ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Θεραπεία κορονοϊού: Όλα τα νέα τον κορονοϊό και τη θεραπεία της νόσου COVID-19

Εργαστήριο.

Μονοκλωνικά αντισώματα και νέα εμβόλια στη μάχη για τον κορονοϊό εν μέσω νέου κύματος

Μονοκλωνικά αντισώματα τα οποία θα αποτρέπουν τη σοβαρή νόσηση από κορονοϊό στις πλέον ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, συμπληρώνουν τα όπλα που διαθέτουν πλέον οι γιατροί και στην Ελλάδα.

Μίνα Γκάγκα

Γκάγκα - Κορονοϊός: Παραλάβαμε 5.700 θεραπείες μολνουπιραβίρης - Πώς θα χορηγούνται

Για τον τρόπο χορήγησης της νέας θεραπείας για την covid-19, για την παραλλαγή Όμικρον, την υψηλή θνητότητα από τον ιό αλλά και για την καραντίνα 5 ημερών, έκανε λόγο η Μίνα Γκάγκα.

Το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών

Σέρρες: Γέννησε η πρώτη έγκυος που είχε λάβει θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα

Με φυσιολογικό τοκετό γέννησε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών η πρώτη έγκυος στην οποία οι γιατροί είχαν χορηγήσει μονοκλωνικά αντισώματα στο τρίτο τρίμηνο της κύησης, μετά από τη νόσησή της με κορονοϊό.

Εργαστήριο

ΠΟΥ: Σύσταση να μην χρησιμοποιείται πλάσμα αίματος από αναρρώσαντες για θεραπεία Covid

Σύμφωνα με μελέτες, η πρακτική της χρήσης πλάσματος αίματος ασθενών που ιάθηκαν από κορονοϊό για τη θεραπεία νοσούντων δεν έχει κανένα ουσιαστικό όφελος. Καμία αύξηση των πιθανοτήτων επιβίωσης, ούτε μείωση των διασωληνώσεων.

Μονοκλωνικά αντισώματα

Ανοίγει απόψε η πλατφόρμα για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά του κορονοϊού

Τα κριτήρια με βάση τα οποία θα χορηγούνται οι θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα κατά του κορονοϊού σε 10 νοσοκομεία θα ανακοινωθούν σήμερα. Οδηγίες της Μ. Γκάγκα για όσους έχουν συμπτώματα.

Γυναίκα με κορονοϊό στο σπίτι

Κορονοϊός: Νέες οδηγίες για τους ασθενείς που μένουν σπίτι - Ποια αγωγή χρειάζονται

Νέες οδηγίες για τη διαχείριση των ασθενών με κορονοϊό που παραμένουν στο σπίτι εξέδωσε η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων. Πότε χρειάζονται αγωγή και ποια είναι η κατάλληλη για κάθε περίπτωση. Πότε πρέπει να νοσηλευτούν.

Εργαστήριο (φωτογραφία αρχείου)

Μονοκλωνικά αντισώματα: Πότε χορηγούνται και σε ποιους - Πόσο κοστίζουν

Έφτασαν στην Ελλάδα 2.000 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων για τον κορονοϊό. Ποιοι θα μπορούν να λάβουν τη συγκεκριμένη θεραπεία και υπό ποιες συνθήκες. Όλες οι λεπτομέρειες.

Μονοκλωνικά αντισώματα

Ήρθαν οι πρώτες 2.000 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων για τον κορονοϊό

Παρελήφθησαν 2.000 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων, που διατίθενται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στόχος της συγκεκριμένης θεραπείας του κορονοϊού είναι η αποτροπή της επιδείνωσης της νόσου.

Κόσμος περπατά στο κέντρο της Αθήνας την εποχή της πανδημίας

Κορονοϊός: Πάνω από 8000 κρούσματα σήμερα - Φτάνουν τα πρώτα μονοκλωνικά

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο συνεχίζει να σπάει η επιδημία στην Ελλάδα. Τα πρώτα μονοκλωνικά της εταιρείας Roche φτάνουν σήμερα και θα διατεθούν μετά τις 11/11 που αναμένεται η έγκριση από τον ΕΜΑ.

Μίνα Γκάγκα

Γκάγκα: Διαλογή ασθενών για τις ΜΕΘ αν αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα

Τους ασθενείς που θα μπαίνουν στις ΜΕΘ θα αναγκαστούν οι γιατροί να διαλέγουν, σε περίπτωση που αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Τι δήλωσε για το χάπι κορονοϊού.

Φάρμακο για τον κορονοϊό

Κορονοϊός: Ελπίδες από 3 θεραπείες, όμως το εμβόλιο εξασφαλίζει μεγαλύτερη θωράκιση

Δύο νέες θεραπευτικές αγωγές αναμένουν έγκριση από τους αρμόδιους οργανισμούς για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ενώ ήδη έχει εγκριθεί θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα.

Αζιθρομυκίνη

Τα αντιβιοτικά αζιθρομυκίνη και δοξυκυκλίνη δεν είναι αποτελεσματικά για τη θεραπεία της Covid-19

Μελέτη της Βρετανίας δείχνει ότι οι αντιβιοτικές ουσίες αζιθρομυκίνη και δοξυκυκλίνη δεν έχουν κάποιο όφελος στους ασθενείς με κορονοϊό άνω των 50 ετών που τις δοκίμασαν.

Νοσοκόμα στη Μεγάλη Βρετανία

Κίνηση αισιοδοξίας: Η Βρετανία θα εμβολιάσει τους υγειονομικούς μέχρι τα Χριστούγεννα

Η κίνηση αυτή ενισχύει την αισιοδοξία, ότι ένα εμβόλιο θα επιτρέψει σύντομα στη Βρετανία να χαλαρώσει τους κοινωνικούς περιορισμούς, που έπληξαν οικονομικά τη χώρα από τον Μάρτιο.