ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

Ο Παναγιώτης (Τάκης) Θεοδωρικάκος (γενν. 1964) είναι Έλληνας πολιτικός ερευνητής και αναλυτής και πολιτικός. Είναι εν ενεργεία Υπουργός Εσωτερικών, στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από τις 9 Ιουλίου 2019. Μετά τον ανασχηματισμό της 4ης Ιανουαρίου, απομακρύνθηκε από το Υπουργείο εσωτερικών, όντας πλέον μέλος του Κοινοβουλίου.Εκλέχτηκε βουλευτής Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις εκλογές Ιουλίου 2019. Σύμβουλος επικοινωνίας της ΝΔ, επι προεδρίας του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν από την ανάδειξή του ως πρωθυπουργού. Πρόεδρος της εταιρίας ερευνών και δημοσκοπήσεων GPO από το 2014. Γεννήθηκε το 1964 στον Πειραιά. Απόφοιτος της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής, σπούδασε Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Γραμματέας της ΚΝΕ την περίοδο 1990- 1991. Αποχώρησε και εντάχθηκε στη ΝΑΡ, μετά στο ΠΑΣΟΚ. Συνεργάστηκε σε θέματα πολιτικής επικοινωνίας με τον Κώστα Λαλιώτη για την προβολή των περιφερειακών προγραμμάτων του ΥΠΕΧΩΔΕ (1997-1999). Το 2001 ανέλαβε υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

O Μάκης Βορίδης παραλαμβάνοντας το Υπουργείο από τον απερχόμενο Υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Παράδοση-παραλαβή ΥΠΕΣ: Ο Θεοδωρικάκος διαψεύδει ρήξη με Μητσοτάκη

Ότι θα υπάρξει συνέχεια στο έργο του υπουργείου Εσωτερικών διαβεβαίωσε ο Μάκης Βορίδης, ενώ ο Τάκης Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε "ανάξια σχολιασμού" δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για κρίση στις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ 7ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Lockdown: Τα μέτρα για τους δημοσίους υπαλλήλους μετά το κλείσιμο των σχολείων

Τα μέτρα του πρώτου lockdown, δηλαδή μειωμένο ωράριο και άδεια ειδκού σκοπού, θα ισχύουν για τους γονείς δημοσίους υπαλλήλους, μετά το κλείσιμο δημοτικών, νηπιαγωγείων, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

Στιγμιότυπο από το άνοιγμα των σχολείων

Χωρίς μάσκα το "επιτελικό" κράτος είναι για τις επιθεωρήσεις…

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για την έλλειψη ετοιμότητας της κυβέρνησης να διαχειριστεί την πανδημία, με τις μάσκες-γίγαντες να είναι η κατάληξη μιας σειράς γκαφών, αλλά και συνειδητών επιλογών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος

Αναπληρωτές εκτός σχολείων για ένα παράβολο 3 ευρώ - Παρέμβαση Θεοδωρικάκου

Εισήγηση , προκειμένου να αρθεί η αδικία του αποκλεισμού των εκπαιδευτικών από τους πίνακες των αναπληρωτών , λόγω του παραβόλου των 3 ευρώ ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η Νίκη Κεραμέως και ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Άνοιγμα σχολείων: Οι ανακοινώσεις από Θεοδωρικάκο και Κεραμέως - LIVE EIKONA

Πότε θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την εκκίνηση των μαθημάτων, ανακοινώνουν και επίσημα η Ν. Κεραμέως και ο Τ. Θεοδωρικάκος στη συνέντευξη Τύπου.

Μαθήτρια σε σχολείο

Τάκης Θεοδωρικάκος: Δωρεάν οι μάσκες και στα ιδιωτικά σχολεία

Δωρεάν μάσκες θα δωθούν τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική εκπαίδευση, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Εσωτερικών. "Όλοι οι Έλληνες φορολογούνται και όλοι δικαιούνται μάσκες", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γυναίκες με μάσκες περιμένουν έξω από ένα κατάστημα που πουλά νήματα και υφάσματα στην Αθήνα

Κορονοϊός: Σε ποιες επιχειρήσεις είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Τι προβλέπει η απόφαση για την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Στην περίπτωση που εργαζόμενοι και καταναλωτές δεν τηρούν τους κανόνες, θα επιβάλλεται για κάθε παράβαση το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Θεοδωρικάκος για διαδηλώσεις: "Με το νομοσχέδιο διασφαλίζονται κανονικότητα και ασφάλεια"

Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών στις διαδηλώσεις, αλλά και της ασφάλειας των πολιτών. Αντίδραση του ΚΚΕ

Σπίτια στην Αθήνα

Θεοδωρικάκος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης για τα "ξεχασμένα" τετραγωνικά

Ανάλογα με την πορεία των δηλώσεων θα εξεταστεί το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας για τα "ξεχασμένα" τετραγωνικά, αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Τη Δευτέρα ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης.

Άρση μέτρων: Αυτή είναι η τροπολογία για τα τραπεζοκαθίσματα - Τι προβλέπει

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τα τραπεζοκαθίσματα κι ενώ τα καταστήματα εστίασης ετοιμάζονται να ανοίξουν στις 25 Μαϊου. Τα μέτρα θα ισχύουν ως τις 31 Δεκεμβρίου.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει θέμα μείωσης μισθών στο Δημόσιο

Διαψεύδει τα σενάρια περί μείωσης μισθών στο Δημόσιο ο υπουργός Εσωτερικών και κατηγορεί την αντιπολίτευση για πολιτική με βάση τα παραγόμενα ψεύδη. Τι είπε για το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης.