Βίντεο: Καρέ καρέ η σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη

Βίντεο: Καρέ καρέ η σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη

Όταν οι άνδρες της Ασφάλειας εισβάλλουν στο σπίτι του φίλου του Κώστα Βαξεβάνη στην Δροσιά. Τι δήλωσε ο δημοσιογράφος λίγα λεπτά πριν την σύλληψή του. Πορεία συμπαράστασης έξω από την Εισαγγελία Πρωτοδικών (Vid)

Έτοιμος να εμφανιστεί σήμερα Δευτέρα στις 12:00, στον Εισαγγελέα δηλώνει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, μετά την δημοσίευση των 2.059 ονομάτων της περιβόητης "λίστας Λαγκάρντ" μέσω του περιοδικού του HOT DOC που κυκλοφόρησε εκτάκτως το Σάββατο.

"Εγώ το πρωί της Δευτέρας θα βγω από το σπίτι όπου βρίσκομαι για να πάω να ζητήσω εξηγήσεις από την εισαγγελία για αυτή τη συμπεριφορά, η οποία είναι παραθεσμική και μη νόμιμη", δήλωνε την Κυριακή ο δημοσιογράφος, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο μετά την ανακοίνωση για το ένταλμα σύλληψης εναντίον του .

ADVERTISING

Ο εκδότης του περιοδικού Hot Doc συνελήφθη στις 11 το πρωί της Κυριακής στη Δροσιά, μετά την εισαγγελική παραγγελία σε βάρος του για παραβίαση περί επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση στοιχείων της φερόμενης ως "λίστας Λαγκάρντ" στο περιοδικό "HOT DOC".

Στο εν λόγω βίντεο παρουσιάζεται η εικόνα με το τι επικράτησε λίγα λεπτά πριν την σύλληψή του, στο φιλικό σπίτι στην Δροσιά, όπου ο ίδιος άλλωστε δήλωσε ότι βρίσκεται, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

"Δεν έκανα τίποτα άλλο, από αυτό που έχει υποχρέωση να κάνει ο κάθε δημοσιογράφος. Αποκάλυψα την αλήθεια, την οποία έκρυβαn. Έκανα απλά την δουλειά μου", δηλώνει στο νέο βίντεο ο δημοσιογράφος.

"Υπόλογοι απέναντι στον λαό είναι πλέον οι υπουργοί και όσοι έκρυβαν την λίστα", συνέχισε, ενώ στο βίντεο φαίνεται άνδρας της Ασφάλειας που εισβάλλει στο σπίτι και συλλαμβάνει τον δημοσιογράφο.

Ο ίδιος λίγα λεπτά πριν μπει σε πολιτικό αυτοκίνητο, ανέφερε: "Όλη αυτή η ιστορία για να συλλάβετε έναν δημοσιογράφο;".

Να σημειωθεί ότι σήμερα Δευτέρα και ώρα 12.00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση συμπαράστασης κατά τη διάρκεια της δίκης του δημοσιογράφου από τις ενώσεις της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ.

Όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η δίωξη και σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη στρέφεται ευθέως κατά της ελευθεροτυπίας και στέλνει "μήνυμα παραδειγματισμού στους δημοσιογράφους και για το μέλλον, για ένα ζήτημα μάλιστα που εδώ και καιρό απασχολεί την κοινή γνώμη και αφορά το πολιτικό σύστημα και τις σχέσεις του με οικονομικά και άλλα συμφέροντα.

Τα στοιχεία που περιέχει το επίμαχο δημοσίευμα είναι στη διάθεση κάθε αρχής και περιμένουμε να τα ερευνήσουν οι αρμόδιοι, αντί να στρέφονται εναντίον του δημοσιογράφου που τα δημοσιοποίησε".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αφέθηκε ελεύθερος ο Κώστας Βαξεβάνης

Κώστας Βαξεβάνης έξω από τα δικαστήρια: "Κόβουν συντάξεις και κρύβουν λίστα με πιθανούς φοροφυγάδες"

Ηχητικό Βαξεβάνη: Σας αφήνω γιατί πρέπει να συλληφθώ

Ο K. Βαξεβάνης για την εισβολή στο σπίτι του και το "πρόσεχε, θα σε φάνε"

Καρέ-καρέ η σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη

SHARE:

24Media Network