Μονοκλωνικά αντισώματα τα οποία θα αποτρέπουν τη σοβαρή νόσηση από κορονοϊό στις πλέον ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, συμπληρώνουν τα όπλα που διαθέτουν πλέον οι γιατροί και στην Ελλάδα.
Σε "γιατροσόφια" βασίζεται η Βόρεια Κορέα στην αντιμετώπιση της εξάπλωησης του κορονοϊού, καθώς τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται και ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται.
Για τον τρόπο χορήγησης της νέας θεραπείας για την covid-19, για την παραλλαγή Όμικρον, την υψηλή θνητότητα από τον ιό αλλά και για την καραντίνα 5 ημερών, έκανε λόγο η Μίνα Γκάγκα.
Με φυσιολογικό τοκετό γέννησε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών η πρώτη έγκυος στην οποία οι γιατροί είχαν χορηγήσει μονοκλωνικά αντισώματα στο τρίτο τρίμηνο της κύησης, μετά από τη νόσησή της με κορονοϊό.
Σύμφωνα με μελέτες, η πρακτική της χρήσης πλάσματος αίματος ασθενών που ιάθηκαν από κορονοϊό για τη θεραπεία νοσούντων δεν έχει κανένα ουσιαστικό όφελος. Καμία αύξηση των πιθανοτήτων επιβίωσης, ούτε μείωση των διασωληνώσεων.
Η φαρμακευτική εταιρεία Merck έστρεψε τα βέλη της κατά του ανταγωνιστικού χαπιού για τον κορονοϊού που ανέπτυξε η Pfizer. Ο λόγος που δεν θα μπορούν να το λαμβάνουν πολλοί ασθενείς.
Ανοίγει απόψε η πλατφόρμα για τη χορήγηση 2.000 Μονοκλωνικών Αντισωμάτων κατά του κορονοϊού. Τα τρία βασικά κριτήρια που θα πρέπει να πληροί ο ασθενής.
Τα κριτήρια με βάση τα οποία θα χορηγούνται οι θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα κατά του κορονοϊού σε 10 νοσοκομεία θα ανακοινωθούν σήμερα. Οδηγίες της Μ. Γκάγκα για όσους έχουν συμπτώματα.
Η κολχικίνη δεν είναι τόσο αποτελεσματική απέναντι στον κορονοϊό, όπως θεωρήθηκε αρχικά. Αντιθέτως σχετίζεται και με παρενέργειες, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Νέες οδηγίες για τη διαχείριση των ασθενών με κορονοϊό που παραμένουν στο σπίτι εξέδωσε η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων. Πότε χρειάζονται αγωγή και ποια είναι η κατάλληλη για κάθε περίπτωση. Πότε πρέπει να νοσηλευτούν.
Έφτασαν στην Ελλάδα 2.000 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων για τον κορονοϊό. Ποιοι θα μπορούν να λάβουν τη συγκεκριμένη θεραπεία και υπό ποιες συνθήκες. Όλες οι λεπτομέρειες.
Παρελήφθησαν 2.000 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων, που διατίθενται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στόχος της συγκεκριμένης θεραπείας του κορονοϊού είναι η αποτροπή της επιδείνωσης της νόσου.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων η χρήση δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.
Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο συνεχίζει να σπάει η επιδημία στην Ελλάδα. Τα πρώτα μονοκλωνικά της εταιρείας Roche φτάνουν σήμερα και θα διατεθούν μετά τις 11/11 που αναμένεται η έγκριση από τον ΕΜΑ.
Αποδεδειγμένα αποτελεσματικότερη θεωρείται η πρόληψη έναντι της θεραπείας για κορονοϊό, ειδικά την τρέχουσα περίοδο. Μάταιη αναμονή για τα νέα φάρμακα ως υποκατάστατο του εμβολίου.
Τους ασθενείς που θα μπαίνουν στις ΜΕΘ θα αναγκαστούν οι γιατροί να διαλέγουν, σε περίπτωση που αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Τι δήλωσε για το χάπι κορονοϊού.
Η Αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer, ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε ένα χάπι κατά της Covid-19, το οποίο μειώνει τις νοσηλείες και τους θανάτους κατά 89%.
Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που έδωσε το "πράσινο φως" στο αντιικό χάπι της MSD για τη θεραπεία του κορονοϊού. Πώς θα ξεκινήσει η χορήγησή της και ποιους αφορά.
Η έρευνα για τα φάρμακα κατά της νόσου COVID-19 προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Οριστική θεραπεία δεν έχει βρεθεί ακόμη, αλλά κάποια φάρμακα γεννούν ελπίδες.
Δύο νέες θεραπευτικές αγωγές αναμένουν έγκριση από τους αρμόδιους οργανισμούς για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ενώ ήδη έχει εγκριθεί θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα.
Ποια είναι τα τρία φάρμακα που θα περάσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας από κλινικές δοκιμές για την μείωση της θνησιμότητας και της νοσηλείας από τον κορονοϊό.
Χαμηλές δόσεις νανοσωματιδίων, αποδείχθηκαν αποτελεσματικά απέναντι στην Covid - 19, σε πειράματα που έγιναν σε τρωκτικά. Τι δείχνει νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.
Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε πως η Βρετανία έχει ως στόχο να αναπτύξει δύο αποτελεσματικά σκευάσματα για τη θεραπεία του κορονοϊού, τα οποία θα λαμβάνονται στο σπίτι.
Μελέτη της Βρετανίας δείχνει ότι οι αντιβιοτικές ουσίες αζιθρομυκίνη και δοξυκυκλίνη δεν έχουν κάποιο όφελος στους ασθενείς με κορονοϊό άνω των 50 ετών που τις δοκίμασαν.
Βρετανική μελέτη με συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων ρίχνει φως στους γενετικούς παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα να αρρωστήσει κάποιος βαριά με κορονοϊό.
Αυτές οι θεραπείες μπορούν να επιτρέψουν σε ασθενείς να αποφύγουν τη νοσηλεία. Η Regeneron είναι η εταιρεία που χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία του Τραμπ.
Θετικά είναι σύμφωνα με τους Financial Times τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών του εμβολίου που αναπτύσσει η AstraZeneca με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Η κίνηση αυτή ενισχύει την αισιοδοξία, ότι ένα εμβόλιο θα επιτρέψει σύντομα στη Βρετανία να χαλαρώσει τους κοινωνικούς περιορισμούς, που έπληξαν οικονομικά τη χώρα από τον Μάρτιο.
Οι αμερικανικές αρχές χορήγησαν πλήρη έγκριση στη ρεμδεσιβίρη ως θεραπεία κατά της Covid-19, επιβεβαιώνοντας την υπό όρους έγκριση που είχε δοθεί τον περασμένο Μάιο.