“Έβρεξε” πολυτελή ξενοδοχεία το καλοκαίρι στην Ελλάδα – Πολλές νέες μονάδες με ηχηρά ονόματα

“Έβρεξε” πολυτελή ξενοδοχεία το καλοκαίρι στην Ελλάδα – Πολλές νέες μονάδες με ηχηρά ονόματα
Istock

Παλιά ξενοδοχεία σε νησιά και ενδοχώρα μεταμορφώθηκαν σε πολυτελή θέρετρα και άνοιγαν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι ξένες ξενοδοχειακές αλυσίδες έκαναν κυριολεκτικά απόβαση στα ελληνικά νησιά και σε πολλούς προορισμούς της ενδοχώρας, ένδειξη σημαντικής εμπιστοσύνης στο μέλλον του τουρισμού της χώρας μας.

Με συμφωνίες διαχείρισης, αλλά και δικαιόχρησης ονόματος (franchise) όμιλοι του εξωτερικού σύναψαν συμφωνίες με Έλληνες ξενοδόχους και επιχειρηματίες, ενώ οι επενδύσεις που έγιναν υπολογίζονται σε πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Στην πλειονότητα τους τα νέα ξενοδοχεία είναι πέντε αστέρων, με πολύ υψηλές τιμές πώλησης των δωματίων τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι πληρότητες τους από τις πρώτες ημέρες ήταν πολύ υψηλές.

Πολλές από αυτές τις μονάδες ενώ είχαν προγραμματισθεί να ανοίξουν την Άνοιξη ή και στις αρχές του καλοκαιριού, καθυστέρησαν κυρίως των κατασκευαστικών εταιρειών. Από τον Απρίλιο μέχρι και τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου, άνοιγαν συνεχώς νέα ξενοδοχεία, τα περισσότερα από τα οποία προϋπήρχαν και ανακαινίστηκαν πλήρως.

Ο Όμιλος Fais έκανε το ντεμπούτο του στα ξενοδοχεία τον Απρίλιο με το άνοιγμα του Radisson Blu Zaffron Resort στο Καμάρι της Σαντορίνης, που λειτουργεί κάτω από το διεθνές brand της Radisson Blue. To νέο ξενοδοχείο είναι 5 αστέρων και διαθέτει 103 σουίτες, μια επένδυση που ανέρχεται στα 20 εκατ. ευρώ.

Ο κινεζικός όμιλος Fosun άνοιξε το Μάιο τέσσερα νέα ξενοδοχεία που λειτουργούν κάτω από το brand Casa Cook και Cook’s. Πρόκειται για τα Casa Cook, στη Σάμο με 128 κλίνες και στη Μύκονο με 26 κλίνες, ενώ ) και τα Cook’s Club, στην Κέρκυρα με 195 κλίνες και στην Ιαλυσό Ρόδου με 83 κλίνες).

Τον Μάιο επίσης, η ελληνική αλυσίδα Coco-Mat που συνεχώς επεκτείνεται, άνοιξε το ξενοδοχείο COCO-MAT Hotel Santorini, ένα eco-conscious boutique resort στην Καλντέρα της Σαντορίνης. Η νέα μονάδα ακολουθεί πιστά τα πρότυπα βιωσιμότητας, διαθέτοντας εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και υπηρεσίες απόλυτα φιλικές προς το περιβάλλον. Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας είναι το άνοιγμα ακόμα δύο μονάδων σε Αθήνα και Μονεμβασιά.

Ηχηρά ήταν τα εγκαίνια των νέων ξενοδοχείων τον Ιούλιο. Την πρώτη του μήνα εγκαινιάστηκε το NIKO Seaside Resort – MGallery, στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Πρόκειται για τη δεύτερη μονάδα της MGallery στην Ελλάδα, μετά από αυτή του κέντρου της Αθήνας. Είναι ένα adults-only resort, που διαθέτει 141 δωμάτια και σουίτες, τα περισσότερα με ιδιωτικές plunge pools στο μπαλκόνι, τέσσερα εστιατόρια και μπαρ και θέα στον κόλπο της Μιραμπέλου.

Λίγες ημέρες αργότερα άνοιξε στη Σαντορίνη το Nobu Hotel Santorini, που είναι και το πρώτο ξενοδοχείο και εστιατόριο της Nobu Hospitality στην Ελλάδα. Η εταιρεία ανήκει στο σταρ του Χόλυγουντ Ρόμπερτ Ντε Νίρο, τον σεφ και επιχειρηματία Nobu Matsuhisa και τον παραγωγό ταινιών Meir Teper. Το πολυτελές ξενοδοχείο βρίσκεται στο Ημεροβίγλι και φιλοξενεί ένα εστιατόριο Nobu, πισίνα υπερχείλισης δύο επιπέδων, γυμναστήριο και 25 δωμάτια, σουίτες και βίλες με πισίνα, ενώ απευθύνεται σε ενήλικες.

Το νέο της brand Domes Aulūs λάνσαρε επίσης τον Ιούλιο η ξενοδοχειακή αλυσίδα Domes Resorts & Reserves, μόλις, εγκαινιάζοντας δύο νέες μονάδες σε Κρήτη και Ζάκυνθο. Πρόκειται για τα Domes Aulūs Elounda στην Ελούντα της Κρήτης και το Domes Aulūs Zante στη Ζάκυνθο.

Στα μέσα Ιουλίου η αλυσίδα ισραηλινών συμφερόντων Brown Hotels άνοιξε δύο resorts στην ενδοχώρα και κοντά στην Αθήνα. Πρόκειται για το Brown Beach Chalkida στη Χαλκίδα και το Brown Beach Eretria στην Ερέτρια. Το νέο ξενοδοχείο στη Χαλκίδα διαθέτει 119 δωμάτια και bungalows και χαρακτηρίζεται από κυκλαδίτικη αισθητική. Στην Ερέτρια το νέο θέρετρο αποτελεί και το πρώτο all-inclusive ξενοδοχείο της εταιρείας. Η νέα πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα διαθέτει θέα στον Ευβοϊκό Κόλπο και δική του παραλία, ενώ φιλοξενεί 175 δωμάτια.

Τον ίδιο μήνα άνοιξε το νέο ξενοδοχείο Azade υπό τη διαχείριση της Modus & Amplio. Πρόκειται για ένα εμβληματικό οίκημα που χρονολογείται από το 1640 μ.Χ., που ανακαινίστηκε και πλέον φιλοξενεί 9 δωμάτια και σουίτες, με ανέσεις και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών. Σχεδόν όλα τα δωμάτια διαθέτουν ιδιωτικά μπαλκόνια με θέα στη θάλασσα, το Παλιό Ενετικό Λιμάνι και τα Ενετικά παλιά τείχη της πόλης.

Τον Αύγουστο άνοιξε στη Σαντορίνη το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Magma Resort Santorini, που λειτουργεί κάτω από το σήμα της Hyatt και υπό τη διαχείριση της SWOT Hospitality. Πρόκειται για το πρώτο θέρετρο με το εμπορικό σήμα Hyatt στα ελληνικά νησιά, ως μέρος της συλλογής The Unbound Collection. Το Magma Resort διαθέτει 59 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων 24 σουιτών. Όλα τα δωμάτια και οι σουίτες απολαμβάνουν ανεμπόδιστη θέα στο Αιγαίο πέλαγος, 46 εκ των οποίων διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες και υδρομασάζ. Το θέρετρο διαθέτει υπερσύγχρονο κέντρο ευεξίας και υπόσκαφο spa, καθώς και μια ευρύχωρη αίθουσα εκδηλώσεων χωρητικότητας 250 ατόμων.

Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο της W Hotels Worldwide στην Ελλάδα στην Costa Navarino. Το ξενοδοχείο είναι μέλος του χαρτοφυλακίου Marriott Bonvoy, και βρίσκεται στο Navarino Waterfront, τη νέα περιοχή ανάπτυξης της του συγκροτήματος της Μεσσηνίας, απευθυνόμενο αποκλειστικά σε ενήλικες και εφήβους. Το W Costa Navarino διαθέτει δωμάτια και βίλες εμπνευσμένα από τοπικά αρχιτεκτονικά στοιχεία και υιοθετεί μια μοντέρνα προσέγγιση, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία, καθώς και τις υπηρεσίες και παροχές για τις οποίες ξεχωρίζει το brand W.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα