Έλεος! Κατέκλυσαν τα social media με fake βίντεο από τη συντριβή του Boeing στην Αιθιοπία

Έλεος! Κατέκλυσαν τα social media με fake βίντεο από τη συντριβή του Boeing στην Αιθιοπία

Σοκάρουν οι εικόνες που γέμισαν το Διαδίκτυο απεικονίζοντας τις τελευταίες στιγμές της μοιραίας πτήσεις της Ethiopian Airlines πριν από τη συντριβή του Boeing. Αυτό που σοκάρει πιο πολύ είναι ότι κανέναν βίντεο δεν είναι φυσικά αληθινό. Και ότι κάποιοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για μερικά παραπάνω like...

Η ανθρώπινη βλακεία δεν έχει όριο. Και γίνεται επικίνδυνη όταν συνδυάζεται με κακόβουλες προθέσεις και έχει κίνητρο το κέρδος. Και ήταν πολλοί οι επιτήδειοι που έσπευσαν να εκμεταλλευθούν την πτώση του Boeing της Ethiopian Airlines στις 10 Μαρτίου, συμπαρασύροντας στο θάνατο τους 157 επιβαίνοντες.

Τα social media κατακλύστηκαν από βίντεο που παρουσιάζουν, υποτίθεται, τις τελευταίες στιγμές των επιβατών μέσα στο αεροσκάφος, αλλά ακόμη και τη συντριβή του Boeing! Φυσικά, όλα τα βίντεο που κυκλοφόρησαν είναι fake. Τραβήχτηκαν σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, αλλά ουδεμία σχέση έχουν με το συγκεκριμένο τραγικό δυστύχημα.

Δυστυχώς είναι πολλοί εκείνοι που την “πατάνε”. Και αναπαράγουν χωρίς φειδώ την ανοησία των άλλων, προσθέτοντας και ένα θλιμμένο emoji…

Ευτυχώς, υπάρχουν και κάποιοι πιο παρατηρητικοί, ψύχραιμοι και καλύτεροι γνώστες που επισημαίνουν τις λεπτομέρειες που αποδεικνύουν την απάτη. Όπως για παράδειγμα ότι το εσωτερικό του αεροσκάφους στο επίμαχο βίντεο δεν είναι αυτό ενός Boeing 737 MAX 8. Ή ότι στην πτώση ενός αεροσκάφους μόλις έξι λεπτά μετά την απογείωσή του, είναι αδύνατο να έχουν πέσει οι μάσκες οξυγόνου, καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμη στο υψόμετρο όπου αυτό συμβαίνει αυτόματα.

Και τέλος, υπάρχουν και κάποιοι που θεωρούν ότι δεν πρόκειται για ανοησία, αλλά ξεκάθαρη κακία και αλητεία…



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα