Χάρτης: Αυτοί είναι οι πιο διάσημοι λογαριασμοί twitter στην Ευρώπη

Χάρτης: Αυτοί είναι οι πιο διάσημοι λογαριασμοί twitter στην Ευρώπη

Αθλητές, κωμικοί, δημοσιογράφοι, ομάδες και τραγουδιστές είναι αυτοί που καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στις χώρες της Ευρώπης. Ποιος είναι ο πιο διάσημος στην Ελλάδα

Αν και το twitter μπορεί να υστερεί σημαντικά σε σχέση με το facebook σε ότι αφορά τον αριθμό των χρηστών και τον χρόνο που δαπανούν οι τελευταίοι στα κοινωνικά δίκτυα συνεχίζει να παραμένει αρκετά υψηλά σε ότι αφορά στην επίδραση που έχει σε ένα σημαντικό τμήμα της ψηφιακής κοινότητας.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε εικονογράφηση του χάρτη της Ευρώπης με βάση τους λογαριασμούς με τους πλέον διάσημους λογαριασμούς twitter ανά χώρα. Τα αποτελέσματα κρύβουν ακριβές εκπλήξεις και αυτό οφείλεται κυρίως στην ... παγκοσμιοποίηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και η Ελλάδα όπου την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο Νίκος Αλιάγας ο οποίος διαπρέπει και είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Γαλλία.

Πληροφοριακά και την δεύτερη θέση στην χώρα μας καταλαμβάνει επίσης ένα πρόσωπο με διεθνές κοινό, ο Γιάνης Βαρουφάκης. Τον Νίκο Αλιάγα ακολουθούν 1.570.815 λογαριασμοί ( κατατάσσεται στην 589 θέση παγκοσμίως με 400 νέους ακόλουθους να προστίθενται κατά μέσο όρο σε ημερήσια βάση ) ενώ τον Γιάνη Βαρουφάκη ακολουθούν 850 χιλιάδες λογαριασμοί.

Χάρτης: Αυτοί είναι οι πιο διάσημοι λογαριασμοί twitter στην Ευρώπη

Ο πιο διάσημος λογαρισμός Ευρωπαίου (13η θέση παγκοσμίως) δεν είναι άλλος από αυτού του Cristiano Ronaldo με σχεδόν 50 εκατ. followers, πενταπλάσιους σε σχέση με τον πληθυσμό της Πορτογαλίας στην οποία κατέχει την πρώτη θέση. Καλά πλασαρίσματα στην παγκόσμια λίστα έχουν τόσο η Ρεαλ Μαδρίτης (1η στην Ισπανία και 58η στον κόσμο με 22 εκατ. followers) και η Μπαρτσελόνα ( 2η στην Ισπανία, 69η στον κόσμο με 20 εκατ. ακόλουθους). 

Αθλητές κυριαρχούν και σε άλλες μεγάλες χώρες της Ευρώπης όπως στην Γερμανία όπου ο Mesut Ozil (14,2 εκατ. ) έχει αφήσει πολύ πίσω τον συμπαίκτη του στην εθνική Γερμανίας Toni Kroos (4,4 εκατ.) και την Heidi Klum (4,2 εκατ.).

Στην Ιταλία στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Valentino Rossi και ακολουθούν οι λογαριασμοί της Μίλαν και του Πάπα. Στην γειτονική Ελβετία την πρωτιά κατέχει έναν τενίστας ο Roger Federer όπως και στην Σερβία ( Novak Djokovic).

Η ποπ παράδοση της Βρετανίας κερδίζει κατά κράτος το ποδόσφαιρο (σ.σ. πρώτος αθλητής στην λίστα της χώρας είναι ο Rooney στην 13 θέση)  με πιο διάσημο λογαριασμό να είναι αυτός του συγκροτήματος One Direction ενώ μουσική επιλογή έχουμε και στην Γαλλία με τον συνθέτη - DJ, David Guetta. Στην Ρωσία (που κυριαρχεί και στον χάρτη) ο πλέον διάσημος λογαριασμός ανήκει στην τηλεπερσόνα Ivan Urgant.

H μοναδική χώρα - εάν δεν μας διαφεύγει κάποια άλλη - όπου λογαριασμός πολιτικού είναι ο πλέον διάσημος βρίσκεται στην γειτονική Αλβανία (Έντι Ράμα) ενώ στην Βουλγαρία ο πιο διάσημος λογαριασμός είναι αυτός του παλαιστή Μίροσλαβ Μπαρνίασεβ και στην Τουρκία του κωμικού Τσεμ Γιλμάζ.

Τέλος μία αναφορά πιστεύουμε ότι αξίζει να γίνει στην περίπτωση της Ρουμανίας για χάρη της IΝΝΑ(τραγουδίστρια, ηθοποιός και φιλάνθρωπος), της Ουκρανίας με την Ρωσοουκρανέζα τραγουδίστρια Vera Brezhneva και της Δανίας με την τενίστρια Caroline Wozniacki.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χάρτης: Θα πολεμούσες για την πατρίδα; Τι απάντησαν οι Έλληνες

Χάρτης: Πού είναι πιο εύκολο να ανοίξεις επιχείρηση στην Ευρώπη το 2017

SHARE: