Συμπλοκή μαθητών με Λίβυους

Συμπλοκή μαθητών με Λίβυους

Άγριος καυγάς μαθητών Λυκείου με Λίβυους σε πενθήμερη στη Θεσσαλονίκη. Τραυματίστηκε ένας μαθητής, μία καθηγήτρια και επτά Λίβυοι. Δείτε τι λένε κάτοικοι της περιοχής και μετανάστες (Pics + Vids)

Ένας μαθητής Λυκείου της Αττικής και μία καθηγήτρια τραυματίστηκαν ελαφρά έπειτα από συμπλοκή με Λίβυους έξω από ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιούν την πενθήμερη εκδρομή τους.

Η ένταση ξεκίνησε έξω από γνωστό ξενοδοχείο στην οδό Μοναστηρίου λίγο πριν από τις έντεκα το βράδυ.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, όταν Λίβυοι τραυματίες πολέμου, που φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο και περιθάλπονται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, άρχισαν να πειράζουν κάποιες από τις κοπέλες του σχολείου.

Μετά από λογομαχία, ένας εκ των αλλοδαπών τραυμάτισε με τις πατερίτσες του τον μαθητή, με την καθηγήτρια να τραυματίζεται ελαφρά από διάφορα αντικείμενα που άρχισαν να εκτοξεύουν οι Λίβυοι, όταν κλιμακώθηκε η ένταση.

 

Αφού η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο, στο σημείο μετέβησαν άνδρες της αστυνομίας προκειμένου να αποτραπούν περαιτέρω επεισόδια. Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το seleo.gr, δέχτηκαν επίθεση, με αποτέλεσμα να καλέσουν ενισχύσεις.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν στο σημείο έσπευσαν ισχυρές ομάδες ΔΙΑΣ για να επιβάλουν την τάξη. Οι Λίβυοι υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικοί τραυμάτισαν σοβαρά τον συμπατριώτη τους και για το λόγο αυτόν ξεχύθηκαν στο δρόμο διαμαρτυρόμενοι.

Οι διαμαρτυρόμενοι, πολλοί από αυτούς με πατερίτσες, άλλοι ξυπόλυτοι, φωνάζοντας “Λιβύη, Λιβύη” και κυμματίζοντας σημαίες της χώρας τους ήταν έτοιμοι να αντιπαρατεθούν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Εκτός από τους μοτοσικλετιστές έφθασαν στη συνέχεια και δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, χωρίς ευτυχώς να χρειαστεί να επέμβουν. Η ένταση σταδιακά εκτονώθηκε λίγο μετά τις δώδεκα το βράδυ, όταν επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα