Παναγιώτης Μήλας: Θέλω η νεολαία να μην γυρνάει πλάτη στην πείνα, στην αδικία, στον βασανισμό

Παναγιώτης Μήλας: Θέλω η νεολαία να μην γυρνάει πλάτη στην πείνα, στην αδικία, στον βασανισμό
Instagram

"YouTuber", "τατουαζάκιας", "φουσκωτός", "μηχανόβιος", "φιλόζωος", "ακτιβιστής" και προσφάτως "υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος" με τον Γιώργο Πατούλη. Όποια ταμπέλα και αν επιλέξεις για εκείνον δεν δείχνει να ενοχλείται αρκεί να κατανοείς το όραμά του. Ο Παναγιώτης Μήλας μιλάει στο News 24/7 για την απόφασή του να ασχοληθεί με τα κοινά, έστω και αν μέχρι πρόσφατα δεν ήξερε τι σημαίνει αυτό.

Έναν εκκεντρικό σύμμαχο στην προσπάθεια του στις εκλογές της Περιφέρειας Αττικής, βρήκε ο Γιώργος Πατούλης, καθώς πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ανακοινώθηκε πως ο ακτιβιστής, Παναγιώτης Μήλας, εντάσσεται στο συνδυασμό “Νέα Αρχή για την Αττική”. Ο άνθρωπος που έγινε γνωστός τα τελευταία χρόνια μέσα από το διαδίκτυο, όταν πήδαγε φράχτες σπιτιών και έμπαινε σε υπονόμους για να σώσει σκυλάκια και γατάκια, μετά από καταγγελίες πολιτών, ενώ το τελευταίο διάστημα πέρα από τα ζωάκια βοηθούσε και συνανθρώπους μας που έχουν μεγάλη ανάγκη, όπως για παράδειγμα αστέγους, μίλησε στο News 24/7 για την απόφασή του να μπει στην πολιτική, για τη γνωριμία του με τον Γιώργο Πατούλη, και εξήγησε το όραμα και τους στόχους του.

– Πώς προέκυψε η εμπλοκή με την πολιτική; Το είχες σκεφτεί στο παρελθόν;

Όχι, δεν το είχα σκεφτεί ποτέ. Και ακόμα και τώρα μου φαίνεται σαν φάρσα. Δεν γνωρίζω πράγματα από την πολιτική σκηνή της χώρας, και δεν ντρέπομαι να πω πως είμαι άσχετος με το αντικείμενο. Είχα επικεντρωθεί αποκλειστικά με τις δράσεις που κάνω για τα ζωάκια και για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Άλλωστε είναι και λίγο αστείο να βλέπεις εμένα με τα τατουάζ και τις φόρμες ανάμεσα στους άλλους πολιτικούς. Βέβαια από την άλλη, είναι πολύ σοβαρός ο λόγος που με οδήγησε να κάνω αυτό το βήμα. Όλα ξεκίνησαν λοιπόν, όταν ένας γνωστός μου τηλεφώνησε και μου είπε πως μου έκλεισε ραντεβού με ένα πολιτικό πρόσωπο. Ο άνθρωπος αυτός τότε ήταν απλά γνωστός μου, ούτε καν φίλος μου. Ξαφνιάστηκα όπως καταλαβαίνεις, και όταν τον ρώτησα γιατί το έκανε μου απάντησε πως όλα όσα οραματίζομαι να κάνω, γίνονται μόνο μέσα από την πολιτική. Αυτή η απάντηση με προβλημάτισε πολύ, το σκέφτηκα και κατέληξα πως πράγματι έτσι είναι. Καλός είναι ο ακτιβισμός αλλά όσα πραγματικά θέλω να πετύχω γίνονται μέσα από την πολιτική.

Instagram

– Με τον Γιώργο Πατούλη υπήρχε κάποια γνωριμία;

Τον κ.Πατούλη τον γνώρισα τώρα, δεν τον ήξερα. Όπως είπα είμαι άσχετος με την πολιτική. Δεν ήξερα τι πρεσβεύει, ούτε με ποιο κόμμα είναι. Για να καταλάβεις όταν συναντηθήκαμε μου λέει “θέλεις να ασχοληθείς με τα κοινά;” Και των ρώτησα “τι είναι τα κοινά;” Τόση άγνοια είχα. Πρέπει να πω ότι ο Πατούλης μου έχει κάνει θετική εντύπωση. Δεν είναι ένας στημένος πολιτικός με ξύλινο λόγο. Είναι -τουλάχιστον στις συναντήσεις μας- ένας “χαλαρός” άνθρωπος, ευχάριστος, άνετος και με διάθεση να ακούσει όσα έχω να πω. Και όχι μόνο εκείνος αλλά όλη η ομάδα του με έχει αγκαλιάσει. Έχουν πιστέψει σε μένα και όλοι μαζί είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε έργο. Αυτό είναι που μετράει και όχι τα κόμματα.

– Γιατί ένας άνθρωπος με φανατικούς φίλους και με μεγάλη αποδοχή να μπει στην πολιτική;

Ο χώρος της πολιτικής είναι διεφθαρμένος. Αυτό το ξέρουμε όλοι. Και ρωτάω, ποιο είναι το σωστό, να μην μπει ένας καλός άνθρωπος στο χώρο της πολιτικής για να μην τον πούνε και εκείνο διεφθαρμένο; Ή είναι ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να πάει ένας καλός άνθρωπος εκεί μέσα και να προσπαθήσει να φέρει μια αλλαγή; Δεν κάνει ο τίτλος τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος κάνει τον τίτλο. Εγώ πηγαίνω ως απλός άνθρωπος του λαού, του πεζοδρομίου. Έχω δείξει έργο τα τελευταία 4-5 χρόνια που ασχολούμαι με τον ακτιβισμό και τον εθελοντισμό και όποιος δεν πιστεύει, τα βίντεο μου είναι ελεύθερα και μπορεί να δει ο καθένας με τα μάτια του τι έχω κάνει. Άρα λοιπόν, γιατί να μην μπω στην πολιτική; Για να μην τσαλακώσω την εικόνα μου; Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Ξέρω βέβαια από τώρα ότι κάποιοι θα πούνε και θα γράψουν απίθανα πράγματα, που η φαντασία σου αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να τα σκεφτεί. Είμαι προετοιμασμένος , αλλά δεν δίνω σημασία, γιατί σε βάθος χρόνου φαίνεται ο καθένας τι άνθρωπος είναι και αν παλεύει αγνά γι΄αυτά που πιστεύει.

– Ποιο είναι το όραμά σου και οι στόχοι σου; Τι θες να πετύχεις μέσα από αυτή τη διαδικασία;

Όλα αυτά τα χρόνια ήθελα μέσα από τις δράσεις μου και δράσεις της ομάδας, όλο αυτό που κάνουμε να πάρει δημοσιότητα για να μπορούμε να επηρεάσουμε τους πολιτικούς που παίρνουν τις αποφάσεις. Να τους πιέσουμε ώστε να πετύχουμε προγράμματα, να πετύχουμε καλύτερα νομοσχέδια για τη φιλοζωία, τη φιλανθρωπία και τη νεολαία, είτε αυτό είναι ιδρύματα, είτε είναι αστυνομία ζώων ή οτιδήποτε άλλο. Πρέπει να χτυπήσουμε τις πόρτες των πολιτικών λοιπόν. Και σκέφτομαι άντε και έφτασα έξω από μια πόρτα ενός πολιτικού με το όραμά μου ανά χείρας και ο άνθρωπος που είναι από πίσω θα με ακούσει; Τι θα μου πει; Σε τι μέρα θα είναι; Άρα, γιατί να μην είμαι εγώ πίσω από αυτή την πόρτα, ώστε να παλέψω ο ίδιος για το όραμα το οποίο έχω “ματώσει”; Έχω δει εικόνες που θα με κυνηγάνε μέχρι να πεθάνω”. Ξεκίνησα με το όραμα να κάνουμε καλό στα ζώα και κυρίως στα σκυλιά και το όραμα μεγάλωσε. Όραμα μου πια είναι η νεολαία. Όσα σκυλιά και να σώσουμε, όσο φαγητό και να δώσουμε σε ανθρώπους, αν η κατάσταση δεν αλλάξει του χρόνου οι ανάγκες θα είναι οι ίδιες. Το αύριο θα είναι ακριβώς ίδιο με το σήμερα αν δεν αλλάξουμε τους νέους, να τους κάνουμε πιο ευαίσθητους. Θέλω μια νεολαία που να μην γυρνάει πλάτη στην πείνα, στην αδικία, στον βασανισμό. Έχω κανάλι επικοινωνίας με τους νέους, μιλάμε την ίδια γλώσσα, έχουμε τα ίδια ενδιαφέροντα, τους ίδιους προβληματισμούς. Δεν μιλάω με θεωρίες, έχω δείξει έργο και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε.

Βρείτε το κανάλι του Παναγιώτη Μήλα στο Youtube ΕΔΩ και γνωρίστε τον μέσα από τις δράσεις του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα