Τι συμβαίνει με τον τουρισμό της Κέρκυρας – Οι λόγοι που την “επανέφεραν” στον τουριστικό χάρτη 

Τι συμβαίνει με τον τουρισμό της Κέρκυρας – Οι λόγοι που την “επανέφεραν” στον τουριστικό χάρτη 
Κέρκυρα eurokinissi

Υποδομές πολλών εκατομμυρίων και αστέρων έφεραν την πολυπόθητη αύξηση της τουριστικής κίνησης ενός κορυφαίου ελληνικού προορισμού που ίσως είχε χάσει την αίγλη του. 

Η ώρα του τουρισμού της Κέρκυρας φαίνεται ότι έφτασε. Το νησί καταγράφει σημαντική τουριστική ζήτηση, ενώ απολαμβάνει και τα φώτα της παγκόσμιας δημοσιότητας. Οι τεράστιες επενδύσεις σε ξενοδοχειακές υποδομές εξελίσσονται τα τελευταία χρόνια, είναι προφανές ότι έστρεψαν το ενδιαφέρον στο νησί που για χρόνια παρέμενε τουριστικά στον «πάγο».

Με επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, έλληνες και ξένοι ξενοδόχοι, επιχειρηματίες και funds, δημιούργησαν πολυτελείς μονάδες στο νησί, κυρίως αναβαθμίζοντας υπάρχουσες που είχαν παλαιώσει.

Τα στοιχεία που υπάρχουν για τον Ιούλιο που διανύουμε είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Σύμφωνα με το recovery tracker του ΙΝΣΕΤΕ, οι αεροπορικές θέσεις από το εξωτερικό, που έχουν προβλεφτεί για την Κέρκυρα μέχρι τις 24 Ιουλίου, ανέρχονται σε 333.000 περίπου, ενώ μένει μια ολόκληρη εβδομάδα που λογικά θα προστεθούν πάνω από 80.000 θέσεις. Αυτό σημαίνει ότι η αύξηση σε σχέση με το 2019 θα είναι σημαντική και διψήφια, αφού οι αφίξεις ξένων τουριστών στο νησί τον Ιούλιο του 2019 είχαν ανέλθει σε 317.577.

Σε πρόσφατη συζήτηση Γερμανών εμπειρογνωμόνων του τουρισμού, σχετικά με την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και την καλή της πορεία στον τουρισμό που διοργάνωσε το FVW Travel, η Κέρκυρα είχε την τιμητική της. Η εκπρόσωπος της TUI Petra Vochezer είπε ότι οι πελάτες επιλέγουν από μόνοι τους την Ελλάδα για τις διακοπές τους, με την Κέρκυρα να μετατρέπεται σε αγαπημένο προορισμό για πολλούς από αυτούς. Όπως η ίδια τόνισε «η Κέρκυρα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι είναι η Ελλάδα. Φιλοξενία, ποικιλομορφία, πρωτοτυπία, φύση, πολιτισμός και ιστορία. Όλο το πακέτο είναι σωστό», ενώ ανέφερε ότι οι κρατήσεις της TUI για τους ελληνικούς προορισμούς είναι πάνω από τα επίπεδα του 2019 και μόνο για μερικά λιγότερο γνωστά μικρά νησιά υπάρχει ακόμα περιθώριο βελτίωσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Sani/Ikos κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, που πρόκειται προσθέσει και δεύτερο ξενοδοχείο του χρόνου στο νησί, ανακοίνωσε με tweet του ότι κατά την πρώτη ημέρα που άνοιξαν οι κρατήσεις για το Ikos Odisia, που θα λειτουργήσει στις 19 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ σε πωλήσεις. Σημειώνεται ότι η νέα μονάδα δημιουργείται στις εγκαταστάσεις του πρώην συγκροτήματος του Club Med, μια μεγάλη επένδυση ύψους των 125 εκατ. ευρώ. Θα διαθέτει 395 δωμάτια, σουίτες και bungalows. Το νέο ξενοδοχείο βρίσκεται δίπλα από το Ikos Dasia που άνοιξε το 2018.

Οργασμός νέων πολυτελών ξενοδοχείων

Του χρόνου αναμένεται να ανοίξει και το υπερπολυτελές Domes Miramare Corfu της Ledra Hotels & Villas, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επένδυση Kassiopi Project της NCH Capital στην περιοχή Ερημίτης, ύψους 120 εκατ. ευρώ, που προβλέπει μεταξύ άλλων πεντάστερο ξενοδοχείο, παραθεριστικές επαύλεις και μαρίνα.

Πριν λίγες ημέρες Όμιλος Νίκου Δασκαλαντωνάκη – Grecotel άνοιξε το τέταρτο ξενοδοχείο του στην Κέρκυρα. Η νέα πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα με την επωνυμία Grecotel Costa Botanica, βρίσκεται στην περιοχή Αχαράβη και έχει συνολική δυναμικότητα 401 δωμάτια, ενώ διαθέτει 9 εστιατόρια και μπαρ, 6 πισίνες, θέατρο, υδροπάρκο 40.000 τ.μ, κ.α.

Το ντεμπούτο τους έκαναν φέτος στο νησί το πρώτο ξενοδοχείο της Wyndham Hotels & Resorts, το νέο TRYP by Wyndham Corfu Dassia , το το Cook’s Club Corfu, ένα ξενοδοχείο μόνο για ενήλικες στα Γουβιά και το Dreams Corfu Resort & Spa επίσης στα Γουβιά, από την ξενοδοχειακή αλυσίδα AMResorts.

Ο ξενοδοχειακός Όμιλος MarBella έχει σε πλήρη εξέλιξη επενδυτικό πρόγραμμα, που προβλέπεται να ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια ευρώ σε ορίζοντα τριετίας. Οι νέες επενδύσεις μέσα στα επόμενα χρόνια περιλαμβάνουν ανακαινίσεις και επεκτάσεις στις υπάρχουσες μονάδες. Στα νέα ξενοδοχειακά projects, ο Όμιλος ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας μονάδας, η δυναμικότητα της οποίας προβλέπεται να αγγίξει τις 200 κλίνες και αναμένεται να ανοίξει το 2024.

Και το καλοκαίρι του 2021 τα ανοίγματα νέων ξενοδοχείων ήταν σημαντικά. Ανάμεσα τους, το Angsana Corfu στις Μπενίτσες της Κέρκυρας, αλλά και το The Olivar Suites, το νέο 5άστερο ξενοδοχείο του Vouglaris Hospitality Group, στην περιοχή Μεσογγή, που διαθέτει 120 σουίτες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα