Τίτλοι τέλους στην απεργία των φαρμακοποιών

Τίτλοι τέλους στην απεργία των φαρμακοποιών
ΑΘΗΝΑ - ΚΛΕΙΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Τέλος αναμένεται να δοθεί στην απεργία των φαρμακοποιών. Σήμερα Τετάρτη η συνεδρίαση φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας. Ξεκίνησε η τμηματική εξόφληση των οφειλών του δημοσίου. Ανάσα για τους ασφαλισμένους

Σε αναστολή των κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί, καθώς τα πρώτα μηνύματα μετά την πρόταση για την τμηματική εξόφληση των οφειλομένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) είναι θετικά.

Να σημειωθεί ότι το 2012 μπήκε δυναμικά στο χώρο της Υγείας, καθώς από την 1η Ιανουαρίου οι φαρμακοποιοί έπαψαν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων, ενώ το διήμερο 2 και 3 Ιανουαρίου πραγματοποίησαν 48ωρη απεργία, αντιδρώντας στη μείωση του ποσοστού κέρδους τους.

Επίσης, στον ιατρικό κλάδο η λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς όπως υποστηρίζουν οι γιατροί καλούνται να συμμετάσχουν από την 1η Ιανουαρίου στο νέο φορέα, χωρίς να έχει διαμορφωθεί το σχετικό πλαίσιο.

Σήμερα η απόφαση

Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα, Τετάρτη, κατά τη συνεδρίαση των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας, ενώ αισιόδοξος ότι η πρόταση θα γίνει αποδεκτή και δεν θα ταλαιπωρηθούν οι ασφαλισμένοι, εμφανίστηκε – μιλώντας στον Βήμα 99,5- ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης.

“Πιστεύω ότι βρέθηκε μία λύση, την οποία θα αποδεχθούν οι φαρμακοποιοί και έτσι δεν θα ταλαιπωρηθούν οι ασφαλισμένοι”, υποστήριξε ο κ. Τιμοσίδης.

Ειδικότερα, η κυβερνητική πρόταση προβλέπει ότι την Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου, θα ξεκινήσει η σταδιακή εξόφληση των οφειλομένων του ΕΟΠΥΥ που ανέρχονται στα 200 εκατ. ευρώ.

Η επόμενη πληρωμή θα γίνει στις 13 Φεβρουαρίου, ενώ ο ΟΓΑ συμμετέχει από την 1η Φεβρουαρίου στον ΕΟΠΥΥ και συνεπώς, οι συνταγές Ιανουαρίου θα κατατεθούν στον ΕΟΠΥΥ, με ημερομηνία πληρωμής την 22η Ιανουαρίου.

Για τα παλαιά χρέη του ΟΠΑΔ, το υπουργείο Οικονομικών καταθέτει τις επόμενες μέρες ρύθμιση, με την οποία αναλαμβάνει τα χρέη του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ προς τα φαρμακεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα