Συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος και τη Δευτέρα

Συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος και τη Δευτέρα

Διακοπές ρεύματος και σήμερα στην Αττική. Η διάρκειά τους θα είναι μιάμιση ώρα ανά περιοχή. Διαβάστε αναλυτικά ποιες περιοχές θα μείνουν στο σκοτάδι το βράδυ

Συνεχίζονται και σήμερα, Δευτέρα, οι διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα, λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που πραγματοποιείται από τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής.

Εν τω μεταξύ, συζητείται ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου (Τμήμα Ασφαλιστικών) η αίτηση της Διοίκησης της ΔΕΗ με την οποία ζητά να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της επιχείρησης.

Η συζήτηση, είχε προγραμματιστεί για το μεσημέρι αλλά ουσιαστικά ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας καθώς προηγήθηκε αίτηση εξαίρεσης του προέδρου που υπέβαλε η πλευρά της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, όταν ο διευθύνων την συζήτηση αρνήθηκε το αίτημα των εργαζομένων για νέα διακοπή της εκδίκασης.

Αμέσως μετά την απόρριψη του αιτήματος η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, δια των εκπροσώπων της στο δικαστήριο, υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης η οποία κρίθηκε από άλλη σύνθεση και απερρίφθη.

Η απόφαση αναμένεται το μεσημέρι της Τρίτης.

Μετά το τέλος της διαδικασίας ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, δήλωσε ότι: "στο μάθημα της υποταγής θα μένουμε πάντα μετεξεταστέοι. Το κεφάλι δεν θα το σκύψουμε ποτέ, θα μας βρίσκουν στο δρόμο".

Το πρόγραμμα διακοπών

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση στην Αττική θα συνεχιστούν και το βράδυ της Δευτέρας και η διάρκειά τους θα είναι μιάμιση ώρα ανά περιοχή.

Δείτε το πρόγραμμα διακοπών στην Αττική και στην Κεντρική Ελλάδα .

Στην Κρήτη θα γίνουν διακοπές από τις 20:10 έως τις 22:10 και στη Ρόδο από τις 19:30 έως τις 22:10. Δείτε εδώ .

Στη Θεσσαλονίκη, το πρόγραμμα διακοπών θα διαμορφωθεί ως εξής και στη Μακεδονία-Θράκη ως εξής .

Οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την ειδική τηλεφωνική γραμμή στο τηλέφωνο 210 9298100.

Σε Πελοπόννησο και Ήπειρο, η ΔΕΗ έχει ανακοινώσει επίσης διακοπές ρεύματος, και έχουν ως εξής

Παρέμβαση Ράικου για τις κινητοποιήσεις

Στο μεταξύ, τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα της ποσότητας παρεχόμενης ενέργειας που διατίθεται στους καταναλωτές, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

Αφορμή για την παρέμβαση της εισαγγελέως αποτέλεσε επιστολή της Διοίκησης της ΔΕΗ, σύμφωνα με την οποία δεν εφαρμόζεται η προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου που όρισε να παραμείνει η παρεχόμενη ισχύς ρεύματος στα επίπεδα της 23ης Ιουνίου.

Το δικαστήριο είχε εκδώσει την Παρασκευή την προσωρινή εντολή του, μετά τη διακοπή για την Δευτέρα της εκδίκασης της αίτησης της ΔΕΗ για την κήρυξη παράνομης και καταχρηστικής της κινητοποίησης των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ.Παπακωνσταντίνου, μετά την εισαγγελική παρέμβαση για τις απεργίες και τις διακοπές ρεύματος δήλωσε:

"Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατέψει το κοινωνικό σύνολο από πρακτικές που δεν σέβονται όχι μόνον τις δικαστικές αποφάσεις, αλλά και τους πολίτες που πλήττονται και τελικά αναιρούν τον χαρακτήρα της ΔΕΗ ως επιχείρησης κοινής ωφέλειας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νόμιμη η απεργία υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ

SHARE:

24Media Network