Αυτός ο 7χρονος κέρδισε 22 εκατ. δολάρια παίζοντας στο YouTube

Αυτός ο 7χρονος κέρδισε 22 εκατ. δολάρια παίζοντας στο YouTube
Ο Ράιαν παίζει και κερδίζει

Επάγγελμα YouTuber! Είναι κι αυτό ένα από τα παράδοξα του 21ου αιώνα. Πόσο μάλλον όταν είσαι μόλις επτά ετών και γίνεσαι βαθύπλουτος επειδή... δοκιμάζεις παιχνίδια μπροστά στα αδηφάγα βλέμματα εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο.

Δεν το λέμε εμείς, το λέει το περιοδικό Forbes που πλέον καταρτίζει και λίστα με τα πιο πλούσια “αστέρια” του YouTube. Ο 7χρονος Ράιαν κατάφερε να ισοπεδώσει όλους του διαδικτυακούς αντιπάλους του φέτος, κάνοντας καλύτερα αυτό που κάνει κάθε παιδάκι στην ηλικία του: Να… παίζει!

Το Ryan ToysReview είναι το κανάλι του, στο οποίο επισκέπτεται τα αγαπημένα του καταστήματα παιχνιδιών, διαλέγει τα παιχνίδια που του κινούν το ενδιαφέρον, παίζει και μοιράζεται μαζί μας την κριτική του. Μία ενασχόληση που του απέφερε φέτος 22 εκατ. δολάρια! Τόσα ήταν τα έσοδα από τις διαφημίσεις που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια των βίντεό του.

Υπολογίζεται ότι από το 2015, οπότε και ξεκίνησαν τα βίντεό του, έχουν συγκεντρώσει πάνω από 26 δισ. views, ενώ έχει πάνω από 17,3 εκατ. συνδρομητές. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι μέσα σε μία μόνο χρονιά κατάφερε να υπερδιπλασιάσει τα έσοδά του.

Ερωτηθείς από το NBC γιατί πιστεύει ότι ο κόσμος παρακολουθεί τα βίντεό του με τέτοια μανία, απάντησε αφοπλιστικά: “Γιατί είμαι διασκεδαστικός και αστείος”.

Ασχέτως του ταλέντου του ως enertainer, το χάρισμά του στο μάρκετινγκ είναι εντυπωσιακό. Τα παιχνίδια που παίρνουν την έγκρισή του ξεπουλάνε σαν ζεστά ψωμάκια σε χρόνο ρεκόρ. Και του χρόνου θα είναι ακόμη πιο πλούσιος, αφού η Walmart έκλεισε ένα αποκλειστικό συμβόλαιο συνεργασίας μαζί του (δηλαδή με την οικογένειά του) λανσάροντας στην αγορά τη σειρά παιχνιδιών και ρούχων Ryan’s World.

Όσο ο Ράιαν παίζει, τόσα περισσότερα αξίζει και τόσα περισσότερα βγάζουν οι δικοί του. Σύμφωνα με τους γονείς του, το 15% των κερδών του πάει κατευθείαν σε έναν λογαριασμό στον οποίο μοναδικός και αποκλειστικός δικαιούχος θα είναι ο ίδιος όταν ενηλικιωθεί.

Στην “μπίζνα” συμμετέχει όλη η οικογένεια, αφού ο Ράιαν έχει και δύο αδελφούλες, οι οποίες συχνά πυκνά κάνουν μικρά guest κάνοντας ακόμη πιο χαριτωμένα τα βίντεο του αδελφού τους.

Και αν νομίζετε ότι ο Ράιαν είναι το μοναδικό παράδοξο αυτής της λίστας απατάστε! Στους πλούσιους σταρ του YouTube συναντάμε ανθρώπους που κάνουν το χόμπι και τον ελεύθερο χρόνο τους επάγγελμα, χωρίς να χρειαστεί να παράξουν ή να προσφέρουν το παραμικρό. Όπως άνθρωποι που παίζουν videogames σαν να μην υπάρχει αύριο, ή έχουν αναγάγει το μακιζιάζ σε επιστήμη… Και πριν βιαστείτε να τους κρίνεται αρνητικά, αρκεί να σας πούμε ότι ο πιο “φτωχός” από αυτούς κέρδισε πέρυσι μόλις… 14,5 εκατ. δολάρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα