news 24/7

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

Κλειστά σχολεία.

Κορονοϊός: Άδεια ειδικού σκοπού και για όσους δεν στέλνουν τα παιδιά σε παιδικό σταθμό

Η άδεια ειδκού σκοπού θα παραταθεί αν τα σχολεία παραμείνουν κλειστά, ενώ όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών την άδεια δικαιούνται και όσων τα παιδιά δεν είναι γραμμένα σε σχολείο.

Εργαζόμενος με μάσκα και γάντια

Κορονοϊός: Έτσι θα λειτουργήσει το Δημόσιο

Αδειες ειδικού σκοπού στους δημοσίους υπαλλήλους και ενίσχυση του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι" ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Τι θα ισχύσει για την εξυπηρέτηση πολιτών από φορείς του Δημοσίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος

Θεοδωρικάκος: "Θα αντιμετωπίσουμε τις τουρκικές προκλήσεις με ψυχραιμία"

Στις δυσκολίες της γειτνίασης με την Τουρκία αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών σε ομιλία του προς στελέχη της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων. "Δεν έχουμε περιθώριο να είμαστε διχασμένοι" τόνισε

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ιδιώτες μηχανικοί για τεχνικές μελέτες των δήμων - Το μοντέλο Θεοδωρικάκου

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό. Ιδιώτες μηχανικοί θα αναλαμβάνουν τις τεχνικές μελέτες των δήμων που πάσχουν από υποστελέχωση.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

Καχριμάνης: "Με ΣΥΡΙΖΑ οι περιφέρειες πήραμε περισσότερα" - Άδωνις: “Πόσα πήρατε στο χέρι;”

Καυγάς για τη χρηματοδότηση των περιφερειών σε σύσκεψη στο Εσωτερικών. Τι ζήτησαν οι περιφερειάρχες και γιατί άναψαν τα αίματα μεταξύ του περιφερειάρχη Ηπείρου και του υπουργού Ανάπτυξης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Έτοιμα όλα τα σενάρια για τον εκλογικό νόμο που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός

Ο ίδιος αποκλειστικά θα επιλέξει τι εκλογικό σύστημα θα προκρίνει και το χρόνο που θα το φέρει προς ψήφιση. Ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος έχει έτοιμα όλα τα πιθανά εκλογικά συστήματα

Στιγμιότυπο από εκλογές

Ψήφος αποδήμων: Την άνοιξη ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Από την ερχόμενη άνοιξη οι Έλληνες του εξωτερικού θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους. Τι είπε για προσλήψεις.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο συνέδριο του Εconomist για τη δημογραφική κρίση στην Ελλάδα.

Θεοδωρικάκος: Χρειάζεται εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση του δημογραφικού

“Οι Έλληνες είμαστε πολύ λίγοι, να μην γίνουμε λιγότεροι” είπε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και τόνισε οτι πρέπει να διαμορφωθεί μια εθνική στρατηγική σε βάθος χρόνου.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Θεοδωρικάκος για ψήφο αποδήμων: Αφορά τους νέους έως 30 ετών χωρίς προϋποθέσεις 

Το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού υπερασπίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών απαντώντας στην κριτική από ομογενείς ότι είναι η μόνη ρεαλιστική λύση. Επισήμανε ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει όριο για το πότε έφυγε κάποιος από τη χώρα.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

Ψήφος αποδήμων απόψε η ιστορική ψηφοφορία στη Βουλή

Το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων ψηφίζει απόψε η Βουλή. Ομιλίες Μητσοτάκη και Τσίπρα. Μία ακόμη νομοτεχνική έφερε ο Θεοδωρικάκος, σε μία προσπάθεια της τελευταίας στιγμής να διασφαλιστούν 300 ψήφοι.

Συνεδρίαση της Διαρκής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς με θέμα τη «Διευκόλυνση άσκησης εκλογικού δικαιώματος εκλογέων που βρίσκονται εκτός ελληνικής επικράτειας και τροποποίηση εκλογικής διαδικασίας».

Ψήφος αποδήμων: Προς ψήφιση από 291- Άπαντες πλην Βαρουφάκη 

Το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων αναμένεται να ψηφιστεί από όλα τα κόμματα πλην του ΜεΡΑ25. Υποχρεωτικά ένας υποψήφιος Έλληνας του εξωτερικού στις τρεις πρώτες θέσεις των ψηφοδελτίων των κομμάτων. Μηνύματα Θεοδωρικάκου στους απόδημους. Το νομοσχέδιο αφορά 340.000 ψηφοφόρους.

Στιγμιότυπο από την εκλογική διαδικασία

Ανοιχτό θεωρεί η Κουμουνδούρου το ενδεχόμενο πρόωρης κάλπης και επιχειρεί να το κάψει

“Οι σκέψεις του Μαξίμου για πρόωρες εκλογές δεν είναι αποτέλεσμα μιας δήθεν υπεροχής της ΝΔ, αλλά προκύπτουν από τις δυσκολίες του Κυριάκου Μητσοτάκη” εκτιμούν στην Κουμουνδούρου.

O Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η επιτυχία του Τάκη Θεοδωρικάκου με την ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού

Ο υπουργός Εσωτερικών, που αναγνωρίζει τον “καθοριστικό ρόλο που έπαιξε το ΚΚΕ για τη συμφωνία”, κινήθηκε με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα, προχωρώντας σε συνεχείς υποχωρήσεις ώστε να υπάρξει η πλειοψηφία που απαιτείται για την αλλαγή του νόμου. Κανείς δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή τον αριθμό όσων θα ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Τ.Θεοδωρικάκος

Θεοδωρικάκος: Στόχος της κυβέρνησης η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των Περιφερειών

Ο υπουργός Εσωτερικών τοποθετήθηκε κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους 13 Περιφερειάρχες και αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τις περιφέρειες το οποίο είπε πως θα συνταχθεί , κατόπιν διακομματικής διαβούλευσης και διάλογο με την τοπική αυτοδιοίκηση - Τι είπε για το προσφυγικό.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος

Θεοδωρικάκος: Η κυβέρνηση θέλει να απελευθερώσει την αυτοδιοίκηση από τα κρατικά δεσμά

Ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην επιθυμία της κυβέρνησης να αποφασίσουν οι δήμοι και οι δημότες για τα του οίκου τους, ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τους εργαζόμενους.

Φωτογραφια αρχείου

Η ώρα της κρίσης για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού: Πότε θα δει ο Μητσοτάκης τους αρχηγούς

Με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο συναντήθηκε νωρίτερα στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, ο οποίος πιθανόν να συναντήσει τους πολιτικούς αρχηγούς και την ερχόμενη εβδομάδα αναζητώντας τους 200.

Ζαππειο διεθνες συνέδριο "POLITEIA". ομιλία του υπουργού εσωτεικών Τακη Θεοδωρικάκου.  (EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Θεοδωρικάκος: "Ο αγώνας για έξοδο από την κρίση είναι και αγώνας εθνικός"

Ολα όσα επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος στο χαιρετισμό του στο διεθνές συνέδριο που διοργανώνεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων.

Φωτογραφία αρχείου

Βοήθεια στο Σπίτι: Παρατείνονται οι συμβάσεις - Ως το τέλος του χρόνου ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ

Έως το τέλος του έτους ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την κάλυψη μονίμων θέσεων για το πρόγραμμα, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος

Θεοδωρικάκος: Νίκη του Ελληνισμού η υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων

Ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της ομογένειας, αναφέρθηκε στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων, λέγοντας πως "θα ήταν ένα μοναδικό μήνυμα ενότητας του Ελληνισμού".

O υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος

Θεοδωρικάκος: Τα κόμματα να ακούσουν τη φωνή της ομογένειας, να υπερψηφίσουν τη δυνατότητα ψήφου από τον τόπο κατοικίας

Οι επαφές του κ. Θεοδωρικάκου με ομογενειακές οργανώσεις γίνονται εν όψει του νόμου που προετοιμάζει η κυβέρνηση για τη διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Θεοδωρικάκος: Καταργείται η απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση

Εκλογικό σύστημα "που να διασφαλίζει και την αναλογικότητα και την κυβερνησιμότητα τους δήμους και τις περιφέρειες" προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών σε σύσκεψη στο δημαρχείο Καλαμάτας.

Η καθημερινότητα των ΑμεΑ στο επίκεντρο της συνάντησης Θεοδωρικάκου - Κυμπουρόπουλου

Η καθημερινότητα των ΑμεΑ στο επίκεντρο της συνάντησης Θεοδωρικάκου - Κυμπουρόπουλου

"Συζητήσαμε για το ευρωκοινοβούλιο και τα θέματα που μπορούμε να συνεργαστούμε. Κυρίως, για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε όλους τους χώρους" ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στη Βουλή

Θεοδωρικάκος για ΟΤΑ: Η νέα νομοθετική παρέμβαση θεραπεύει τα διαλυτικά φαινόμενα που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ

"Με τις νέες ρυθμίσεις ενισχύουμε και ενθαρρύνουμε τη δυνατότητα συγκλίσεων και συνεργασιών" σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος

Θεοδωρικάκος: Ένας κύκλος έκλεισε και ένας νέος αρχίζει σήμερα

Ο σύμβουλος στρατηγικής του Μητσοτάκη που αναλαμβάνει το διευρυμένο υπουργείο Εσωτερικών με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στην αλλαγή καθηκόντων του και στο νέο εκλογικό νόμο.