Guardian: Ποιο ελληνικό ποτό ψηφίστηκε στα 10 καλύτερα του κόσμου για τον χειμώνα

Guardian: Ποιο ελληνικό ποτό ψηφίστηκε στα 10 καλύτερα του κόσμου για τον χειμώνα
Τσούγκρισμα σε πάρτι 123rf.com

Η βρετανική εφημερίδα συμπεριλαμβάνει το περίφημο "ρακόμελο" στη λίστα με τα δέκα καλύτερα ποτά του κόσμου, που μπορούν να μας ζεστάνουν τον χειμώνα.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα δημοσίευσε ο Guardian στην ψηφιακή του έκδοση, με τα δέκα καλύτερα ζεστά ποτά του κόσμου και, προς έκπληξή μας, ανάμεσά τους βρίσκεται και ένα ελληνικό, πολύ δημοφιλές ποτό.

Ο λόγος για το γνωστό σε όλους μας ρακόμελο, που, όντως, μας κρατά συντροφιά τα κρύα βράδια του χειμώνα και που όλες οι παρέες το απολαμβάνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά.

Ο Guardian συνοδεύει την επιλογή του “rakomelou” (όπως το αναγράφει) με την πρόποση “Stin egia mas”, με την ευχή “Kala Christougenna” και με μερικές πληροφορίες για το συγκεκριμένο ποτό, ώστε να το συστήσει σε όσους δεν το γνωρίζουν.

Το ρακόμελο περιγράφεται ως εξής:

Όταν φτάνει ο χειμώνας στην Ελλάδα, οι ντόπιοι στρέφονται στο ρακόμελο, ένα μείγμα τσίπουρου (ένα μπράντι που είναι με τη γράππα, αλλά φρουτώδες), μπαχαρικών και μελιού. Για να γίνει αυτό, το τσίπουρο θερμαίνεται με γαρίφαλο και κανέλα – προστίθεται συχνά φλούδα πορτοκαλιού – και στη συνέχεια αναμειγνύεται με λίγο μέλι. Το ποτό που προκύπτει σερβίρεται σε μικρές κεραμικές ή γυάλινες κανάτες και προσφέρεται σε μικροσκοπικά ποτηράκια.

Επίσης, γίνεται αναφορά στην περιοχή του Ψυρρή στην Αθήνα, ως ένα μέρος όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το ρακόμελό του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα