DEBATE στο NEWS 247: Βιβή Δάγκα VS Γρηγόρης Ψαριανός

DEBATE στο NEWS 247: Βιβή Δάγκα VS Γρηγόρης Ψαριανός

Ευρώ η δραχμή; Ο "θιασώτης του ευρωμονόδρομου" Γρηγόρης Ψαριανός του Ποταμιού συγκρούεται με την συνυποψήφιά του με το ΚΚΕ στη Β' Αθηνών, Βιβή Δάγκα. Στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση, δείτε το πέμπτο και τελευταίο διαδικτυακό DEBATE στο WEBTV του NEWS247

Συνεντεύξεις, κείμενα: Μίκα Κοντορούση, Ιωάννα Μπρατσιάκου

Σκηνοθετική επιμέλεια: Χρήστος Αργύρης

Visual Editor: Βασίλης Ασημακόπουλος

Το ιστορικό ΚΚΕ και καινούριο Το Ποτάμι, δύο πολιτικά κόμματα με άκρως αντίθετες θέσεις και προθέσεις, ζητούν την ψήφο μας στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής προκειμένου να αναδειχθούν τρίτη δύναμη στην επόμενη Βουλή, σε μια συγκυρία που δεν αποκλείει κανένα από τα δύο, σύμφωνα τουλάχιστον με τις δημοσκοπήσεις.

Πως θα διαχειριστούν μια ενδεχόμενη διερευνητική  εντολή; Γιατί ευρώ και όχι δραχμή; Τι κερδίζει και τι χάνει ο Έλληνας που ήδη ζει στα όρια της φτώχειας σε μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη; Λεφτά υπάρχουν για άλλο δρόμο από τον ευρωμονόδρομο;

Η Βιβή Δάγκα, υποψήφια στη Β’ Αθηνών με το ΚΚΕ και ο Γρηγόρης Ψαριανός, υποψήφιος στην ίδια εκλογική περιφέρεια με το Ποτάμι, καλούνται να δώσουν απαντήσεις 50 δευτερολέπτων σε μια αντιπαράθεση χωρίς ανάσα στο WEBTV του NEWS247.

Η Βιβή Δάγκα υποστηρίζει ότι ο πολίτης που ζει στα όρια της φτώχειας, από μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, “έχει να κερδίσει ολόκληρη τη ζωή του” και σημειώνει πως “οι δεσμεύσεις της Ε.Ε. με τα μνημόνια και τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς μόνο νέα δεσμά φέρνουν στο λαό μας και δίνουν παντεσπάνι μόνο στους ίδιους και τους ίδιους επιχειρηματικούς ομίλους για να είναι πιο ανταγωνιστικοί σε σχέση με την Κίνα”.

Στον αντίποδα ο Γρηγόρης Ψαριανός απαντά πως “η επιστροφή στη δραχμή θα είναι καταστροφική. Θα ωφεληθούν μόνο διάφορα λαμόγια, καλλιτέχνες, καναλάρχες, επιχειρηματίες, που έχουν βγάλει πολλά εκατομμύρια έξω και θα γυρίσουν πίσω με δραχμή και θα είναι ζάμπλουτοι. Ο κόσμος θα υποφέρει δεν μπορείτε να διανοηθείτε πόσο” υποστηρίζει με σθένος ο Γρηγόρης Ψαριανός και τονίζει πως στο Ποτάμι: “Είμαστε ορκισμένοι θιασώτες του ευρωμονόδρομου, αυτό που μας κατηγορούνε διάφοροι και το ΚΚΕ. Δεν έχει άλλο δρόμο η Ελλάδα. Το ασφαλέστερο περιβάλλον παγκοσμίως είναι η Ευρώπη”.

Απέναντι ο ένας στον άλλο, απέναντι και οι δύο στους φασίστες της Χρυσής Αυγής

Τόσο η εκπρόσωπος του ΚΚΕ όσο και ο εκπρόσωπος του Ποταμιού μας ζητούν να τους ψηφίσουμε για να μην βρεθούν στην τρίτη θέση οι φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Τι θα κάνει όμως το κόμμα τους ως τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη; Που διαφέρει η ψήφος στον έναν από τον άλλο;

Δείτε όλες τις απαντήσεις στο 5ο και τελευταίο debate του NEWS247.

Δείτε ακόμα στο WEB TV τα υπόλοιπα 4 διαδικτυακά debate του NEWS247:

Άδωνις Γεωργιάδης VS Δημήτρης Στρατούλης

Μαρία Σπυράκη VS Εύα Καϊλή

Ανδρέας Λοβέρδος VS Τέρενς Κουίκ

Γαβριήλ Σακελλαρίδης VS Μιχάλης Καρχιμάκης

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα