Τι κάνουν 360 ταξιδιωτικοί bloggers και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο στην Πελοπόννησο

Τι κάνουν 360 ταξιδιωτικοί bloggers και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο στην Πελοπόννησο
TBEX Europe 2023 στην Καλαμάτα THEOFILOPOULOS_K

Η κορυφαία συνάντηση των δημιουργών ταξιδιωτικού ψηφιακού περιεχομένου TBEX Europe 2023, πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πάνω από 360 συμμετοχές από όλο τον κόσμο μεταδίδουν εμπειρίες στους εκατομμύρια ακολούθους τους.

Το μεγαλύτερο πολυεθνικό κοινό φιλοξενεί αυτές τις ημέρες η Καλαμάτα, «εξάγοντας» το παράλληλα σε όλη την Πελοπόννησο αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα. Πάνω από 360 ταξιδιωτικοί bloggers, δημοσιογράφοι και δημιουργοί ψηφιακού ταξιδιωτικού περιεχομένου από δεκάδες χώρες από ολόκληρο τον κόσμο, εξερευνούν εδώ και αρκετές ημέρες όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου, συμμετέχοντας στην διοργάνωση του TBEX Europe 2023.

Το TBEX είναι το μεγαλύτερο συνέδριο και εκδήλωση δικτύωσης για travel bloggers, δημοσιογράφους ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, δημιουργούς περιεχομένου social media, τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εταιρείες και επαγγελματίες του κλάδου. Αποτελεί ένα διεθνούς ακτινοβολίας γεγονός, το οποίο διεκδίκησε και κέρδισε να διοργανώσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη συνδρομή του υπουργείου Τουρισμού, άλλων Περιφερειών, Δήμων, φορέων, επιχειρήσεων, κ.α. Πρόκειται για μια κορυφαία διοργάνωση, που αναμένεται να διαφημίσει γνωστές και άγνωστες πτυχές της Πελοποννήσου, στα εκατομμύρια ακολούθους όλων αυτών των travel bloggers και δημοσιογράφων. Μέσα από φωτογραφίες, βίντεο, αφηγήσεις και κείμενα, οι συμμετέχοντες θα περιγράψουν με βιωματικό τρόπο, τα όσα είδαν και έζησαν στην περιοχή, καλώντας το κοινό τους να έρθει διακοπές όχι μόνο στην περιοχή της Πελοποννήσου αλλά γενικότερα στη χώρα μας.

TBEX Europe 2023 στην Καλαμάτα

Συνέδριο και δεκάδες ταξίδια εμπειρίας

Χτες, στην Καλαμάτα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διήμερου συνεδρίου του TBEX, κατά το οποίο ομιλητές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο μοιράστηκαν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, πάνω σε θέματα διαχείρισης ψηφιακού περιεχομένου, καλών πρακτικών, κ.α. Παράλληλα με το συνέδριο που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, πραγματοποιήθηκαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους Δήμων, τουριστικών εταιρειών, ξενοδοχείων, κ.α. οι οποίοι παρουσίασαν στους συμμετέχοντες το τουριστικό προϊόν της χώρας μας.

Πριν αλλά και μετά το συνέδριο, σε ένα εύρος περίπου 40 ημερών, οι διοργανωτές δίνουν τη δυνατότητα στους συνέδρους, να ανακαλύψουν την Πελοπόννησο από άκρη ως άκρη, μέσα από παράλληλες εκδηλώσεις με ταξίδια εξοικείωσης σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της Περιφέρειας, καθώς και βραδιές δικτύωσης. Συγκεκριμένα έχουν διοργανωθεί συνολικά 11 μονοήμερα ταξίδια εξοικείωσης για 250 συμμετέχοντες, καθώς και 17 τριήμερα ταξίδια σε όλη την Πελοπόννησο -συμπεριλαμβανομένης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας- που ξεκινούν από σήμερα Παρασκευή 12 Μαΐου.

Το NEWS 24/7 στην Καλαμάτα

Το NEWS 24/7 παρακολούθησε το συνέδριο και συνομίλησε με αρκετούς από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι μοιράστηκαν τον ενθουσιασμό τους και τις εμπειρίες τους από την Πελοπόννησο. Εντυπωσιασμένοι από τη φύση, τα τοπία, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, αλλά πάνω από όλα τη φιλοξενία των ντόπιων, δήλωσαν ότι μπορεί να μην γνώριζαν τον προορισμό, καθώς δεν είναι ακόμα τόσο δημοφιλής όπως άλλες περιοχές της χώρας μας, όμως συνάντησαν ένα πραγματικό διαμάντι. Μικρά χωριά, οινοποιία, ελαιουργία, φάρμες, παραλίες, βουνά, μοναστήρια, μονοπάτια, ποτάμια, λίμνες και χίλια δυό άλλα χαρακτηριστικά της ανεξερεύνητης Πελοποννήσου, μέσα από τα μάτια και τη φιλοξενία των ντόπιων, χάρισαν και θα χαρίσουν για τις επόμενες ημέρες, στους ξένους συμμετέχοντες, αλησμόνητες εμπειρίες, τις οποίες μοιράζονται ακόμα και σε πραγματικό χρόνο με το κοινό τους, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

TBEX Europe 2023 στην Καλαμάτα

Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη

Μιλώντας στο NEWS 24/7 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι η Περιφέρεια επενδύει στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. «Στοχεύουμε, θέλουμε και μπορούμε, γιατί ο προορισμός μας έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται σε έναν τόπο που θέλει να προσελκύσει ποιοτικό τουρισμό, τον τουρισμό της νέας εποχής, τον τουρισμό του πολιτισμού, της ιστορίας, της αγάπης για τη φύση, του σεβασμού στο περιβάλλον, της αγάπης για τον άνθρωπο. Τον τουρισμό που θα ενισχύσει την τοπική οικονομία, την οικονομική ανάπτυξη των μικρών και των πολύ μικρών επιχειρηματιών».

Όπως ο ίδιος εξήγησε ο σχεδιασμός είναι τέτοιος, ώστε αυτό να υπηρετούν και οι υποδομές. «Για αυτό και υλοποιούμε σημαντικά έργα προστασίας των πολιτιστικών μας μνημείων, έργα προσβασιμότητας χώρων ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, έργα ανάδειξης του τόπου μας, έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών». Ο κ. Νίκας επεσήμανε ότι η ψηφιακή εποχή δίνει τη δυνατότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσα από την διοργάνωση TBEX, να πραγματοποιήσει την δυναμική της είσοδο στον τουρισμό μιας νέας διαφορετικής, πιο ανθρώπινης, φιλοσοφίας -τον ανθρώπινο τουρισμό, τον τουρισμό του πολιτισμού, τον τουρισμό που θα συνδέεται με το περιβάλλον, τον τουρισμό που οι άνθρωποι έρχονται κοντά ο ένας στον άλλον.

«To ΤΒΕΧ είναι ένα παγκόσμιας εμβέλειας τουριστικό γεγονός, πιθανότατα το σημαντικότερο φετινό τέτοιου είδους στην Ελλάδα και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, που το διοργανώνει -έχοντας τη συνδρομή πολλών φορέων, κρατικών, αυτοδιοικητικών, επιχειρηματικών, τουριστικών, όπως και μεγάλου αριθμού ιδιωτικών επιχειρήσεων, από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό-, επιδιώκει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή της περιοχής μας, αλλά και της πατρίδας μας γενικότερα».

TBEX Europe 2023 στην Καλαμάτα THEOFILOPOULOS_K

Μετρήσιμες, στοχευμένες και αποτελεσματικές διαφημιστικές ενέργειες

Η κα. Άννα Καλογεροπούλου, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πελοποννήσου μιλώντας στο NEWS 24/7 εξήγησε την ουσιαστική συμβολή του TBEX στην ψηφιακή προβολή του προορισμού. «Η ανάληψη της διοργάνωσης του tbex στην Πελοπόννησο είναι μέρος μιας συνειδητής προσπάθειας που κάνουμε στη θητεία μας, να αναδείξουμε τον προορισμό μας στον ψηφιακό κόσμο, με μετρήσιμες, στοχευμένες και αποτελεσματικές διαφημιστικές ενέργειες και με διαδραστική παρουσία στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης. Και τα στοιχεία αποδεικνύουν οτι το πετυχαίνουμε».

Η κα. Καλογεροπούλου τόνισε ότι η διοργάνωση αυτή είναι ο απόλυτος τρόπος με τον οποίο η Πελοπόννησος κατάφερε να καλωσορίσει περίπου 360 bloggers. «Αναρωτιέμαι με ποιαν άλλον τρόπο άραγε θα μπορούσαμε να μαζέψουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους με εκατομμύρια ακόλουθους, στην Πελοπόννησο, από Αμερική, Καναδά. Ευρώπη, Ασία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία Σιγκαπούρη, Νέα Ζηλανδία, Κίνα, Αυστραλία, Κόστα Ρίκα, από όλες τις Ηπείρους του πλανήτη. Μόνο με το TBEX. Ευχόμαστε να περάσουν όλοι όμορφα, να γίνουν οι πρεσβευτές μας στις πατρίδες τους και με την πρώτη ευκαιρία να ξανάρθουν», επεσήμανε.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης παρουσιαστής του Φεστιβάλ Γαστρονομίας

Την προηγούμενη Τρίτη, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Peloponnese Food Stories” ένα ξεχωριστό γαστρονομικό -και όχι μόνο- δρώμενο, στην πλατεία Οθωνος, στην Καλαμάτα, που σήμανε και την έναρξη του συνεδρίου. Με παρουσιαστή τον Γιώργο Καπουτζίδη, ο οποίος είχε στο πλευρό του καταξιωμένους σεφ, 30 παραγωγούς – τυποποιητές τοπικών προϊόντων και 10 πολιτιστικούς συλλόγους, οι travel bloggers από κάθε γωνιά της Γης, απόλαυσαν τις τοπικές γεύσεις, τις συνταγές, αλλά και τη μοναδικότητα και τη θέρμη της ελληνικής φιλοξενίας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα