Roatrip στα ορεινά χωριά της Αρκαδίας

Διαβάζεται σε 4'
Roatrip στα ορεινά χωριά της Αρκαδίας
ΜΑΡΙΑ ΚΟΦΟΥ

Φθινόπωρο σημαίνει roadtrip στη φύση.

Σημαίνει βόλτες με ανοιχτά παράθυρα στο βουνό και εισπνοή καθαρού αέρα. Σημαίνει στάση για καφέ και περπάτημα στην άκρη την εθνικής οδού. Ταξίδι με αυτοκίνητο, σημαίνει ανυπομονησία για το πότε θα φτάσουμε στον προορισμό μας, για το πότε θα καθίσουμε στο καφενεδάκι του χωριού κάτω από τον πλάτανο για το καφεδάκι μας! Ναι, το φθινόπωρο είναι εξαιρετική εποχή για οδικά ταξίδια σε μικρά ή μεγαλύτερα ορεινά χωριά της Ελλάδας μας.

Και τι καλύτερο για την παντός καιρού Πελοπόννησο!

Καθώς οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε αρκετές ημέρες άδειας για να οργανώσουμε ένα μεγάλο οδικό ταξίδι σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, θα επικεντρωθούμε στον νομό Αρκαδίας και τα ορεινά χωριά του. Στην καρδιά της Πελοποννήσου δηλαδή!

ΜΑΡΙΑ ΚΟΦΟΥ

Σε αυτόν τον τόσο καταπράσινο νομό, μας καλωσορίζουν οι φθινοπωρινές εικόνες. Τα δέντρα έχουν επιτέλους ξεκινήσει να αποκτούν κίτρινα φύλλα, το αεράκι του βουνού δημιουργεί την ανάγκη για τα πρώτα μακρυμάνικα μπλουζάκια και οι γραφικές πλατεία στη μέση των αρκαδικών χωριών είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσουμε το καφεδάκι μας αλλά και τον φθινοπωρινό ήλιο κατά τη διάρκεια του roadtrip μας από το ένα χωριό στο άλλο! Τρεχούμενα νερά, πέτρινα σπιτάκια δεξιά και αριστερά. Η χαρά όσων προτιμούν το βουνό από τη θάλασσα!

Είμαστε έτοιμοι για… village hopping! Ξεκινάμε από την όμορφη Στεμνίτσα και τον πύργο του Ροϊλού ενώ θα πιούμε τον καφέ μας στην πλατεία του χωριού στον καφενέ «Γερουσία».

ΜΑΡΙΑ ΚΟΦΟΥ

Θα συνεχίσουμε για τη Δημητσάνα και το υπερσύγχρονο Μουσείο Υδροκίνησης το οποίο προσωπικά με εντυπωσίασε γιατί συνδυάζει απίστευτα το μοντέρνο με το παραδοσιακό ενώ στη συνέχεια θα περιπλανηθούμε στα γραφικά πέτρινα καλντερίμια και θα καθίσουμε για φαγητό σε ένα από τα πολλά ταβερνάκια της περιοχής.

ΜΑΡΙΑ ΚΟΦΟΥ

Η επόμενη ημέρα μας βρίσκει να συνεχίζουμε το village hopping ξεκινώντας αυτή τη φορά από την Καρύταινα και το όμορφο κάστρο της «το Τολέδο της Ελλάδας» ενώ πίνουμε τον καφέ μας στο καφενείο του επόμενου χωριού με τις πολλές βρύσες, τη Ζάτουνα. Συνεχίζουμε προς το «κρεμαστό χωριό της Πελοποννήσου», τα Λαγκάδια γνωστό και για τους Λαγκαδιανούς τεχνίτες του και τα υφαντά του και ολοκληρώνουμε το tour μας στη Βυτίνα όπου θα καθίσουμε για βραδινό έχοντας όμως κάνει πριν τα ψώνια μας, ντόπιο μέλι, ρίγανη και χυλοπίτες.

ΜΑΡΙΑ ΚΟΦΟΥ

Tips

Απαραίτητη στάση στη Βυτίνα ο δρόμος της Αγάπης ενώ αξίζει να σταματήσεις για λίγο στο δασάκι της Βυτίνας ή αλλιώς του Όθωνα. Είναι μαγικό. Αν επιλέξεις να κάνεις και συ village hopping στην ορεινή Αρκαδία υπολόγιζε πως χρειάζεσαι σίγουρα 2 ημέρες για να μπορέσεις να επισκεφθείς χωρίς βιασύνη τα χωριά που πήγαμε και εμείς.

Ξεκίνησε το… village hopping από το Λεβίδι για τον πρώτο καφέ της ημέρας

  • Κάνε στάση στο χωριό Καψιά για επισκεφθείς ένα από τα πιο αξιόλογα σπήλαια της χώρας μας, το σπήλαιο Κάψια
  • Συνέχισε για βόλτα στην όμορφη Βυτίνα με τον δρόμο της αγάπη και το υπέροχο δασάκι της
  • Συνέχισε για φαγητό στην όμορφη Δημητσάνα
  • Γύρισε για βόλτα και απογευματινό καφέ στα Λαγκάδια

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα