Άλλαξε πάλι χέρια εμβληματικό ξενοδοχείο της Ελούντας

Άλλαξε πάλι χέρια εμβληματικό ξενοδοχείο της Ελούντας

Ένα μόλις χρόνο μετά, το Elounda Gulf Villas στην Ελούντα της Κρήτης, πωλήθηκε από την οικ. Παπακαλιάτη στην ξένη εταιρεία Everty.

Συνεχίζει να επεκτείνεται στη χώρα μας η εταιρεία Everty, αυτή τη φορά με την εξαγορά του δεύτερου της ξενοδοχείου στην Ελούντα της Κρήτης.

Πρόκειται για το Elounda Gulf Villas, που είχε αποκτήσει μόλις πέρυσι η οικογένεια του τουριστικού επιχειρηματία Μανώλη Παπακαλιάτη, από τους δημιουργούς του, την οικογένεια Καδιανάκη. Η εξαγορά εντάσσεται στη συνολική στρατηγική της Everty για επενδύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ στην Ελληνική αγορά ακινήτων, που έχει ήδη ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια, με την απόκτηση ξενοδοχείων και κτηρίων γραφείων.

Το συγκρότημα διαθέτει με 33 βίλες και πισίνες έκτασης από 60 τ.μ. έως 380τ.μ. με ιδιωτικές πισίνες. Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνεται ένα Beach Club, το Elixir Spa αλλά και ένα Kids Club. Ως μέλος των Small Luxury Hotels of the World, το Elounda Gulf Villas ακολουθεί τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και έχει συγκεντρώσει πολυάριθμες διεθνείς διακρίσεις υψηλού κύρους, έχοντας αναγνωριστεί ως ένα από τα καλύτερα πολυτελή ξενοδοχεία στην Ελλάδα.

Τη διαχείρισή του πεντάστερου θερέτρου είχε αναλάβει μέχρι και το τέλος του 2022 η εταιρεία Swot Hospitality και σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά Παπακαλιάτη, κατάφερε να πουλήσει το ξενοδοχείο σε καλύτερη τιμή από αυτή που το είχε αγοράσει.

Με την εξαγορά του Elounda Gulf Villas, η Everty πραγματοποίησε την τρίτη επενδυτική κίνηση της στην ελληνική φιλοξενία μετά την ανάπτυξη των Petrothalassa Villas στην Ερμιονίδα της Πελοποννήσου και την εξαγορά του ξενοδοχείου Iconic Santorini στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης. Το Petrothalassa που αναμένεται να λειτουργήσει φέτος, αφορά δύο πολυτελείς βίλες συνολικού εμβαδού 1.100 τ.μ., ενώ το ξενοδοχείο Iconic στη Σαντορίνη διαθέτει 19 υπόσκαφα δωμάτια και σουίτες.

Ο Νικόλαος Ρούπακας, Country Manager της Everty Greece σε δηλώσεις του τόνισε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε την ένταξη του Elounda Gulf Villas στο ξενοδοχειακό μας χαρτοφυλάκιο στην Ελλάδα. Η εξαιρετική τοποθεσία και τα μοναδικά χαρακτηριστικά αυτού του έργου το καθιστούν μια αξιοσημείωτη επενδυτική ευκαιρία. Στόχος της Everty είναι να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις και υποδομές του Elounda Gulf Villas και να συνεχίσει να προσφέρει στους επισκέπτες απαράμιλλες υπηρεσίες και εμπειρίες.»

Ξενοδοχεία και real estate

H Everty Greece, αποτελεί στην Ελλάδα τον επενδυτικό βραχίονα στο real Estate του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου YNV Group. H εταιρεία είχε ανακοινώσει από το 2020 την σταδιακή ανάπτυξη της στη χώρα μας, στους τομείς της φιλοξενίας και του real estate, με επενδύσεις που θα έφταναν τα 100 εκατ. ευρώ. Ήδη εκτός από τα τρία πλέον ξενοδοχεία, έχει εξαγοράσει σημαντικά κτήρια γραφείων στην Αθήνα, το ART1 στο Μαρούσι, κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο και το AP10 επίσης στην ίδια περιοχή.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα