartis Hellas κινείται στη λογική να παρέχει λύσεις σε αυτή την κατεύθυνση.

Η εταιρεία προκειμένου να παραμένει απόλυτα λειτουργική εφάρμοσε μια νέα στρατηγική ώστε οι προκλήσεις της επιδημίας να μην επηρεάσουν την αδιάκοπη παροχή των υπηρεσιών της, ήδη από το πρώτο κύμα και ναι μπορέσει να συνεχίσει με το ίδιο ρυθμό την προ Covid-19 δραστηριότητά της που δεν είναι άλλη από τη κάλυψη των αναγκών του Έλληνα ασθενή.

H Διευθύντρια επικοινωνίας της Novartis, Φωτεινή Μπαμπανάρα, μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η εταιρεία με το ξέσπασμα της πανδημίας, καθώς και για τις πρωτοβουλίες που πήρε για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις αυτές. Επιπλέον εξήγησε τη βασική στρατητική της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Novartis που βασίζεται σε ένα ασθενοκεντρικό μοντέλο.

Παράδοση Κατ’ οίκον

Ειδικότερα, καθ’ όλο το χρονικό διάστημα που είναι σε ισχύ τα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης Covid-19, η Novartis Hellas, σε συνεργασία με την εταιρεία Bioaxis, έχει διασφαλίσει τη δωρεάν παράδοση θεραπειών στο σπίτι των ασθενών. Το πρόγραμμα δωρεάν παράδοσης κατ’ οίκον απευθύνεται σε περίπου 5.500 ασθενείς των οποίων η θεραπευτική αγωγή δε διατίθεται από ιδιωτικά φαρμακεία, δεν εξυπηρετούνται από αντίστοιχο πρόγραμμα του συστήματος υγείας και ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Η λίστα των ασθενών αυτών περιλαμβάνει ανθρώπους που πάσχουν από συνολικά 16 διαφορετικές χρόνιες ασθένειες.

Παράλληλα, η εταιρεία στάθηκε δίπλα στους ασθενείς στους οποίους θα έπρεπε να γίνει οικεία η χρήση ψηφιακών εργαλείων, ειδικά σε μια περίοδο που χρειάζεται έντονος περιορισμός των κοινωνικών επαφών. Η εταιρεία προσπάθησε να δώσει τη σημασία της διάστασης «επιδημία Covid-19» μέσω συγκεκριμένων δράσεων ώστε να κατανοούν οι ασθενείς τις αλλαγές στην καθημερινότητα.

Κοντά και στους ανθρώπους της

Η Novartis μερίμνησε και για τη διατήρηση της υγείας του έμψυχου δυναμικού της. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία καθιέρωσε την τηλεργασία και προκειμένου να βοηθήσει να αντεπεξέλθουν στην απαιτητική συγκυρία, εφοδίασε όλα τα εταιρικά κινητά και ipads των ανθρώπων της με ειδική εφαρμογή, που παρέχει συμβουλές σε θέματα άσκησης, διατροφής, πνευματικής και ψυχολογικής ισορροπίας καθώς και 50 δωρεάν συνεδρίες coaching. Παράλληλα επέκτεινε και στις οικογένειές των εργαζομένων τη δωρεάν πρόσβαση στις ψηφιακές πλατφόρμες εκπαίδευσης Coursera και Κhan Academy (για παιδιά σχολικής ηλικίας) .

Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης Φορέων Ασθενών

Με οδηγό την ασθενοκεντρική της προσέγγιση, η Novartis Hellas πραγματοποίησε ένα Διαδραστικό Ψηφιακό Σεμινάριο Ενδυνάμωσης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, ειδικά σχεδιασμένο για τις Ενώσεις Ασθενών.

Το Διαδραστικό Ψηφιακό Σεμινάριο Ενδυνάμωσης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ομάδα Σύμπραξις, η οποία διαθέτει εξειδίκευση στην εκπαίδευση μη κερδοσκοπικών οργανισμών. H συγκεκριμένη ενέργεια προστίθεται στις δράσεις της εταιρίας υπέρ των ασθενών κατά την διάρκεια της πανδημίας, όπως η διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσφατης στις θεραπείες, το πρόγραμμα δωρεάν παράδοσης φαρμακευτικών αγωγών κατ’οίκον σε 5.500 ασθενείς και η στήριξη της πρωτοβουλίας εκπαίδευσης ατόμων με προβλήματα όρασης στις νέες τεχνολογίες επικοινωνίας και τηλεργασίας, της Α.Μ.Κ.Ε. «Με Άλλα Μάτια».

Έμφαση στην πρόληψη και στην υπεύθυνη στάση όλων μας

Η Novartis ανέκαθεν πρέσβευε δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινωνίας σε θέματα πρόληψης, η οποία αποτελεί και την πλέον σίγουρα θεραπεία για τα πιο δύσκολα και σοβαρά νοσήματα. Ο κορονοϊός επεσήμανε εντονότερα από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια την ανάγκη να προσέχουμε ιδιαίτερα ώστε να αποφύγουμε την έκθεση μας στην επιδημία.

Έτσι η εταιρεία μετουσίωσε την ανάγκη για περαιτέρω ευαισθητοποίηση σε θέματα πρόληψης, μέσω της καμπάνιας «Γράμματα από ένα καλύτερο μέλλον», με την επιστημονική αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος και της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας.

Η καμπάνια έχει σα στόχο την ενίσχυση της υπεύθυνης στάσης όλων των πολιτών σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας και ασφάλειας ενάντια στο νέο κορονοϊό.

Βασίζεται δε σε ένα δημιουργικό εύρημα, την αγνή, καθαρή, κριτική αλλά και τη βαθιά αισιόδοξη ματιά ενός παιδιού, το οποίο παρουσιάζεται το διαφορετικό καλοκαίρι που περάσαμε φέτος μέσα από ένα σύντομο spot διάρκειας.

Το σποτ προσομοιάζεται με το ημερολόγιο ενός μικρού κοριτσιού, όπου η περιγραφή τυπικών καλοκαιρινών στιγμών συνοδεύεται από τα μέτρα προστασίας που τηρούσε η ίδια και η οικογένειά της, ώστε να μη θέσουν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους και τους γύρω τους. Κατά την αφήγηση, ξεχωρίζουν λέξεις που καθεμιά ξεκινά από διαφορετικό γράμμα και το αλφαβητάρι που δημιουργείται, ζωντανεύει εικόνες της νέας πραγματικότητας που όλοι βιώνουμε.

Η ευαίσθητη ισορροπία μεταξύ της παιδικής αθωότητας και των πρωτόγνωρων συνθηκών, γεννά ένα μήνυμα αισιοδοξίας και η τελική προτροπή «να μην ξεχνάμε όλα τα σημαντικά πράγματα», αποτελεί το κλειδί για ένα καλύτερο και πιο ασφαλές μέλλον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα