Threads, η νέα εφαρμογή από το Instagram για τους “στενούς φίλους”

Threads, η νέα εφαρμογή από το Instagram για τους “στενούς φίλους”
techgear.gr

Η σκέψη για τη δημιουργία της εφαρμογής έρχεται να υποστηρίξει το γενικότερο στόχο της Facebook προς την ιδιωτικότητα.

Το νέο social-app του Ιnstagram με ονομασία Threads, είναι μία εφαρμογή για την κάμερα που επιτρέπει στον χρήστη να μοιραστεί εικόνες, βίντεο και μηνύματα αποκλειστικά και μόνο με την ομάδα των επαφών που έχει ο ίδιος επιλέξει. Η σκέψη για τη δημιουργία της εφαρμογής έρχεται να υποστηρίξει το γενικότερο στόχο της Facebook προς την ιδιωτικότητα.

Πώς λειτουργεί;

Όπως αναφέρει το Techgear.gr, το Threads λειτουργεί παρόμοια με το Instagram. Τα μηνύματα, τα βίντεο και οι εικόνες, ωστόσο, αποστέλλονται μόνο στους ‘’Στενούς Φίλους’’, μια λίστα που υπάρχει σαν επιλογή από το 2018. Αν δεν έχετε δημιουργήσει μία τέτοια λίστα μέχρι τώρα, μπορείτε να το κάνετε απευθείας από το Threads σε συσκευές iOS και Android. Υπάρχει η δυνατότητα για προσθήκη ή αφαίρεση επαφών όποτε το επιθυμείτε.

Auto-Statuses

Το Instagram μπορούσε ως τώρα να κοινοποιεί κάποια απλά Status όπως για παράδειγμα ‘’εργάζομαι’’, ‘’διαβάζω’’ σε περιπτώσεις που ο χρήστης δεν μπορούσε να απαντήσει σε κάποιο μήνυμα. Η νέα επιλογή που δίνει το Threads, εφόσον ενεργοποιηθεί η τοποθεσία, είναι τα Auto-Statuses. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως οι Στενοί Φίλοι θα μπορούν να ενημερωθούν όταν ο χρήστης βρίσκεται σε κάποιο εστιατόριο για παράδειγμα ή ακόμα κι ότι βρίσκεται σε κίνηση όταν είναι μέσα στο αμάξι. Πάντα υπάρχει η επιλογή απενεργοποίησης των Auto-Statuses εάν ο χρήστης αλλάξει γνώμη.

Από το Direct στα Threads

Ενώ ως τώρα έχουν γίνει κινήσεις για να μπορούν οι χρήστες να μοιράζονται συναισθήματα, καταστάσεις, φωτογραφίες και βίντεο, μέσω των Stories και του Direct, φαίνεται ότι υπάρχει ανάγκη επαφής με πιο συγκεκριμένα άτομα. Αυτήν την ανάγκη ήρθαν να καλύψουν τελικά τα Threads με τις νέες δυνατότητες που προσφέρουν. Δημιουργώντας κάποιος τη ‘’Λίστα Στενών Φίλων’’, θα μπορεί να μοιράζεται ό,τι θέλει με αυτούς που πραγματικά επιθυμεί, δημιουργείται δηλαδή μία πιο ‘’προσωπική λίστα επαφών’’.

Threads – [Google Play Link]

Threads – [App Store Link]

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα