Αυτό είναι το πιο αστείο γραμματοκιβώτιο του κόσμου - Και είναι πάντα στη μόδα

Αυτό είναι το πιο αστείο γραμματοκιβώτιο του κόσμου - Και είναι πάντα στη μόδα

Είναι αφιερωμένος στο αξιαγάπητο θαλάσσιο πλάσμα και έχει γίνει πηγή έμπνευσης για ιδιοκτήτη κατοικίας στην Φλόριντα των ΗΠΑ

Η χρήστης Marley (@Marleyey) του twitter έκανε μια ανάρτηση πριν από μερικές ημέρες που προκάλεσε πανικό στο διαδίκτυο. Συγκέντρωσε τις φωτογραφίες του τελευταίου έτους, με θέμα το γραμματοκιβώτιο του γείτονα. Δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε γραμματοκιβώτιο, αλλά για ένα γραμματοκιβώτιο Μανάτο. Μάλιστα, ο κεφάτος γείτονας φροντίζει να ντύνει τον Μανάτο του ανάλογα με την εποχή.

Δείτε και μόνοι σας.

Ονομάζονται Μανάτοι, μοιάζουν πολλοί με ευτραφείς φώκιες ή θαλάσσιους ελέφαντες και απαντώνται συχνά σε ρηχά νερά της Καραϊβικής και ποτάμια. Συχνά τους αποκαλούν θαλάσσιες αγελάδες και παρά τον όγκο και το βάρος τους (ζυγίζουν μέχρι και έναν τόνο) είναι δυσκίνητοι, νωθροί και ανεβαίνουν στην επιφάνεια κάθε 20' λεπτά απλά και μόνο για να πάρουν αέρα.

Αυτό είναι το πιο αστείο γραμματοκιβώτιο του κόσμου - Και είναι πάντα στη μόδα

Και τα τρία είδη μανάτων απειλούνται με εξαφάνιση. Παρότι δεν υπάρχουν ζώα που να κυνηγούν το μανάτο, η ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών έχει περιορίσει τους τόπους όπου κατοικεί. Πολλοί μανάτοι σκοτώνονται σε συγκρούσεις με σκάφη, ενώ καμμιά φορά τα διάφορα δολώματα που καταπίνουν μπορούν να φράξουν το πεπτικό τους σύστημα προκαλώντας τους αργό θάνατο. Άλλη αιτία αργού θανάτου είναι τα τραύματα από συγκρούσεις με σκάφη, που στη συνέχεια μολύνονται. Αυτά τα ζώα επηρεάζονται επίσης από τα "κόκκινα ρεύματα", τον πολλαπλασιασμό φυκιών που αφαιρεί το οξυγόνο από το νερό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κόντεψε να πνιγεί στη θέα του γιγαντιαίου μανάτου να κολυμπά πλάι της

SHARE:

24Media Network