Η Google αποθήκευε κωδικούς επαγγελματιών χρηστών σε απλό κείμενο

Google
Google AP

Η εταιρεία σημειώνει ότι τα συστήματα της προστατευόταν και τότε από κρυπτογράφηση και δεν έχουν καμία ένδειξη πως υπήρξε κάποια παραβίαση ή ότι έπεσαν τα passwords στα χέρια κάποιου επιτήδειου.

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες τελικά. Δεν είναι μόνο η Facebook που "πιαστήκε" να αποθηκεύει passwords σε απλά text αρχεία, καθώς η Google ξεκίνησε να ειδοποιεί χρήστες της επαγγελματικής σουίτας G Suite πως κατά τη διαδικασία ανάκτησης passwords το... 2005 έγινε ένα "λάθος" που άφησε εκτεθειμένα ορισμένα από αυτά στους servers της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το techgear.gr, η εταιρεία σημειώνει ότι τα συστήματα της προστατευόταν και τότε από κρυπτογράφηση και δεν έχουν καμία ένδειξη πως υπήρξε κάποια παραβίαση ή ότι έπεσαν τα passwords στα χέρια κάποιου επιτήδειου. Για να έχει το κεφάλι της ήσυχο, ωστόσο, προχωρά στην ενημέρωση των χρηστών και ζητά από τους διαχειριστές των λογαριασμών G Suite να αλλάξουν τα passwords τους. Σε όσους δεν απαντούν, προχωρά αυτόκλητα στο reset του password.

Να τονίσουμε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν επηρεάζει τους απλούς λογαριασμούς των υπόλοιπων χρηστών.

Πηγή: 

Techgear.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Google
SHARE: