Ο Κιμ Γιονγκ Ουν “τραγουδάει” το ‘I Will Survive’

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν “τραγουδάει” το ‘I Will Survive’
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, στην παρέλαση για το συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος της Βορείου Κορέας, στις 15ης Ιανουαρίου του 2021. @2021 Lee Jin-man/Associated Press

Στα σημερινά παγκόσμια trends των social networks είναι ο Κιμ Γιονγκ Ουν να τραγουδάει το 'I Will Survive', της Γκλόρια Γκέινορ. Με πάθος. Τι συνέβη;

Η κοινή στρατιωτική άσκηση των ΗΠΑ με τη Νότιο Κορέα, η οποία συμφωνήθηκε το 2018, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων των ΗΠΑ με τη Βόρειο Κορέα, για τη στήριξη της αποπυρηνικοποίησης και εκτελείται έκτοτε, βρίσκεται στην πέμπτη από τις 9 μέρες της. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχει εμφανιστεί. Τις δυο πρώτες χρονιές άρχιζε τις διαμαρτυρίες για αυτό που ονόμαζε ως “την προετοιμασία της εφόδου στη Βόρειο Κορέα” μέρες πριν αρχίσει η άσκηση και μετά περνούσε στις απειλές.

Φέτος είναι άφαντος, αν εξαιρέσετε τα trends στα social networks όπου εμφανίζεται να ερμηνεύει το ‘I Will Survive’ της Γκλόρια Γκέινορ.

Πώς τραγούδησε ο Κιμ Γιονγκ Ουν

To Wombo AI είναι το app που υπόσχεται να εξαφανίσει τη μοναξιά και την κατήφεια του πλανήτη, μετά τον ένα χρόνο της πανδημίας. Είναι πολλοί αυτοί που ήδη έχουν εκφράσει τις ανησυχίες του για το κακό που μπορούν να κάνουν τα ‘deep fake’ (βαθιά ψεύτικα) videos. Μεταξύ όσων έχουν ειπωθεί είναι ότι τα ‘deep fake’ θα κάνουν τα fake news να… ντρέπονται -τόσο ερασιτεχνικά και αδιάφορα που θα φαίνονται. Οι δημιουργοί της εφαρμογής τονίζουν πως αυτό που κάνει το Wombo AI να αυξάνει την ευαισθητοποίηση. “Παίρνουμε την ιδιωτικότητα πολύ σοβαρά. Όλα τα data διαγράφονται και δεν μοιραζόμαστε ή στέλνουμε το παραμικρό σε κάποιον άλλον”. Παραδείγματος χάριν, το Facebook.

Σημείωση: τα deefake videos είναι αυτά που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη, η οποία αναγνωρίζει και ‘απομνημονεύει’ όλες τις λεπτομέρειες για τη φωνή, το πρόσωπο, το σώμα και την κίνηση του όποιου υπαρκτού προσώπου. Μετά μας επιτρέπει να κάνουμε κολάζ το πρόσωπο που επιλέγουμε με το σώμα που θέλουμε και να το εμφανίζουμε να λέει ή να κάνει ό,τι σκεφτούμε -και το αποτέλεσμα να φαίνεται πραγματικό.

Δείχνει ρεαλιστικό, αλλά όχι πραγματικό” διορθώνει ο δημιουργός της εφαρμογής και CEO της εταιρίας, Μπεν Ζάιον Μπένκιν, ο οποίος είχε αποκαλύψει σε συνέντευξη στο Verge πως είχε την έκλαμψη “τον Αύγουστο του 2020 ενώ κάπνιζα κάνναβη με τον συγκάτοικο μου, στην ταράτσα του κτιρίου όπου μένουμε”.  Το όνομα το εμπνεύστηκε από τη slang των esports και συγκεκριμένα του παιχνιδιού Super Smash Bros. “Aν παίκτης καταφέρει έναν τρελό συνδυασμό, ‘ακούγεται’ το Wombo Combo. Ερεύνησα το θέμα και βρήκα πως όλο αυτό ξεκίνησε από ένα εστιατόριο πίτσας, που έβαζε πολλά πράγματα ως γαρνιτούρα. Αποκαλούσε αυτό το μείγμα Wombo Combo”.

Το λανσάρισμα του app έγινε το Φεβρουάριο στον Καναδά και ακολούθως μπήκε στο App store της Apple και το Google Play. Σε ενάμιση μήνα τα downloads έχουν ξεπεράσει τα 2.000.000.

Στις παροχές υπάρχουν 14 short clips τραγουδιών για να κάνετε lip sync. Αυτά τα τραγούδια τα ερμήνευσε καλλιτέχνης σε στούντιο ηχογράφησης που πλήρωσαν οι δημιουργοί του Wombo AI, ενώ μιμείτο τις εκφράσεις του προσώπου και τις κινήσεις του στόματος των πραγματικών τραγουδιστών. Tα videos της διαδικασίας είναι αυτά που βοηθούν την τεχνητή νοημοσύνη για να ‘πάρει’ ζωή η κάθε εικόνα που ‘ανεβαίνει’ στο app.

Πώς λειτουργεί το Wombo AI

“Τραβάτε” μια φωτογραφία ή ‘ανεβάζετε’ μια από το αρχείο του κινητού σας τηλεφώνου -ή υπολογιστή ή ό,τι άλλο έχετε. Πατάτε το κουμπί που βλέπετε μπροστά σας, ώστε να γίνει το lip-sync με ένα από τα τραγούδια που εμφανίζονται ως memes. Μετά αφήνετε την υπηρεσία να αναλάβει τη συνέχεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα