Μπιλμπάο – ΠΑΟΚ 89-74: Πάλεψε αλλά έχασε τον τρόπαιο του FIBA Europe Cup ο ”δικέφαλος του Βορρά”
Διαβάζεται σε 3'
Ο ΠΑΟΚ έχασε με 15 πόντους και σε συνδυασμό με το υπέρ του +6 της Θεσσαλονίκης έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει τον τίτλο του FIBA Europe Cup στον δεύτερο τελικό της Ισπανίας.
- 29 Απριλίου 2026 23:06
Ονειρο ήταν και πάει για τον ΠΑΟΚ που στον 2ο τελικό δεν άντεξε και ηττήθηκε με σκορ 89-74 από την ανώτερη Μπιλμπάο στην Ισπανία, χάνοντας την ευκαιρία να κατακτήσει τον τίτλο του FIBA Europe Cup.
Ο Δικέφαλος είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης μέχρι την ανάπαυλα και σε συνδυασμό με το +6 (79-73) της Θεσσαλονίκης έδειχνε να πιστεύει στην κατάκτηση του τροπαίο, όπως γράφει το Sport24.
Το επιμέρους 27-16 της τρίτης περιόδου όμως έδωσε φτερά στους γηπεδούχους και οδήγησε σε κατάρρευση τους παίκτες του Παντελή Μπούτσκου που δεν κατάφεραν να επανέλθουν στη διεκδίκηση του τροπαίου.
Ο αγώνας
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν πολύ καλά στο παιχνίδι, τα πρώτα λεπτά του οποίου δεν θύμιζαν τα αντίστοιχα του πρώτου ματς που ήταν νευρικά. Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με έξι (9-15), όμως οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν τον ρυθμό και πλησίασαν στον πόντο (17-18) με ένα λεπτό να απομένει στην πρώτη περίοδο. Οι ασπρόμαυροι κατάφεραν σε αυτό το τελευταίο λεπτό να παραμείνουν μπροστά και ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 19-23.
Στη δεύτερη περίοδο η Μπιλμπάο έφερε το παιχνίδι στα ίσα ισοφαρίζοντας σε 25-25 μετά από δύο λεπτά. Ο Δικέφαλος βρήκε ξανά προβάδισμα, χωρίς να επιτρέψει στους γηπεδούχους να πάρουν κεφάλι στο σκορ, όμως εκείνοι τα κατάφεραν στο 17ο λεπτό με τρίποντο το Νορμάντας (35-34). Ο ΠΑΟΚ είχε απαντήσεις, όμως επέτρεψε στην ισπανική ομάδα να αποκτήσει ένα μικρό μομέντουμ και να βάλει και το κοινό στην εξίσωση. Έτσι η Μπιλμπάο πήγε στα αποδυτήρια μπροστά με 43-41.
Η ισπανική ομάδα μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος. Βρίσκοντας τα σουτ που δεν είχαν στο πρώτο μισό οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +6 (47-41) και για πρώτη φορά ισοφάρισαν τη σειρά. Οι παίκτες του Μπούτσκου απάντησαν με επιμέρους 8-2, όμως δέχθηκαν αμέσως έξι αναπάντητους πόντους για το 55-49.
Η ελληνική ομάδα μείωσε στους 4 πόντους (57-53), όμως δέχθηκε σερί 10-0 για το 67-53 που έδωσε φτερά στους γηπεδούχους που ολοκλήρωσαν την τρίτη περίοδο με 70-57.
Με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου η Μπιλμπάο, που είχε πλέον φτερά στα πόδια έφτασε το +20 (77-57) κάνοντας διψήφια τη διαφορά της και στο συνολικό σκορ (+14). Στο ίδιο χρονικό σημείο ο Πάτρικ Μπέβερλι έκανε το 5ο του φάουλ και αποχώρησε πολύ νωρίς από την αναμέτρηση.
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κηνυγήσει ότι πιθανότητα υπήρχε για να επιστρέψει στο παιχνίδι, όμως με ψυχολογία στα ύψη οι παίκτες της Μπιλμπάο μπορούσαν να σκοράρουν κατά βούληση με αποτέλεσμα η διαφορά να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο ως το φινάλε.
ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκεντβίλας, Πρακς, Βούλιτς
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-23, 43-41, 70-57, 89-74
Τα ομαδικά στατιστικά της Μπιλμπάο: 20/31 δίποντα, 9/22 τρίποντα, 22/30 βολές, 31 ριμπάουντ (25 αμυντικά – 6 επιθετικά), 21 ασίστ, 24 φάουλ, 8 λάθη, 4 κλεψίματα, 2 μπλοκ
Τα ομαδικά στατιστικά του ΠΑΟΚ: 16/38 δίποντα, 9/24 τρίποντα, 15/21 βολές, 34 ριμπάουντ (21 αμυντικά – 13 επιθετικά), 7 ασίστ, 27 φάουλ, 10 λάθη, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