Σπάνιο φαινόμενο: Χιλιάδες “παγωμένα αυγά” βρέθηκαν σε παραλία της Φιλανδίας

Σπάνιο φαινόμενο: Χιλιάδες “παγωμένα αυγά” βρέθηκαν σε παραλία της Φιλανδίας
Παραλία της Φιλανδίας S&V

Η εικόνα του Risto Mattila προκαλεί δέος. Τα παγωμένα αυγά είναι ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο και χάρη στον φωτογράφο ο κόσμος μπορεί να το θαυμάσει.

Ένα σπάνιο φαινόμενο, που συμβαίνει κάτω από πολύ ιδιαίτερες συνθήκες, κατέγραψε με τον φωτογραφικό φακό του ο Risto Mattila στη Φινλανδία.

Ο φωτογράφος των παγωμένων αυγών, περπατούσε με τη γυναίκα του στην παραλία Marjaniemi, όταν συνάντησαν το εκπληκτικό αυτό θέαμα, που κάλυπτε μια ακτίνα 30 μέτρων.

“Το μεγαλύτερο αυγό είχε μέγεθος ίδιο με μιας μπάλας ποδοσφαίρου”, ανέφερε ο φωτογράφος.

Ο Jouni Vainio, ειδικός στον πάγο στο Φινλανδικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο, δήλωσε ότι το περιστατικό δεν ήταν συνηθισμένο, αλλά θα μπορούσε να συμβεί περίπου μία φορά το χρόνο με τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες.

“Χρειάζεται τη σωστή θερμοκρασία του αέρα (κάτω από το μηδέν, αλλά μόνο λίγο), τη σωστή θερμοκρασία του νερού (κοντά στο σημείο ψύξης), μια ρηχή, με ήπια κλίση, αμμώδη παραλία και ήρεμα κύματα”, είπε.

Το φθινόπωρο είναι η τέλεια στιγμή για να δείτε το φαινόμενο, σύμφωνα με τον Δρ. James Carter. “Μπορώ να φανταστώ την κίνηση της επιφάνειας που σχηματίζει το λασπώδες μίγμα”, είπε. “Χάρη στον φωτογράφο που μοιράστηκε τις φωτογραφίες και τις παρατηρήσεις, τώρα ο κόσμος βλέπει κάτι που οι περισσότεροι από εμάς δεν θα μπορούσαν ποτέ να δουν”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα