Έλληνας έδωσε 21 χιλ. ευρώ για ένα μπισκότο!

Έλληνας έδωσε 21 χιλ. ευρώ για ένα μπισκότο!
© PHILYEOMANS/BNPS

Ένας Έλληνας συλλέκτης δαπάνησε ποσό ρεκόρ για να αγοράσει ένα μπισκότο 103 ετών. Τι είναι αυτό που έκανε το μπισκότο τόσο ακριβό (και ιστορικό);

Μέχρι την Παρασκευή θα ήταν δύσκολο να απαντήσει κανείς πιο είναι το πιο ακριβό μπισκότο στον κόσμο. Η απάντηση δόθηκε στην δημοπρασία της  Henry Aldridge & Son in Devizes στο Wiltshire της Βρετανίας όπου ένας Έλληνας συλλέκτης, το όνομα του δεν έχει κοινοποιηθεί, δαπάνησε 15.000 λίρες για να αποκτήσει ένα απλό τετράγωνο κράκερ.

Πρόκειται για ένα μπισκότο το οποίο βρίσκονταν σε κυτίο επιβίωσης του Τιτανικού το οποίο ήταν αποθηκευμένο σε μία σωσίβια λέμβο του μοιραίου υπερωκεάνιου. Το βρήκε ο Ames Fenwick, επιβάτης του Carpathia, του πλοίου που προσέγγισε και διέσωσε αρκετούς από τους επιζήσαντες. Ο Fenwick το κράτησε ως αναμνηστικό και το "ξέχασε" μέσα σε ένα κίτρινο φάκελο της Kodak όπου απ' έξω είχε γράψει "Μπισκότο από τις σωσίβιες λέμβους του Τιτανικού, Απρίλιος 1912".

Για να προχωρήσουν στην εκτίμηση οι άνθρωποι της Henry Aldridge & Son in Devizes έλαβαν υπόψη την προηγούμενη δημοπρασία που έγινε για μπισκότο από την αποστολή του Σάκλετον το οποίο "χτυπήθηκε" στα 4.2000 ευρώ. Έτσι για το μπισκότο του Τιτανικού εκτίμησαν την τιμή του μεταξύ 8 χιλ. ευρώ και 14 χιλ. ευρώ με την τιμή πώλησης να διαμορφώνεται αρκετά πιο ψηλά. Σύμφωνα με τον δημοπράτη Aldridge "είναι απίστευτο το πως το συγκεκριμένο μπισκότο κατάφερε να διασωθεί από ένα τόσο τραγικό γεγονός, την βύθιση του μεγαλύτερου υπερωκεάνιου του κόσμου, που στοίχισε την ζωή σε 1.500 ανθρώπους".

SHARE:

24Media Network