Εκρηκτικά σε γιάφκα στο Βόλο

Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην Νέα Ιωνία Βόλου, την Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011, τρεις από τους οποίους καταζητούνταν για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην Νέα Ιωνία Βόλου, την Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011, τρεις από τους οποίους καταζητούνταν για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Νέα ευρήματα ανακάλυψε στα διαμερίσματα του Βόλου και της Αθήνας, για τα φερόμενα ως μέλη της οργάνωσης "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς". Εκρηκτική ύλη, ταυτότητες και κάμερες στις γιάφκες

Τελικά οι προσεκτικές έρευνας της αστυνομίας στα διαμερίσματα Βόλου και Αθηνών, τα οποία ήταν νοικιασμένα από τα φερόμενα ως μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, έφεραν κι άλλο αποτέλεσμα.

Εντοπίστηκαν εκρηκτικά, ασύρματες κρυφές μικροκάμερες, αλλά και πλαστά δελτία ταυτοτήτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Δύο ράβδοι εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, βάρους 600 γραμμαρίων

- Δύο τετράδια με χειρόγραφες σημειώσεις, στις οποίες περιγράφονται ο τρόπος, τα μέσα, οι ακολουθούμενες πρακτικές, καθώς και στόχοι που αφορούν στη διάπραξη ληστειών

- Επτά πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας

- Δύο ζευγάρια πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκίνητων

- Τέσσερις ασύρματες κρυφές μικροκάμερες

- Ζελατίνες με το υδατογράφημα των Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας

- Μηχάνημα πλαστικοποίησης

- Χρηματικό ποσό

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η έρευνα και σε διαμέρισμα που βρίσκεται στην Καλλιθέα, επί της οδού Σαπφούς, στο οποίο έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής και έχουν κατασχεθεί:

- Τριάντα πέντε σακβουαγιάζ διαφόρων μεγεθών, αρκετά εκ των οποίων περιείχαν είδη ενδυμασίας και διαρρηκτικά εργαλεία.

- Δύο πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας

- Τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

- Ένα πιστόλι replica

Δίωξη για συμμετοχή στους Πυρήνες

 Διασύνδεση των έξι συλληφθέντων σε Βόλο και Αθήνα με τους έξι που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο σε Νέα Σμύρνη και Πειραιά φαίνεται να προκύπτει σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που διαβιβάστηκε στους Εφέτες Ανακριτές της υπόθεσης.

Ήδη η δικογραφία για Νέα Σμύρνη και Πειραιά, υπόθεση για την οποία είχε ασκηθεί δίωξη για άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση, έχει διαβιβαστεί από την Ευελπίδων στους Εφέτες που ασχολούνται με την υπόθεση της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς".

Στους έξι νέους συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" και διακεκριμένη οπλοκατοχή.

Μία επιπλέον πράξη διακεκριμένης οπλοκατοχής απαγγέλθηκε στην Όλγα Οικονομίδου, κατηγορία που αφορά τη δικογραφία του περασμένου Δεκεμβρίου, καθώς φέρεται να έχει εντοπιστεί αποτύπωμά της σε σπίτι από την παλαιότερη υπόθεση.

Σήμερα απολογήθηκαν τυπικά, αρνούμενοι να αναγνωρίσουν τη διαδικασία, για τη δικογραφία των 14 παγιδευμένων πακέτων, οι μέχρι πρότινος καταζητούμενοι στην υπόθεση Νταμιάνο Μπολάνο και Γιώργος Νικολόπουλος.

Για την ίδια υπόθεση θα απολογηθεί αύριο και αναμένεται να τηρήσει την ίδια στάση, ο Χρήστος Τσάκαλος ενώ και οι έξι θα απολογηθούν αύριο για την υπόθεση του Βόλου.

Κατηγορία για την υπόθεση με τα παγιδευμένα δέματα αντιμετωπίζει και ο Γιώργος Πολύδωρος.

Συγγενείς και δικηγόροι των κατηγορουμένων έκαναν λόγο για παράνομη βία που ασκήθηκε σε βάρος τους από την αστυνομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Καθαρά" τα όπλα

SHARE:

24Media Network