Έφτιαξε μια αμφισεξουαλική καρέκλα για την κόρη του και το ίντερνετ τον λάτρεψε

Έφτιαξε μια αμφισεξουαλική καρέκλα για την κόρη του και το ίντερνετ τον λάτρεψε
Facebook/Israel Walker

Το στερεότυπο ότι οι "bi" δεν μπορούν να κάτσουν "κανονικά", έχει γίνει γνωστό στο διαδίκτυο το τελευταίο διάστημα από την ίδια την LGBTQ+ κοινότητα. Δείτε την απόφαση ενός πατέρα που έγινε παγκοσμίως viral.

Κάποιοι άνθρωποι αποφασίζουν να πολεμήσουν τη μισαλλοδοξία με επιχειρήματα λογικά. Άλλοι, επιστρατεύοντας το χιούμορ.

Ένας πατέρας λοιπόν έφτιαξε μια… “Bi-chair” για την κόρη του και έγινε παγκοσμίως γνωστός. Για την ακρίβεια, η ξύλινη κατασκευή σχεδιάστηκε από την καλλιτέχνιδα Má Matiazi και υλοποιήθηκε από τον Israel Walker, ενώ προορίζεται για ανθρώπους που “δεν μπορούν να κάτσουν ίσια” (for people who can’t sit straight).

facebook/Má Matiazi

Προφανώς και πρόκειται για χιουμοριστικό project που στοχεύει στο να καυτηριάσει τα στερεότυπα.

“H κόρη μου αυτοπροσδιορίζεται ως bisexual genderfuck και πιστεύει πως η δική της “κανικανότητα” και άλλων μελών της LGBTQ+ κοινότητας να κάθονται κανονικά, είναι κάτι που έχει πολλή πλάκα. Έτσι, ζήτησα από τη Má να κάνουμε πραγματικότητα την ιδέα της και είπε ναι!”, έγραψε ο Israel στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, σε μια ανάρτηση που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Το δε στερεότυπο ότι οι “bi” δεν μπορούν να κάτσουν “κανονικά”, έχει γίνει γνωστό στο διαδίκτυο το τελευταίο διάστημα από την ίδια την LGBTQ+ κοινότητα και είναι εξίσου χιουμοριστικό και καυστικό, όσο και η “αμφισεξουαλική καρέκλα”. Πρόκειται για μια τάση που σατιρίζει όσους ρίχνουν τα βέλη τους έναντι των gay, bi, transgender κλπ μιλώντας για “κανονικότητα” και μη κανονικότητα.

H καλλιτέχνιδα μιλώντας στο BoredPanda είπε: “Ήταν αναπάντεχο το ότι ο Israel μου ζήτησε κάτι τέτοιο. Δεν πίστευα ότι αυτό το αστείο σκίτσο θα κέντριζε το ενδιαφέρον των ανθρώπων σε τέτοιο βαθμό! Ο Israel ήταν πολύ ευγενικός, μου μίλησε με μεγάλο σεβασμό, κάτι που δεν συνηθίζεται προς τους μη διάσημους καλλιτέχνες. Συνήθως μας κλέβουν τις ιδέες, οπότε πραγματικά αντιμετώπισα με ενθουσιασμό την πρότασή αυτού του ανθρώπου και της υπέροχης κόρης του, έκανε μια τέλεια δουλειά!”.

“H ιδέα της καρέκλας ήταν ένα αστείο. Το σκεπτικό ήταν το εξής: Μια αστεία ορθοπεδική καρέκλα για κάποιον που κάθεται σαν αμφισεξουαλικός. Είναι ανέκδοτο μέσα στο ανέκδοτο και πίστευα πως απευθύνεται σε ένα πολύ εξειδικευμένο κοινό. Ομολογώ πως δεν περίμενα πως θα έδιναν σημασία σε αυτόν τον αστεισμό. Μου αρέσει που ο κόσμος κάνει πλάκα με όλο αυτό. Η αμφισεξουαλικότητα είναι αόρατη στις περισσότερες συζητήσεις, έτσι αυτό το σχέδιο της δίνει μια ορατότητα. Ήταν μια τρελή εμπειρία”, συμπλήρωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα