Tripadvisor: Γράφτηκαν πάνω 1,3 εκατομμύρια ψεύτικες κριτικές το 2022 – Το 72% δεν δημοσιεύτηκε

Tripadvisor: Γράφτηκαν πάνω 1,3 εκατομμύρια ψεύτικες κριτικές το 2022 – Το 72% δεν δημοσιεύτηκε
Tripadvisor Getty Images

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων απάντησαν πέρυσι σε πάνω από 10 εκατομμύρια κριτικές, ενώ τα μέλη της πλατφόρμας έκαναν και απάντησαν περισσότερες από 940.000 ερωτήσεις από άλλους χρήστες.

Πάνω από 73 εκατ. κριτικές γράφτηκαν για ταξίδια και εστιατόρια το 2022 στο Tripadvisor, με το 1,3 εκατ. από αυτές να είναι ψεύτικες, που όμως το σύστημα απέτρεψε τις περισσότερες από το να δημοσιευτούν. Η εταιρεία ενισχύει τα φίλτρα ελέγχου για απάτες και παροτρύνει τον κόσμο να γράφει αξιόπιστες κριτικές.

Η μεγαλύτερη πλατφόρμα ταξιδιωτικών κριτικών στον κόσμο, δημοσίευσε την Έκθεση Διαφάνειας αποκαλύπτοντας λεπτομερείς τάσεις σχετικά με τις κριτικές που καταχωρούνται αλλά και τα βήματα που λαμβάνονται για τη διασφάλιση της ακεραιότητας του χρήστη – το περιεχόμενο που έχει υποβληθεί.

Η έκθεση, η οποία δημοσιεύεται ανά διετία, ανέλυσε τις κριτικές των ταξιδιωτών ενός ολόκληρου έτους, οι οποίες ήταν πάνω από 73 εκατομμύρια. Η έκθεση αποκαλύπτει επίσης πώς έχουν αλλάξει οι τάσεις στο ταξίδι από το 2020, όταν δημοσιεύτηκε η προηγούμενη έκδοση.

Οι βασικές τάσεις περιλαμβάνουν:

Ισχυρή ανάπτυξη στις κριτικές και τις καταχωρίσεις επιχειρήσεων

Η έκθεση αποκαλύπτει μια σημαντική αύξηση στον όγκο των κριτικών που καταχωρήθηκαν στην πλατφόρμα κατά τη διάρκεια του 2022, σε ποσοστό +20%, σε σχέση με το 2020, καθώς ο κόσμος επέστρεψε μετά από δύο χρόνια lockdowns και περιορισμών. Κατά τη διάρκεια του 2022, το Tripadvisor είδε επίσης τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να απαντούν σε πάνω από 10 εκατομμύρια κριτικές, ενώ τα μέλη της πλατφόρμας έκαναν και απάντησαν περισσότερες από 940.000 ερωτήσεις από άλλους χρήστες.

Καθώς η παγκόσμια ανάκαμψη συνεχίστηκε το 2022, η πλατφόρμα είδε μια εισροή νέων καταχωρίσεων που δημιουργήθηκαν, με 1,3 εκατομμύρια νέες επιχειρήσεις να προστίθενται στον ιστότοπο, οδηγώντας σε ρεκόρ 11,1 εκατομμυρίων καταχωρίσεων στο τέλος του έτους, αύξηση +16% από το σύνολο των 9,6 εκατομμυρίων του 2020. Δύο από τις πέντε νεοεισαχθείσες επιχειρήσεις βρίσκονταν στην Ευρώπη, ενώ η Ασία και η Βόρεια Αμερική αντιστοιχούσαν στην καθεμία στο 23% περίπου του συνόλου.

Προσπάθεια για την καταπολέμηση των ψεύτικων και επί πληρωμή κριτικών

Μόνο ένα μικρό ποσοστό των συνολικών υποβολών κριτικών του 2022 (4,4%) προσδιορίστηκε ως πλαστό ή δόλιο, συνολικά μόλις πάνω από 1,3 εκατομμύρια. Από αυτές, οι διαδικασίες εντοπισμού και ελέγχου του Tripadvisor εμπόδισαν το 72% των κριτικών να καταχωρηθούν στην πλατφόρμα, μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με το 67% που αποτράπηκε το 2020.

Οι κριτικές από εταιρείες που γράφουν επί πληρωμή αντιπροσωπεύουν ακόμη μικρότερο ποσοστό, αλλά έχουν μεγάλη ικανότητα να επηρεάσουν αρνητικά την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Συνολικά, το Tripadvisor αφαίρεσε 24.521 κριτικές που σχετίζονται με εταιρείες κριτικών επί πληρωμή το 2022. Σχεδόν οι μισές από αυτές προέρχονταν από μόλις έξι χώρες: Ινδία , Ρωσία , ΗΠΑ, Τουρκία, Ιταλία και Βιετνάμ.

Η Έκθεση Διαφάνειας αποκαλύπτει ότι το Tripadvisor εφάρμοσε ποινή κατάταξης σε περισσότερες από 33.000 επιχειρήσεις για απάτη και εξέδωσε 341 προειδοποιήσεις με κόκκινο σήμα το 2022, καθεμία από τις οποίες επιβλήθηκε με ποινή κατάταξης.

Πρόοδος στην παροχή βοήθειας για την ασφάλεια των ταξιδιωτών

Κατά τη διάρκεια του 2022, δημοσιεύτηκαν σχεδόν 600 κριτικές από την κοινότητα του Tripadvisor που περιέγραφαν ένα σοβαρό περιστατικό ασφάλειας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού ή μιας γευστικής εμπειρίας. Οι καταχωρίσεις που σχετίζονται με αυτούς τους τύπους κριτικών υπόκεινται σε πρόσθετα μέτρα, με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης των ταξιδιωτών.

Το Tripadvisor τοποθετεί πρόσθετα φίλτρα σε καταχωρίσεις που σχετίζονται με κριτικές που περιέχουν προειδοποιήσεις ή σοβαρούς ισχυρισμούς, βοηθώντας τους χρήστες να εντοπίζουν πιο εύκολα τις δυνητικά προβληματικές επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα