Η Thomas Cook επιστρέφει με 7.000 κρατήσεις για τα ελληνικά νησιά

Η Thomas Cook επιστρέφει με 7.000 κρατήσεις για τα ελληνικά νησιά
Ελληνικό νησί iStock

Η νέα εταιρεία λειτουργεί πλέον κάτω από την κινεζική Fosun, ως διαδικτυακή ταξιδιωτική επιχείρηση.

Την επιστροφή του στον ελληνικό τουρισμό ως online τουριστικό γραφείο παρουσίασε η Thomas Cook. Η εταιρεία ανήκει πλέον στον κινεζικό όμιλο της Fosun, ο οποίος μετά την κατάρρευση του tour operator το 2019, αγόρασε τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, καθώς και το όνομα.

Η Thomas Cook με το νέο της σχήμα ανακοίνωσε ότι η χώρα μας αποτελεί αυτή τη στιγμή τον προορισμό με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, με το 30% των κρατήσεών της να είναι για την Ελλάδα. Οι κρατήσεις αυτές ανέρχονται σήμερα σε 7.000, προέρχονται από τη Βρετανία και αφορούν 16 ελληνικούς προορισμούς, με τη Ρόδο να βρίσκεται πρώτη σε προτιμήσεις, ακολουθούμενη από την Κρήτη και την Κω.

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook, Alan French, η εταιρεία έχει αναγνωρίσει τα λάθη του παρελθόντος, ενώ το νέο οικονομικό μοντέλο της εταιρείας διασφαλίζει τα χρήματα των πελατών της, λειτουργώντας πλέον ως μια αποκλειστικά διαδικτυακή ταξιδιωτική επιχείρηση υπό τον διεθνή όμιλο Fosun Tourism Group. Η νέα εταιρεία, πραγματοποίησε περισσότερες από 25.000 κρατήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ενώ αναπτύσσει τη βάση του πελατολογίου της με περισσότερους από 100.000 ταξιδιώτες.

Alan French


«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού το 2022. Η Ελλάδα παίζει τεράστιο ρόλο στον παγκόσμιο τουρισμό και ιδιαίτερα για τους ταξιδιώτες της Thomas Cook, αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς», δήλωσε ο κ. French, επιμένοντας ότι αποτελεί στρατηγική απόφαση της εταιρείας η επέκταση των δραστηριοτήτων της με νέες συνεργασίες με τις επιχειρήσεις της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το νέο ευέλικτο μοντέλο της εταιρείας δίνει τη δυνατότητα στην Thomas Cook να προσφέρει μια τεράστια ποικιλία διακοπών στην Ελλάδα για πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία, όπου ξεκίνησε δραστηριότητα πρόσφατα.

Όσον αφορά τον αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία, ο επικεφαλής της Thomas Cook σημείωσε ότι οι κρατήσεις είναι υψηλότερες τώρα από ό,τι πριν από έξι εβδομάδες και οι πελάτες φαίνεται να ανησυχούν λιγότερο για τον πόλεμο. Επιπλέον, επεσήμανε ότι οι πελάτες κάνουν κράτηση ακόμη πιο κοντά στην αναχώρηση από πέρυσι. «Το 52% των κρατήσεών μας είναι για τις επόμενες 10 εβδομάδες», είπε.

Η Thomas Cook λειτουργεί πλέον με ένα νέο οικονομικό μοντέλο, όπου όλοι οι πελάτες προστατεύονται και είναι εγκεκριμένο από την CAA.

Όπως δήλωσε ο κ. French, «αυτό σημαίνει ότι όλα τα χρήματα των πελατών προστατεύονται εκτός της επιχείρησης, ενώ οι προμηθευτές και οι πελάτες μπορούν να είναι σίγουροι ότι σε περίπτωση που συμβεί το χειρότερο, τα χρήματά τους είναι ασφαλή και οι διακοπές μπορούν να προχωρήσουν όπως έχουν προγραμματιστεί».

Σημειώνεται ότι η ξαφνική κατάρρευση του κολοσσού της Thomas Cook το 2019 εκτιμάται ότι άφησε ένα χρέος στους Έλληνες ξενοδόχους που ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα