Σε λειτουργία από σήμερα ο βασικός διάδρομος του αεροδρομίου Μακεδονία

Σε λειτουργία από σήμερα ο βασικός διάδρομος του αεροδρομίου Μακεδονία
Snapshot from Thessaloniki, Greece. / . sooc

Χωρίς κανένα πρόβλημα, και τυπικά, θα πραγματοποιούνται οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

Από σήμερα το πρωί στις 6, δόθηκε σε λειτουργία ο κανονικός διάδρομος προσγειώσεων και απογειώσεων στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από την ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών.

Μέχρι τώρα το αεροδρόμιο λειτουργούσε από τον βοηθητικό διάδρομο, της τροχοδρόμησης, με αποτέλεσμα κάποιες εταιρείες να επιλέξουν άλλα αεροδρόμια για τις πτήσεις τους, κι ενώ είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις ασφάλειας.

Από σήμερα το πρωί, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο κανονικός διάδρομος λειτουργεί πλήρως. «Ήμασταν 15 μέρες νωρίτερα έτοιμοι σε σχέση με το έργο. Έτρεξαν οι διαδικασίες ώστε να μπορέσει και να βγει NOTAM και να ανταποκριθεί και η Fraport στη λειτουργία του αεροδιαδρόμου.

Να πούμε, ότι από τις 4 αφίξεις και από τις 4 αναχωρήσεις που είχαμε το προηγούμενο διάστημα, σταδιακά αυτή τη στιγμή μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, θα έχουμε φτάσει τις 15 αφίξεις και αναχωρήσεις και μέχρι τέλος του έτους, που θα είναι και ο δεύτερος αεροδιάδρομος έτοιμος, το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης θα μπορεί να έχει πάνω από 25 αφίξεις και 25 αναχωρήσεις αεροπλάνων στους διαδρόμους της,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Περιμένω, όσους έλεγαν διάφορα το προηγούμενο διάστημα σε σχέση με τα έργα του αεροδρομίου, να δούμε τι θα πουν τώρα. Έναν χρόνο τώρα, παρότι έχουμε κάνει τα πάντα για να μην υπάρχει κόστος στο τουριστικό έργο και στο μεταφορικό έργο της Θεσσαλονίκης, το επιχείρημα ήταν, να μη γίνουν ποτέ αυτά τα έργα. Περιμένω λοιπόν, τώρα, όσους είχαν μια κακοπροαίρετη κριτική -δεν λέω για όσους εξέφρασαν ανησυχία και ήταν σε μια κατεύθυνση επίσπευσης των διαδικασιών, που ήταν κοινός τόπος και για εμάς- να δούμε σήμερα τι θα πουν. Τους περιμένω με ανυπομονησία,» κατέληξε.

Φωτογραφία: Sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα