news 24/7

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

Ειδήσεις και πληροφορίες για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ομιλία του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στο 11ο Συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδας με τίτλο "Καθαρές" Δημόσιες Συμβάσεις - Όχημα Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικής Οικονομίας"

Νέα πρόταση Μητσοτάκη σε Τσίπρα για το άρθρο 16

Ενόψει της αναθεώρησης του Συντάγματος ο πρόεδρος της ΝΔ προκαλεί τον πρωθυπουργό να ψηφιστεί το άρθρο 16 με 151 ψήφους από αυτή τη Βουλή και η επόμενη να αποφασίσει το περιεχόμενο του, υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να χαθούν 10 χρόνια για την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ.

Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της Βουλής για τη συνταγματική αναθεώρηση

Συνταγματική Αναθεώρηση: Έντονη ιδεολογική αντιπαράθεση για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

«Στο άρθρο 16 κρίνεται η τύχη της αναθεώρησης συνολικά» εκτίμησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος υπογραμμίζοντας την σημασία της συζήτησης για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας: Αντεπίθεση υπέρ της κοινωνίας - Επιλύουμε ιστορικές εκκρεμότητες

Κατά την ομιλία του από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός έκανε απολογισμό των πρώτων 100 ημερών από την έξοδο από τα Μνημόνια. "Ήρθε η ώρα, να περάσουμε στην πολιτική αντεπίθεση", σημείωσε, ασκώντας κριτική στη ΝΔ για το θέμα των συντάξεων. "Η ΝΔ είναι ταγμένη ολόψυχα στην πλευρά της ακροδεξιάς", είπε ο πρωθυπουργός.

O Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης

Γεωργιάδης- Βορίδης: "Εθνομηδενισμός" ΣΥΡΙΖΑ, θα απαγορεύσουν τα Χριστούγεννα

Ιδεολογική αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους για την επικρατούσα θρησκεία στην επιτροπή για τη συνταγματική αναθεώρηση. Για «ακροδεξιές» απόψεις έκαναν λόγο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Σε διαφορετική «γραμμή» η πλειοψηφία των βουλευτών της ΝΔ.

Ομιλία του του Νίκου Κοτζιά στην Κομοτηνή σε πολιτική εκδήλωση του κινήματος "ΠΡΑΤΤΩ", Αρχείο

Οι προτάσεις της κίνησης "Πράττω" για τη συνταγματική αναθεώρηση

Τις προτάσεις της για τη συνταγματική αναθεώρηση έδωσε στη δημοσιότητα η κίνηση "Πράττω" του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά - Τι προτείνει για την εκλογή ΠτΔ, τη δικαιοσύνη και τα μυστικά κονδύλια των Υπουργείων.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης

Δε θα μετέχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος ο Μεϊμαράκης

Λόγω φόρτου εργασίας, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ δε θα συμμετέχει ως εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επιτροπή, καθώς ο γραμματέας της γαλάζιας ΚΟ Κ.Τσιάρας τον αντικατέστησε με την Κεφαλογιάννη.

Έδρανα στη Βουλή

Τον Τσίπρα στη Βουλή θέλει να φέρει η ΝΔ για το άρθρο 16

Αίτημα προκειμένου να συζητηθεί η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην ώρα του πρωθυπουργού θα καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς ο Μητσοτάκης έχει εξάλλου προαναγγείλει ότι θα επιμείνει μέχρι τέλους στην αναθεώρηση του συγκεκριμένου άρθρου.

H πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά

Υψηλοί τόνοι στις παρεμβάσεις των πολιτικών αρχηγών για την αναθεώρηση

"Ο Τσίπρας χρησιμοποιεί το Σύνταγμα για πολιτική σκοπιμότητα, ο Μητσοτάκης τον ανταγωνίζεται στο λαϊκισμό" είπε η Γεννηματά. Υποκρισία να μην τεθεί προς αναθεώρηση το 16 σχολίασε ο Θεοδωράκης. Για κάλπικο διπολικό καυγά έκανε λόγο ο Κουτσούμπας. Αναθεώρηση του 86 αναδρομικά για 20ετία ζήτησε ο Καμμένος

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή

Η μάχη Τσίπρα- Μητσοτάκη μέσω συνταγματολόγων για το πάνω χέρι στην αναθεώρηση

Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε τον Βενιζέλο και ο πρόεδρος της ΝΔ τον Τσάτσο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει αυτή η Βουλή να καθορίσει το περιεχόμενο της αναθεώρησης και η ΝΔ να το κρίνει η επόμενη. Στόχος να διασφαλιστεί ποιο θα είναι το ιδεολογικό πρόσημο του νέου Συντάγματος

ΒΟΥΛΗ - ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ξέρει ότι θα χάσει, για αυτό δε δέχεται την πρόταση της ΝΔ

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός προεξοφλεί την ήττα του και τον κατηγόρησε ότι θέλει να προσλάβει 10.000 κομματικούς του φίλους και κάνει στην άκρη τους ιερείς. Σχολίασε ότι στο δημόσιο πανεπιστήμιο αν πεις κάτι, οι μπαχαλάκηδες σε τσιμεντώνουν

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας: Η ΝΔ έχει μετατραπεί σε άθροισμα της Δράσης και του ΛΑΟΣ

«Ανερμάτιστη» και «στο πόδι» χαρακτήρισε την πρόταση της ΝΔ για την Συνταγματική Αναθεώρηση ο πρωθυπουργός παρατηρώντας ότι είναι το αποτέλεσμα της μετατροπής της ΝΔ σε «άθροισμα της Δράσης και του ΛΑΟΣ». Οχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί Σύνταγμα και Εκκλησία. Όχι σε εκλογή Προέδρου από το λαό

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δε θα επιτρέψει συνταγματικό ακτιβισμό και συριζοποίηση του Συντάγματος. Επέμεινε στην ψήφιση όλων των άρθρων που προτείνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και να αποφασίσει ο λαός στις επόμενες εκλογές και για το περιεχόμενο του Συντάγματος. "Η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποτιμά τη θρησκευτική πίστη του 95% του λαού" δήλωσε

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή

Τσίπρας: Συναίνεση και όχι κομματική πειθαρχία στην αναθεώρηση

Ντροπή του πολιτικού συστήματος χαρακτήρισε το άρθρο 86 ο πρωθυπουργός, καλώντας όλα τα κόμματα να συναινέσουν στην αλλαγή του. Εκτίμησε ότι η Εκκλησία θα αποδεχθεί τη θρησκευτική ουδετερότητα. Διαφώνησε με την πρόταση των ΑΝΕΛ για ενίσχυση αρμοδιοτήτων ΠτΔ και κάλεσε τα κόμματα να αφήσουν τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση

Συζήτηση και λήψη απόφασης στην Ολομέλεια της Βουλής για τον ορισμό προθεσμίας, σύμφωνα με το άρθρο 119 του Κανονισμού της Βουλής, υποβολής της έκθεσης της Επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Βενιζέλος υπέρ του "εμβληματικού" Σημίτη για το άνοιγμα των λογαριασμών

Να μην περάσει κανένα άρθρο προς αναθεώρηση με πάνω από 179 ψήφους, ζήτησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, διαφωνώντας με την πρόταση της ΝΔ, αλλά και παίρνοντας αποστάσεις από την τακτική του ΚΙΝΑΛ που θα στηρίξει την αναθεώρηση άρθρων όπως το 86

Ο Νίκος Ξυδάκης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Ξυδάκης για συνταγματική αναθεώρηση: Άλλα ονειρευόμασταν, άλλα είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον News 24/7 στους 88,6, μεταξύ άλλων, για τις εκλογές, τη συνταγματική αναθεώρηση και την συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου.

Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος σε παλαιότερη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Καμμένος: Θα αποσύρουμε τους υπουργούς, αλλά θα στηρίζουμε την κυβέρνηση

Πρόταση για ελιγμό προκειμένου να καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, να προσπαθήσει να κρατήσει υπό έλεγχο το κόμμα του,αλλά να μη ρίξει την κυβέρνηση και να μεταθέσει για Οκτώβριο τις εκλογές, έκανε στην ΚΟ των ΑΝΕΛ ο κυβερνητικός εταίρος σύμφωνα με πληροφορίες

Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018.

Τσίπρας: Εντός του 2019 η προκήρυξη 10.000 προσλήψεων

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του Alpha παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την ψήφιση της τροπολογίας για τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων.

H Φώφη Γεννηματά

Γεννηματά: Και στο θέμα της Εκκλησίας Τσίπρας, Μητσοτάκης και Καμμένος πάνε μαζί

Για προεκλογικούς χειρισμούς με πρώτο θύμα το λαϊκό κλήρο έκανε λόγο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σχολιάζοντας τη συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου. Ομόφωνα η ΚΟ του Κινήματος στηρίζει τη γραμμή για συνταγματική αναθεώρηση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος

Επιβεβαιώνει ο Τζανακόπουλος προσλήψεις στο δημόσιο με τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, έκανε λόγο για "ιστορική συμφωνία" ως αποτέλεσμα μακρόχρονου διαλόγου που διεξήχθη σε κλίμα κατανόησης και σεβασμού. "Η συμφωνία Κράτους - Εκκλησίας διευθετεί εκκρεμότητες ετών", είπε μεταξύ άλλων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Ιερώνυμος: Άλλο συμφωνία, άλλο πρόθεση για συμφωνία

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αναφέρθηκε στο κοινό ανακοινωθέν, στο οποίο κατέληξε με τον πρωθυπουργό κατά τη χθεσινή τους συνάντηση, λέγοντας πως Πολιτεία και Εκκλησία έδειξαν διάθεση, να λυθούν προβλήματα που υπάρχουν εδώ και έναν αιώνα. Σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε η ΔΙΣ.

Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Ο Καμμένος προσπαθεί να καρπωθεί τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου

"Πάμε μαζί, Πολιτεία και Εκκλησία. Ο Πάνος Καμμένος το εξασφάλισε" δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θ.Τοσουνίδης, προσπαθώντας να χρεώσει στον κυβερνητικό εταίρο ότι με τη συμφωνία "θάφτηκαν τα τσεκούρια του διχασμού".

Ν. Φίλης

Ενστάσεις Φίλη για τη συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου

Ο πρώην υπουργός χαρακτηρίζει "γαλαντομία του κράτους" προς την Εκκλησία τη ρύθμιση για την αμφισβητούμενη περιουσία και σημειώνει ότι το κράτος θα πληρώνει 210 εκ ετησίως για να "μισθοδοτεί εις τον αιώνα τον άπαντα τους ιερείς". Επιμένει στην κατάργηση του άρθρου 3 και σημειώνει ότι η Εκκλησία συχνά λειτουργεί ως πολιτικό κόμμα

Το κτίριο, όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΝΔ

ΝΔ για συνάντηση Τσίπρα - Ιερώνυμου: Δεν χρειάζεται αναθεώρηση του άρθρου 3

"Να αποβεί ουσιαστικά επωφελής για την Πολιτεία και να μην εξαντληθεί σε μια κατ’ επίφαση αποσύνδεση της μισθοδοσίας των κληρικών από το Κράτος", εύχεται η ΝΔ, σχολιάζοντας τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Ιστορική συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου για εκκλησιαστική περιουσία και μισθούς ιερέων

Πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος κατέληξαν σε συμφωνία που διευθετεί το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας μετά από 79 χρόνια. Αποχωρούν οι ιερείς από το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Διαβεβαιώσεις Τσίπρα για τη θρησκευτική ουδετερότητα στη συνταγματική αναθεώρηση.

Βουλή - Φωτό αρχείου

Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για την Αναθεώρηση του Συντάγματος

Είναι δυνατόν να αναθεωρηθούν όλα τα άρθρα του Συντάγματος; Τι σημαίνει Αναθεώρηση του Συντάγματος; Πότε εφαρμόζεται η αναθεώρηση; Απαντήσεις σε όλα τα φλέγοντα ερωτήματα που τίθενται προ των πυλών.

Ομιλία και παρουσίαση του νέου σήματος της Νέας Δημοκρατίας, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πανηγυρική εκδήλωση για την 44η επέτειο από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018  (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Η ΝΔ "θα κάψει" την αναθεώρηση στην επόμενη Βουλή, εάν η διαδικασία "ΣΥΡΙΖΟποιηθεί"

Την απόπειρα "ΣΥΡΙΖΟποίησης" του Συντάγματος αναμένεται να καταγγείλει ο Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα στην ΚΟ της ΝΔ. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα ψηφίσει τα άρθρα με τα οποία συμφωνεί, όμως εάν η αναθεώρηση κινδυνεψει να περιοριστεί σε δυο- τρία άρθρα, θα την ανακόψει ως κυβέρνηση και θα εκκινήσει ξανά τη διαδικασία

Η είσοδος του Μεγάρου Μαξίμου

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ θέλει συνταγματοποίηση του ακραίου νεοφιλελευθερισμού

Η εμμονή Μητσοτάκη στο να κριθούν αναθεωρητέα όλα τα άρθρα που εισηγούνται τα κόμματα συγκρούεται με τη λογική του Συντάγματος, τονίζουν από την Κουμουνδούρου απαντώντας στις πηγές της ΝΔ και σχολιάζουν ότι εντύπωση προκαλεί η μη αναφορά της ΝΔ στο άρθρο 86

O Κυριάκος Μητσοτάκης κατά παλαιότερη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ

Η πρόταση της ΝΔ για την Αναθεώρηση και πυρά κατά ΣΥΡΙΖΑ για ιδεοληψία

Τις προτάσεις της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος παρουσιάζει αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης στην ΚΟ του κόμματος. Τι θα περιλαμβάνουν. Επίθεση στην κυβέρνηση: "Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ακυρώνει το στόχο για μια ευρεία και τολμηρή αναθεώρηση"

Η αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής

Την επόμενη Τετάρτη το χρονοδιάγραμμα της Αναθεώρησης - 46 βουλευτές στην Επιτροπή

Όπως φαίνεται, η διορία για την Ολοκλήρωση του έργου της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος αναμένεται να είναι δύο μήνες - Από 46 βουλευτές θα αποτελείται η Επιτροπή.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τον αγιασμό της Βουλής

Ιερώνυμος: Ο Τσίπρας θα μας πει τι εννοεί θρησκευτική ουδετερότητα στο Σύνταγμα

Το ζήτημα της αναθεώρησης του Συντάγματος ως προς τη σχέση Κράτους- Εκκλησίας συζήτησε η Ιερά Σύνοδος, η οποία θα συνεδριάσει και αύριο. Ο Αρχιεπίσκοπος δεν εμφανίστηκε κάθετος στο ζήτημα της θρησκευτικής ουδετερότητας, τόνισε όμως ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί τι σημαίνει ουδετερότητα.

Ο Γιωργος Κουμουτσακος

Κουμουτσάκος: Ο Ζάεφ διατηρεί το άρθρο 36 και επιμένει για "μακεδονικό έθνος"

Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση εάν συμφωνεί με την πρόταση Ζάεφ για τη συνταγματική αναθεώρηση στη γειτονική χώρα, ζητά η ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι γίνεται ακόμη χειρότερη η κακή συμφωνία των Πρεσπών

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης

Με επιστολή Βούτση προς αρχηγούς κομμάτων ξεκινά η Συνταγματική Αναθεώρηση

Στόχος να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Ο Νίκος Παρασκευόπουλος το φαβορί για Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Κατρούγκαλος το αουτσάιντερ -αφού είναι υπουργός... Αύριο Τρίτη η συνεδρίαση της ΝΔ, Τετάρτη η ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής.