"Αν σταματούσα θα πέθαινα": Μοτοσικλετιστής ανάποδα σε λεωφόρο για να σωθεί από τις σφαίρες

"Αν σταματούσα θα πέθαινα": Μοτοσικλετιστής ανάποδα σε λεωφόρο για να σωθεί από τις σφαίρες

O 56χρονος Eduardo Pimenta αναγκάστηκε να κάνει αναστροφή σε κεντρική λεωφόρο ρισκάροντας τη ζωή του για να σωθεί από τα πυρά ληστών. Δείτε τα δραματικά πλάνα.

Ο 56χρονος Eduardo Pimenta κατέγραψε με dash cam τη στιγμή που αναγκάστηκε να κάνει αναστροφή στη λεωφόρο Fernão Dias στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας για να σωθεί από πυρά δραστών.

Ο άνδρας προσπάθησε να σωθεί οδηγώντας στη ΛΕΑ περνώντας ξυστά από νταλίκες και διερχόμενα οχήματα.

Μιλώντας στο Globo G1 δήλωσε: "Ήξερα πως αν σταματούσα θα πέθαινα. Πυροβόλησαν και ήταν ζήτημα επιβίωσης". Στα πλάνα καταγράφεται η στιγμή που οι δύο ληστές προσπαθούν να του κλείσουν το δρόμο, πριν ο 56χρονος αποφασίσει να λειτουργήσει ενστικτωδώς για να διαφύγει.

Ο άνδρας αναγκάστηκε να οδηγήσει επί 2 χιλιόμετρα στην ανάποδη κατεύθυνση για να διαφύγει. Στη Βραζιλία το οργανωμένο έγκλημα συνεχίζει να ανθεί παρά τις εξαγγελίες του Μπολσονάρου περί περιορισμού του, ακόμη και με στρατεύματα.

Συγκεκριμένα, Βραζιλία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη εγκληματικότητα με αριθμό θανάτων 30 ανά 100.000 κατοίκους. Μόνο το 2018 δολοφονήθηκαν 60.000 άνθρωποι, σχεδόν οι διπλάσιοι από ό,τι στον πόλεμο κατά των καρτέλ ναρκωτικών, στο Μεξικό.

Στο Σάο Πάολο δρα η μεγαλύτερη ομάδα στο εμπόριο ναρκωτικών της χώρας, η PCC. Σύμφωνα με τις βραζιλιάνικες αρχές, διατηρεί πάνω από 20.000 μέλη και κάνει "τζίρο" 200 εκ. δολαρίων τον χρόνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βραζιλία
SHARE:

24Media Network