Συνάντηση Ιερώνυμου- Δήμα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ. ΕΞΩ ΤΕΡΙΚΩΝ  ΣΤΑΥΡΟ ΔΗΜΑ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ. ΕΞΩ ΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΗΜΑ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ EUROKINISSI

Διαβάστε τις συζήτησαν για 40 λεπτά, ο Αρχιεπισκοπος Ιερώνυμος και ο Υπουργός εξωτερικών Σταύρος Δήμας

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο είχε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας.

Στο επίκεντρό της βρέθηκαν θέματα που αφορούν την συνεργασία Εκκλησίας-Πολιτείας για την στήριξη των δοκιμαζόμενων πολιτών από την οικονομική κρίση ενώ συζήτησαν και για τα ζητήματα που σχετίζονται με την χριστιανική παρουσία στη Μεσόγειο.

Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Υπουργός Εξωτερικών  Σταύρος Δήμας:

"Ανταλλάξαμε με τον Μακαριώτατο απόψεις για τις σχέσεις της Εκκλησίας σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, δεδομένης και της αστάθειας που παρουσιάζει και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ορθόδοξες Εκκλησίες στην περιοχή. Επίσης για τα θέματα αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, τον ρόλο της Εκκλησίας και την συμβολή της στην αντιμετώπιση της κρίσης. Διαβεβαίωσα τον Αρχιεπίσκοπο ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών στα θέματα της αρμοδιότητός του θα είναι αρωγοί".

Από την πλευρά  του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος τόνισε:

"Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη συνάντησή μου με τον Υπουργό με τον οποίο είχαμε μία ουσιαστική συζήτηση. Μόλις επέστρεψα από την Κύπρο και συζητήσαμε για τα θέματα των Χριστιανών στη λεκάνη της Μεσογείου αλλά και για τα θέματα των προβλημάτων λόγω της κρίσης και της υποχρέωσης να συνεργαστούμε Εκκλησία και Πολιτεία, ώστε να ανακουφίσουμε τους ανθρώπους αυτούς, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες".

SHARE:

24Media Network