Η πιο πριβέ παραλία της Ελλάδας

Η πιο πριβέ παραλία της Ελλάδας

Γύρω από την παραλία και κάτω από τα βράχια που τη συνθέτουν, υπάρχουν πολυάριθμες κατοικίσιμες σπηλιές, που θυμίζουν τα Μάταλα της Κρήτης. Μια ανάσα από το ακρωτήρια Μαλέα, τον γνωστό Κάβο-Μαλιά.

Απολαύστε μια πτήση πάνω από την πιο πριβέ παραλία της Ελλάδας, εκεί που η ησυχία συναντά την απόλυτη φυσική ομορφιά.

Μια ανάσα από το ακρωτήρια Μαλέα, τον γνωστό Κάβο-Μαλιά:

Πρόκειται για την παραλία «Απάγκιο», (στίγμα GPS στο τέλος του κειμένου) που αποτελεί ένα βαθύ και στενό φυσικό “φιορδ”, στο βάθος του οποίου υπάρχει άσπρη άμμος με τιρκουάζ, ζεστά νερά. Γύρω από την παραλία και κάτω από τα βράχια που τη συνθέτουν, υπάρχουν πολυάριθμες κατοικίσιμες σπηλιές, που θυμίζουν τα Μάταλα της Κρήτης.

Μάλιστα σε αρκετές σπηλιές υπάρχουν ξενόγλωσσες επιγραφές από τους “Ροβινσώνες” που κάποτε κατοίκισαν σ’ αυτές. Στα βράχια γύρω από τις σπηλιές αυτοφύεται Κάπαρη, που κρέμεται στο κενό σαν “κουρτίνα”.

Η περιοχή κατοικείται ελάχιστα και θυμίζει μια ιδιότυπη έρημο, με ελάχιστη βλάστηση και ανθρώπους. Με λίγα λόγια αποτελεί το απόλυτο τιρκουάζ ησυχαστήριο.

Η πρόσβαση είναι εύκολη με βατό χωματόδρομο.

Η παραλία είναι πάντοτε προστατευμένη από τους ανέμους του Κάβο Μαλέα, οι οποίοι είναι γνωστοί για την σφοδρότητά τους. Χαρακτηριστική είναι η φράση του αρχαίου γεωγράφου Στράβωνα: «Μαλέαν δε κάμψας, επιλάθου των οίκαδε» αν αποφασίσεις να περάσεις τον Μαλέα ξέχνα πως έχεις οικογένεια). 

Αν την επισκεφθείτε θα ζήσετε θαυμάσετε την ξεχωριστή ομορφιά της και θα εκπλαγείτε με τα καλά κρυμμένα μυστικά της Ελλάδας μας.

Το στίγμα της παραλίας μπορείτε να το δείτε εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version