DEBATE στο NEWS247: Γεωργιάδης VS Στρατούλης

DEBATE στο NEWS247: Γεωργιάδης VS Στρατούλης

Στις πιο κρίσιμες εκλογές της Μεταπολίτευσης, το NEWS 247 δίνει το λόγο σε πολιτικά κόμματα και τους πρωταγωνιστές τους να ανοίξουν τα χαρτιά τους, να συγκρουστούν και να περιγράψουν το μετεκλογικό τους πρόγραμμα. Στις οθόνες σας, το πρώτο διαδικτυακό DEBATE του Άδωνι Γεωργιάδη (ΝΔ) απέναντι στον Δημήτρη Στρατούλη (ΣΥΡΙΖΑ)

Συνεντεύξεις, κείμενα: Μίκα Κοντορούση, Ιωάννα Μπρατσιάκου

Σκηνοθετική επιμέλεια: Χρήστος Αργύρης

Visual Editor: Βασίλης Ασημακόπουλος

Λίγα 24ωρα πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής και στα κομματικά επιτελεία επικρατεί αναβρασμός. Τα προεκλογικά σποτ πέφτουν βροχή, η πόλωση εντείνεται με βασικό παρονομαστή το δημόσιο χρέος, τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας, ενώ στον «αέρα» παραμένει το δημοσκοπικά υψηλό ποσοστό των αναποφάσιστων.

Ακολουθώντας τις πολιτικές εξελίξεις, το NEWS 247 ξεκινά από σήμερα Δευτέρα 19 Ιανουαρίου το πρώτο Debate στη διαδικτυακή ενημέρωση, ανάμεσα σε βασικούς εκλογικούς αντιπάλους. Κάθε μέρα – μέχρι και την Παρασκευή 23/1 – και από ένα βίντεο. Κάθε βίντεο και τρεις απαντήσεις σε τρία κοινά ερωτήματα που οι υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε 50 δευτερόλεπτα. Ερωτήματα που εκφράζουν τον μέσο ψηφοφόρο, τον απλό πολίτη, τον Έλληνα φορολογούμενο.

Υπάρχει ή όχι περιθώριο συνεργασιών, προκειμένου η χώρα να μην οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές; Τι απαντούν τα κυρίαρχα πολιτικά κόμματα για το δημόσιο χρέος και τα μνημόνια; Πώς αναμένεται να αντιμετωπιστεί η πρόκληση της ανεργίας που μαστίζει πληθυσμιακές ομάδες, 25 έως 35 ετών; Και ως πότε θα είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις;

Στην τελική προεκλογική ευθεία, ο υποψήφιος Β’ Αθηνών Άδωνις Γεωργιάδης διασταυρώνει τα ξίφη του με τον υποψήφιο στην ίδια εκλογική περιφέρεια, Δημήτρη Στρατούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ερωτήσεις μας:

– Γιατί ο κόσμος να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και όχι ΝΔ (και αντιστρόφως)

– Τι θα κάνετε με το μνημόνιο και το δημόσιο χρέος;

– Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας και πώς θα το λύσετε;

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συμβολίζει την περιπέτεια», διαμηνύει ο κ. Γεωργιάδης, ενώ μιλά για προοπτικές απόλυτης οικονομικής καταστροφής σε περίπτωση εκλογικής νίκης του κόμματος της Κουμουνδούρου, αποσαφηνίζοντας ότι «ακόμη και οι θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί μέχρι στιγμής, θα αποτελούν παρελθόν». Σε πλήρη ευθυγράμμιση με την προεκλογική εκστρατεία της γαλάζιας παράταξης, ο κ. Γεωργιάδης δεν παραλείπει να αναφερθεί στις δύσκολες αποφάσεις των τελευταίων 2.5 ετών που αναγκάστηκε το κόμμα της Συγγρού να λάβει, προκειμένου η χώρα να παραμείνει στο ευρώ και να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης. «Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο μόνος που πέτυχε αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, μειώνοντας ακόμη και τα επιτόκια δανεισμού από το 4% στο 1%».

«Καταψηφίστε την ΝΔ που μάς οδήγησε σε φτωχοποίηση και εξευτέλισε τη χώρα», είναι η απάντηση του Δημήτρη Στρατούλη από το «τραπέζι» του NEWS 247. «Υπερψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ. Θα αντικαταστήσουμε τα μνημόνια καταστροφής από αναπτυξιακό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης. Θα νικήσουμε το φόβο που εκπροσωπεί η ΝΔ».

Και πώς υπόσχονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να μειώσουν τους αυξητικούς δείκτες αποκλεισμού από τον εργασιακό στίβο; «Με αναδιάταξη της οικονομίας και το τρίπτυχο: Αποκρατικοποιήσεις – Ξένες επενδύσεις – Μεταρρυθμίσεις», η μεν ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά με σειρά μέτρων: «Θα επιδιώξουμε να έχουν δωρεάν ρεύμα και κουπόνια σίτισης 300.000 νοικοκυριά, να δοθεί στέγαση σε 30.000 αστέγους και να διαθέτουν υγειονομική περίθαλψη οι περισσότεροι ανασφάλιστοι. Θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, θα επαναχορηγήσουμε τη 13η σύνταξη, θα φτάσουμε το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ και θα δημιουργήσουμε 300.000 θέσεις εργασίας».

Η συνέχεια της εκλογικής αντιπαράθεσης, θα δοθεί στις οθόνες σας!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα