Telegraph: Τα μουσεία που πρέπει να επισκεφτείς πριν πεθάνεις. Δύο εξ αυτών είναι στην Ελλάδα

Telegraph: Τα μουσεία που πρέπει να επισκεφτείς πριν πεθάνεις. Δύο εξ αυτών είναι στην Ελλάδα

Οι ταξιδιωτικοί συντάκτες του βρετανικού μέσου προτείνουν 41 χώρους πολιτισμού από όλο τον κόσμο που αξίζει να επισκεφτεί κανείς. Δύο μουσεία της λίστας βρίσκονται στην Αθήνα

Ο Έλληνας ταξιδιώτης έχει κάνει το ταξίδι στο εξωτερικό ταυτόσημο με την επίσκεψη στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου. Σε αντίθεση με μεγάλες μάζες τουριστών από άλλες χώρες, που επιλέγουν καθαρή διασκέδαση έναντι του πολιτισμού. Ωστόσο, οι Βρετανοί συνάδελφοί μας που ειδικεύονται στο ταξιδιωτικό ρεπορτάζ, αποκαλύπτουν στην Telegraph 41 εντυπωσιακά μουσεία από κάθε γωνιά του πλανήτη που πρέπει κανείς να επισκεφτεί πριν αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο. Και ναι, η Ελλάδα κατέχει μια θέση με δύο της μουσεία σε αυτή την ιδιαίτερα τιμητική λίστα.

Τα δέκα πρώτα μουσεία

Εμείς συγκεντρώσαμε τα δέκα δημοφιλέστερα σύμφωνα με την Telegraph

Σε ποιες θέσεις βρίσκεται η Αθήνα

Είναι εμφανές πως στις πρώτες θέσεις βρίσκονται μεγάλες πόλεις της Δύσης, όπως η Νέα Υόρκη, το Παρίσι, η Ρώμη και το Λονδίνο. Ωστόσο, η Αθήνα έχει καταφέρει να μπει στο χάρτη με το εξαιρετικής αισθητικής μουσείο της Ακρόπολης στην 24η θέση. Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός πως το βρετανικό μέσο, όχι απλά περιλαμβάνει το μουσείο των Αθηνών, αλλά αναφέρεται και στον τελευταίο όροφο, που είναι αφιερωμένος στα αετώματα του Παρθενώνα και περιλαμβάνει προθήκες για τα κλεμμένα από τον Λόρδο Έλγιν μάρμαρα του Παρθενώνα. “Τα κομμάτια που λείπουν, μετακινήθηκαν από τον Έλγιν το 1801 και τώρα βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Οι Έλληνες, τα ζητούσαν επί δεκαετίες και τώρα ελπίζουν πως με αυτή την εντυπωσιακή παρουσίαση θα πείσουν τους Βρετανούς να τα επιστρέψουν”.

Μια θέση πιο κάτω το Μουσείο Μπενάκη (25), εκθειάζεται για το νεοκλασικό του κτίριο με την εξαιρετική θέα στην ταράτσα, αλλά και για τη συλλογή κεραμικών, γλυπτών, κοσμημάτων, πινάκων ζωγραφικής και επίπλων που μπορεί να δει ο επισκέπτης εκεί. Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρεται σε δύο έργα από την πρώτη περίοδο του Ελ Γκρέκο που φιλοξενούνται στο αθηναϊκό Μουσείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα