90χρονος ρέκορντμαν στο άλμα επί κοντώ

90χρονος ρέκορντμαν στο άλμα επί κοντώ
© BBC

Δείτε το βίντεο του 90χρονου που παρά την ηλικία του συνεχίζει να προπονείται σαν εν ενεργεία αθλητής (Vid)

Το όνομα αυτού, William Bell. Θα μπορούσε να αγωνίζεται με τα χρώματα της εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Παρόλα αυτά, η προχωρημένη ηλικία του καθιστά κάτι τέτοιο απαγορευτικό.

Ο William Bell είναι αισίως 90 χρονών. Το αγώνισμα του είναι το άλμα επί κοντώ, το οποίο αποτελεί ένα από τα 12 αγωνίσματα στίβου που βρίσκονται συνεχώς στο πρόγραμμα των αγώνων από την πρώτη Ολυμπιάδα του 1896 της Αθήνας.

ADVERTISING

Ο 90χρονος, γιατρός στο επάγγελμα, σίγουρα δεν θα μπορούσε να κερδίσει τον παγκόσμιο πρωταθλητή του αθλήματος, Αυστραλό, Στιβ Χούκερ, θα μπορούσε όμως σίγουρα να τον κάνει να τον καταχειροκροτήσει.

Παρά την προχωρημένη ηλικία του, ο William Bell από το Arkansas, καταφέρνει να παραμένει σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Κατέχει μάλιστα το παγκόσμιο ρεκόρ για το άθλημα του, στις ηλικίες άνω των 75 ετών. Πριν λίγες μέρες, κατάφερε να σπάσει το δικό του ρεκόρ, πηδώντας στα 2 μέτρα και 18 εκατοστά.

Ο ηλικιωμένος είναι πατέρας του Ολυμπιονίκη Earl Bell, που κέρδισε στο ίδιο άθλημα το ασημένιο μετάλλιο το 1984. Και οι τέσσερις γιοί του 90χρονου, ήταν στα νιάτα τους αθλητές του ιδίου αθλήματος.

Ο Earl, προπονείται μάλιστα ακόμα τρεις φορές την εβδομάδα, μαζί με τον αειθαλή πατέρα του. Ο ίδιος, είναι άλλωστε προπονητής αθλητών που παίρνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όπως ο Jeremy Scott.

Σίγουρα, οι επιδόσεις του αποτελούν ορόσημο και ο ίδιος, φωτεινό παράδειγμα για πολλούς αθλητές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

The 90-year-old world record holder

SHARE:

24Media Network