Συνελήφθη γιατρός για φακελάκι 500 ευρώ

Συνελήφθη γιατρός για φακελάκι 500 ευρώ

Το ποσό των 500 ευρώ ζήτησε γιατρός-πανεπιστημιακός υπότροφος δημόσιου νοσοκομείου για να χειρουργήσει μία ασθενή και συνελήφθη

Για παθητική δωροδοκία κατηγορείται ένας 41χρονος γιατρός-πανεπιστημιακός υπότροφος δημόσιου νοσοκομείου, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου (07/12) στην Αθήνα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία ο εν λόγω γιατρός της ζήτησε το ποσό των 500 ευρώ προκειμένου να την χειρουργήσει.

Πριν η γυναίκα πάρει το εξιτήριο από το νοσοκομείο, επισκέφτηκε τον 41χρονο στο γραφείο του και του παρέδωσε το προαναφερόμενο ποσό σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, με την αστυνομία να επεμβαίνει και να τον συλλαμβάνει επ' αυτοφώρω.

Εις βάρος του γιατρού σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Να σημειωθεί ότι οι πανεπιστημιακοί υπότροφοι είναι μία νέα κατηγορία γιατρών. Πρόκειται για "επιστήμονες αναγνωρισμένου επιστημονικού κύρους, είτε κατόχους διδακτορικού διπλώματος είτε υποψήφιους διδάκτορες είτε εξαιρετικής τεχνικής εμπειρίας, οι οποίοι δύναται να προσλαμβάνονται ως πανεπιστημιακοί υπότροφοι δια πράξεως του οικείου τμήματος με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τη διεξαγωγή διδακτικού, ερευνητικού, επιστημονικού, οργανωτικού, εργαστηριακού ή κλινικού έργου", όπως αναφέρεται στον σχετικό νόμο.

SHARE:

24Media Network