news 24/7

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

Σπίτια στην Αθήνα

Θεοδωρικάκος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης για τα "ξεχασμένα" τετραγωνικά

Ανάλογα με την πορεία των δηλώσεων θα εξεταστεί το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας για τα "ξεχασμένα" τετραγωνικά, αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Τη Δευτέρα ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης.

Άρση μέτρων: Αυτή είναι η τροπολογία για τα τραπεζοκαθίσματα - Τι προβλέπει

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τα τραπεζοκαθίσματα κι ενώ τα καταστήματα εστίασης ετοιμάζονται να ανοίξουν στις 25 Μαϊου. Τα μέτρα θα ισχύουν ως τις 31 Δεκεμβρίου.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει θέμα μείωσης μισθών στο Δημόσιο

Διαψεύδει τα σενάρια περί μείωσης μισθών στο Δημόσιο ο υπουργός Εσωτερικών και κατηγορεί την αντιπολίτευση για πολιτική με βάση τα παραγόμενα ψεύδη. Τι είπε για το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης.

Στιγμιοτυπα από το κεντρο της Αθήνας.

Έρχεται ο νόμος για τα τραπεζοκαθίσματα - Τα κρούσματα καθορίζουν το άνοιγμα των καταστημάτων

Το αργότερο την επόμενη εβδομάδα το νομοθετικό πλαίσιο για τον επιπλέον χώρο στα καταστήματα εστίασης, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών. Μείωση τελών σε όσους δεν έχουν δυνατότητα επέκτασης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος

Θεοδωρικάκος για εστίαση: Περισσότερα τετραγωνικά ή μειωμένα τέλη

Εναγωνίως αναζητείται λύση για τα καταστήματα εστίασης, καθώς με τους νέους κανόνες, υπάρχουν φόβοι ότι και όταν ανοίξουν, δεν θα αντέξουν οικονομικά. Τι δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Photo credits: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - EUROKINISSI

Θεοδωρικάκος: "Η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη για την οικονομία"

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, παραδέχθηκε πως μετά το τέλος της καραντίνας θα υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες στην οικονομία. Εξέφρασε ωστόσο την αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει.

Κάτοικοι στην εποχή του κορονοϊού

Άρση περιοριστικών μέτρων: Τέλος Απριλίου θα δούμε πού βρισκόμαστε

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, τόνισε ότι στα τέλη Απριλίου θα γίνει αξιολόγηση της πορείας της πανδημίας. Το εμβόλιο θα κρίνει την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος

Θεοδωρικάκος: Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 36.000 ανέργους από τον Μάιο

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας θα μπορούν να ενταχθούν άνεργοι, μακροχρόνια άνεργοι και όσοι έχουν μονογονεϊκές οικογένειες.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Το γραφείο τύπου του ΥΠΕΣ απαντά στον Σκουρλέτη: "Ας εξοικειωθεί έστω για μια φορά με την αλήθεια"

"Ο κ. Σκουρλέτης και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μοίραζαν υποσχέσεις χωρίς διασφαλισμένη χρηματοδότηση" αναφέρει το γραφείο τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Κλειστά σχολεία.

Κορονοϊός: Άδεια ειδικού σκοπού και για όσους δεν στέλνουν τα παιδιά σε παιδικό σταθμό

Η άδεια ειδκού σκοπού θα παραταθεί αν τα σχολεία παραμείνουν κλειστά, ενώ όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών την άδεια δικαιούνται και όσων τα παιδιά δεν είναι γραμμένα σε σχολείο.

Εργαζόμενος με μάσκα και γάντια

Κορονοϊός: Έτσι θα λειτουργήσει το Δημόσιο

Αδειες ειδικού σκοπού στους δημοσίους υπαλλήλους και ενίσχυση του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι" ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Τι θα ισχύσει για την εξυπηρέτηση πολιτών από φορείς του Δημοσίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος

Θεοδωρικάκος: "Θα αντιμετωπίσουμε τις τουρκικές προκλήσεις με ψυχραιμία"

Στις δυσκολίες της γειτνίασης με την Τουρκία αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών σε ομιλία του προς στελέχη της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων. "Δεν έχουμε περιθώριο να είμαστε διχασμένοι" τόνισε

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ιδιώτες μηχανικοί για τεχνικές μελέτες των δήμων - Το μοντέλο Θεοδωρικάκου

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό. Ιδιώτες μηχανικοί θα αναλαμβάνουν τις τεχνικές μελέτες των δήμων που πάσχουν από υποστελέχωση.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

Καχριμάνης: "Με ΣΥΡΙΖΑ οι περιφέρειες πήραμε περισσότερα" - Άδωνις: “Πόσα πήρατε στο χέρι;”

Καυγάς για τη χρηματοδότηση των περιφερειών σε σύσκεψη στο Εσωτερικών. Τι ζήτησαν οι περιφερειάρχες και γιατί άναψαν τα αίματα μεταξύ του περιφερειάρχη Ηπείρου και του υπουργού Ανάπτυξης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Έτοιμα όλα τα σενάρια για τον εκλογικό νόμο που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός

Ο ίδιος αποκλειστικά θα επιλέξει τι εκλογικό σύστημα θα προκρίνει και το χρόνο που θα το φέρει προς ψήφιση. Ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος έχει έτοιμα όλα τα πιθανά εκλογικά συστήματα

Στιγμιότυπο από εκλογές

Ψήφος αποδήμων: Την άνοιξη ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Από την ερχόμενη άνοιξη οι Έλληνες του εξωτερικού θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους. Τι είπε για προσλήψεις.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο συνέδριο του Εconomist για τη δημογραφική κρίση στην Ελλάδα.

