Παλαιοχώρα Αίγινας: Ο άγνωστος Μυστράς του Σαρωνικού με τις 365 εκκλησίες

Παλαιοχώρα Αίγινας
Παλαιοχώρα Αίγινας UP STORIES - YOUTUBE

Η Παλαιαχώρα στην Αίγινα αποτελεί ένα μεσαιωνικό χωριό που χτίστηκε τον 9ο αιώνα και υπήρξε πρωτεύουσα του νησιού μέχρι το 1826. Δείτε το εντυπωσιακό drone video.

Στο πανέμορφο νησί της Αίγινας που απέχει ελάχιστα από την Αττική, συναντάμε μια υπέροχη καστροπολιτεία στα πρότυπα του διάσημου Μυστρά της Λακωνίας, που κυριολεκτικά μαγεύει το κάθε επισκέπτη.

Αν αποφασίσετε να επισκεφτείτε αυτό το πανέμορφο μέρος, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε και το Ιερό προσκύνημα του Αγίου Νεκταρίου που βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου και αποτελεί όχι απλά ένα σπουδαίο θρησκευτικό αξιοθέατο του νησιού αλλά ένα από τα κορυφαία προσκυνήματα της Ελλάδας.

ADVERTISING

Λίγα λόγια για τον Μυστρά του Σαρωνικού ( Παλαιοχώρα )

Διακόσια και πλέον χρόνια πέρασαν από τότε που οι Αιγινήτες άφησαν την ασφάλεια του οχυρού λόφου της Παλιαχώρας για να κατεβούν και πάλι στο λιμάνι, ελεύθεροι, απαλλαγμένοι από τις επιδρομές των πειρατών, έτοιμοι να φτιάξουν από την αρχή τη νέα πόλη της Αίγινας.

Η Παλιαχώρα, «Ο Μυστράς της Αίγινας», στέκει από τότε ερειπωμένη και τυλιγμένη σε μιαν απόκοσμη σιωπή. Με τη μοναδική ομορφιά της συνεπαίρνει τον οδοιπόρο που θα περιπλανηθεί στα πέτρινα μονοπάτια της και με κατάνυξη θα διαβεί το χορταριασμένο κατώφλι των Μεσαιωνικών εκκλησιών της.

Εν όψει της Μεγάλης εβδομάδας, το Up Stories αποκαλύπτει για πρώτη φορά τον άγνωστο Μυστρά του Σαρωνικού. Δείτε παρακάτω το εντυπωσιακό drone video:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: drone, Μεγάλη Εβδομάδα, Αίγινα

24Media Network