ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόγραμμα με συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τις κοινωνικές ανισότητες

Οι προγραμματικές θέσεις της αξιωματκής αντιπολίτευσης για εργασία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση, φορολογία και τράπεζικό σύστημα που εγκρίθηκαν από το Πολιτικό Συμβούλιο

Τσίπρας στο Πολιτικό Συμβούλιο: Προοδευτική πλειοψηφία για την εκλογική νίκη

Τσίπρας στο Πολιτικό Συμβούλιο: Προοδευτική πλειοψηφία για την εκλογική νίκη

Την έναρξη ενός διαλόγου συνεδριακού χαρακτήρα εκκινεί η συζήτηση του προγράμματος του κόμματος στο Πολιτικό Συμβούλιο. Διαδικασίες που θα προωθούν τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Το "πήρε πάνω του" ο Αλέξης Τσίπρας

Το "πήρε πάνω του" ο Αλέξης Τσίπρας

Στην αρμοδιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ η αλλαγή προσώπων στους τομείς ευθύνης. Τι σημαίνει η πρόταση για τον Δ. Τζανακόπουλο στην θέση του γραμματέα. Οι ενστάσεις που υπήρξαν στην Πολιτική Γραμματεία. Το 2021 το συνέδριο.

ΣΥΡΙΖΑ: "Αντάρτικα" κι αψιμαχίες, στους… λόφους των social media

ΣΥΡΙΖΑ: "Αντάρτικα" κι αψιμαχίες, στους… λόφους των social media

Εντείνεται, στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο άτυπος διάλογος -προσυνεδριακού χαρακτήρα - μέσω ιστοτόπων και κοινωνικών δικτύων για την φυσιογνωμία του κόμματος, τα εθνικά αλλά και την εκλογική ήττα.

"Αυγουστιάτικα όργανα" στον ΣΥΡΙΖΑ

"Αυγουστιάτικα όργανα" στον ΣΥΡΙΖΑ

Αντιδράσεις των λεγόμενων "προεδρικών" και ιδίως του Παύλου Πολάκη, προκαλεί μια -προσυνεδριακού χαρακτήρα- συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Δύσκολα τα πράγματα για την διοργάνωση του συνεδρίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Το όνομα Προοδευτική Συμμαχία μπαίνει και επίσημα

Στην τελική ευθεία, για συνέδριο το Φθινόπωρο αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία. Δημιουργείται μεικτή επιτροπή με στελέχη της διεύρυνσης για την οργάνωσή του. Στις 27 Ιουνίου συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας στην είσοδο του Μαξίμου

2020: Η χρονιά των αρχηγών - ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δίχως συνέδριο

Τι σημαίνει, για το πολιτικό σύστημα και τα δύο μεγάλα κόμματα η δυσκολία - λόγω κορονοϊού- να πραγματοποιηθούν οι κορυφαίες εσωκομματικές διαδικασίες. Ενώ το αρχηγικό μοντέλο ενισχύεται, μήπως ο νέος "διπολισμός" μοιάζει περισσότερο με τον παλιό "δικομματισμό";

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Αναθερμαίνονται τα εσωκομματικά στον ΣΥΡΙΖΑ - Άνοιγμα Τσακαλώτου σε ΚΚΕ και Μέρα25

«Επιστρέφει» στις ανάγκες της εσωτερικής ανασυγκρότησής του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την «λήξη συναγερμού» για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών. Προωθεί το πολιτικό του πρόγραμμα.

Στιγμιότυπο από την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Άρτα και στα Γιάννενα

Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, αποφεύγει το εσωκομματικό δημοψήφισμα για το όνομα

«ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία» το πιθανότερο νέο όνομα, αν και ο Αλέξης Τσίπρας εξετάζει και εναλλακτικές προτάσεις. Σε …εγρήγορση οι τάσεις, ενόψει της συνεδρίασης του Σαββατοκύριακου. Οι επόμενες κινήσεις

Ο Νίκος Φίλης, ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Νίκος Παππάς

Η επίθεση Φίλη, η σκληρή αντιπαράθεση Σκουρλέτη - Παππά και ο Αλέξης Τσίπρας

«Έχεις φτιάξει ανακτοβούλια», είπε ο πρώην υπουργός Παιδείας στον πρόεδρο του κόμματος. Η διαφωνία για τους αριστίνδην και γιατί ο Γραμματέας του κόμματος μιλά δημοσίως για «κέντρα στο διαδίκτυο» που δημιουργούν εντυπώσεις

Αλέξης Τσίπρας

Μπορεί η άποψη των μελών να είναι απλώς …συμβουλευτική για τους αντιπροσώπους;

Το εσωκομματικό δημοψήφισμα στις 5 και 6 Απριλίου μπορεί, όντως, να σηματοδοτήσει επανεκκίνηση, μπορεί όμως και να αποτελέσει πρόβλημα αν δεν προετοιμαστεί σωστά. Το ερώτημα που θα τεθεί και οι διαφωνίες κορυφαίων στελεχών.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Σφοδρή επίθεση του Δημήτρη Παπαδημούλη στις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως λειτουργούν σήμερα

"Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο ηγέτης του "όλου" και όχι ο επικεφαλής μιας πλευράς του κόμματος, όπως ίσως θα ήθελαν και επιδιώκουν να τον εμφανίσουν ορισμένοι "τασάρχες", για να προωθήσουν δικές τους σκοπιμότητες", ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Το 2020 έτος κλειδί για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ

Το Συνέδριο του Μαΐου θα κρίνει τη νέα φυσιογνωμία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με στόχο να αποτελέσει το εφαλτήριο για την επάνοδο στην εξουσία. Γιατί δεν φοβίζει τον Αλέξη Τσίπρα η εσωστρέφεια που δημιουργείται.

Ομιλία Αλέξη Τσίπρα σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

Οι τάσεις στην Κουμουνδούρου παίρνουν θέση μάχης ενόψει του Συνεδρίου

Το φλερτ της Κίνησης Μελών με τους «πασοκογενείς» που αλλάζουν τις εσωκομματικές ισορροπίες, η "δυναμική εμφάνιση" του "Αριστερού Δικτύου" των Δημ. Τζανακόπουλου και Δημ. Βίτσα, η "επιθετική στάση" των ,"53+" και η απόλυτη κυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα.

Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019.

Η "χειμερινή σύναξη" των "πασοκογενών" και τα μηνύματα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα

“Κατά κύματα” η “επιχείρηση - διεύρυνσης” του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναμένεται η ανακοίνωση του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου. Δυσφορία σε τμήμα του κομματικού μηχανισμού για την “επέλαση” των “πασοκογενών”.

Αλέξης Τσίπρας

Στις 14 και 15 Οκτωβρίου, από την Πάτρα, με τον Αλέξη Τσίπρα ξεκινά η πορεία προς το Συνέδριο

Στο ίδιο διάστημα στόχος είναι να ξεκινήσει και η ψηφιακή πλατφόρμα και η διαφημιστική καμπάνια. Το Ηράκλειο ο δεύτερος σταθμός της περιοδείας του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου,μελών της Κεντρικής Επιτροπής και της εξελεγκτικής επιτροπής του κόμματος,ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ,Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Η 'ακτινογραφία' της νέας Κεντρικής Επιτροπής

Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 ποιες είναι οι ισορροπίες που διαμορφώνονται στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις τάσεις, τους υπουργούς, τους βουλευτές και τα κορυφαία κομματικά στελέχη που την απαρτίζουν

Στιγμιότυπο από την τρίτη ημέρα των εργασιών στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο, Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Τσίπρας: Μαζικό, ανοιχτό, αριστερό κόμμα, όπως έκανε ο Κόρμπυν

Το σχέδιο για ένα νέο ΣΥΡΙΖΑ με πρότυπο τους Βρετανούς Εργατικούς, παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας αφήνοντας εσωκομματικές αιχμές. Κάλεσε τη ΝΔ να συναινέσει για ΕΣΡ και να μην ασκεί πιέσεις στους δικαστές, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι ο νόμος Παππά θα εφαρμοστεί

Παπαδόπουλος: Ολάντ και Ρέντσι υποστηρίζουν την εσωτερική υποτίμηση

Παπαδόπουλος: Ολάντ και Ρέντσι υποστηρίζουν την εσωτερική υποτίμηση

To μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Β' Αθήνας συμφώνησε ότι “κάνουμε σωστά που προτείνουμε το μέτωπο απέναντι στη λιτότητα” αλλά ζήτησε “να ξέρουμε τις αντιφάσεις”

Στιγμιότυπο από την τρίτη ημέρα των εργασιών στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο, Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Τσίπρας για ανασχηματισμό: Κάθε πράγμα στον καιρό του

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τον ανασχηματισμό σε διάλογο με δημοσιογράφους κατά την τρίτη ημέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Πως σχολίασε το ερώτημα εάν θα υπάρξει συναίνεση από την αντιπολίτευση για το ΕΣΡ

`  /PHASMA/î

Τζανακόπουλος: Έχουμε καταφέρει, έστω και πληγωμένοι να είμαστε ακόμα όρθιοι

Μιλώντας στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε, ότι δεν βοηθάει η συζήτηση για το εάν ήταν νίκη ή ήττα η διαπραγμάτευση, ενώ ζήτησε να δουν το αποτέλεσμα ως προσωρινή ανακωχή με τους πιστωτές, αλλά όχι με την ολιγαρχία