Θεοδωρικάκος: Χρειάζεται εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση του δημογραφικού

“Οι Έλληνες είμαστε πολύ λίγοι, να μην γίνουμε λιγότεροι” είπε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και τόνισε οτι πρέπει να διαμορφωθεί μια εθνική στρατηγική σε βάθος χρόνου.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Θεοδωρικάκος για ψήφο αποδήμων: Αφορά τους νέους έως 30 ετών χωρίς προϋποθέσεις 

Το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού υπερασπίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών απαντώντας στην κριτική από ομογενείς ότι είναι η μόνη ρεαλιστική λύση. Επισήμανε ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει όριο για το πότε έφυγε κάποιος από τη χώρα.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

Ψήφος αποδήμων απόψε η ιστορική ψηφοφορία στη Βουλή

Το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων ψηφίζει απόψε η Βουλή. Ομιλίες Μητσοτάκη και Τσίπρα. Μία ακόμη νομοτεχνική έφερε ο Θεοδωρικάκος, σε μία προσπάθεια της τελευταίας στιγμής να διασφαλιστούν 300 ψήφοι.

Συνεδρίαση της Διαρκής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς με θέμα τη «Διευκόλυνση άσκησης εκλογικού δικαιώματος εκλογέων που βρίσκονται εκτός ελληνικής επικράτειας και τροποποίηση εκλογικής διαδικασίας».

Ψήφος αποδήμων: Προς ψήφιση από 291- Άπαντες πλην Βαρουφάκη 

Το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων αναμένεται να ψηφιστεί από όλα τα κόμματα πλην του ΜεΡΑ25. Υποχρεωτικά ένας υποψήφιος Έλληνας του εξωτερικού στις τρεις πρώτες θέσεις των ψηφοδελτίων των κομμάτων. Μηνύματα Θεοδωρικάκου στους απόδημους. Το νομοσχέδιο αφορά 340.000 ψηφοφόρους.

Στιγμιότυπο από την εκλογική διαδικασία

Ανοιχτό θεωρεί η Κουμουνδούρου το ενδεχόμενο πρόωρης κάλπης και επιχειρεί να το κάψει

“Οι σκέψεις του Μαξίμου για πρόωρες εκλογές δεν είναι αποτέλεσμα μιας δήθεν υπεροχής της ΝΔ, αλλά προκύπτουν από τις δυσκολίες του Κυριάκου Μητσοτάκη” εκτιμούν στην Κουμουνδούρου.

O Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η επιτυχία του Τάκη Θεοδωρικάκου με την ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού

Ο υπουργός Εσωτερικών, που αναγνωρίζει τον “καθοριστικό ρόλο που έπαιξε το ΚΚΕ για τη συμφωνία”, κινήθηκε με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα, προχωρώντας σε συνεχείς υποχωρήσεις ώστε να υπάρξει η πλειοψηφία που απαιτείται για την αλλαγή του νόμου. Κανείς δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή τον αριθμό όσων θα ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Τ.Θεοδωρικάκος

Θεοδωρικάκος: Στόχος της κυβέρνησης η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των Περιφερειών

Ο υπουργός Εσωτερικών τοποθετήθηκε κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους 13 Περιφερειάρχες και αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τις περιφέρειες το οποίο είπε πως θα συνταχθεί , κατόπιν διακομματικής διαβούλευσης και διάλογο με την τοπική αυτοδιοίκηση - Τι είπε για το προσφυγικό.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος

Θεοδωρικάκος: Η κυβέρνηση θέλει να απελευθερώσει την αυτοδιοίκηση από τα κρατικά δεσμά

Ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην επιθυμία της κυβέρνησης να αποφασίσουν οι δήμοι και οι δημότες για τα του οίκου τους, ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τους εργαζόμενους.

Φωτογραφια αρχείου

Η ώρα της κρίσης για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού: Πότε θα δει ο Μητσοτάκης τους αρχηγούς

Με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο συναντήθηκε νωρίτερα στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, ο οποίος πιθανόν να συναντήσει τους πολιτικούς αρχηγούς και την ερχόμενη εβδομάδα αναζητώντας τους 200.

Ζαππειο διεθνες συνέδριο "POLITEIA". ομιλία του υπουργού εσωτεικών Τακη Θεοδωρικάκου.  (EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Θεοδωρικάκος: "Ο αγώνας για έξοδο από την κρίση είναι και αγώνας εθνικός"

Ολα όσα επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος στο χαιρετισμό του στο διεθνές συνέδριο που διοργανώνεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων.

Φωτογραφία αρχείου

Βοήθεια στο Σπίτι: Παρατείνονται οι συμβάσεις - Ως το τέλος του χρόνου ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ

Έως το τέλος του έτους ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την κάλυψη μονίμων θέσεων για το πρόγραμμα, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος.