Κέρκυρα: Τουρίστριες έκρυψαν ρούχα αγοριού και βρέθηκαν σε κρατητήριο-κολαστήριο

Κέρκυρα: Τουρίστριες έκρυψαν ρούχα αγοριού και βρέθηκαν σε κρατητήριο-κολαστήριο

Η Shona Cox και η Vicki Albone σκέφτηκαν να κρύψουν για πλάκα τα ρούχα ενός Έλληνα λουόμενου στην παραλία. Οι δύο 20χρονες από το Saffron Walden, στο Essex, βρήκαν πραγματικά τον μπελά τους. Το κελί-κολαστήριο, ο σωματικός έλεγχος και η δίκη.

Δύο νεαρές από τη Βρετανία καταγγέλλουν πως κρατήθηκαν σε αστυνομικό τμήμα της Κέρκυρας υπό “απάνθρωπες συνθήκες”.

Οι δύο 20χρονες κοπέλες ξόδεψαν όπως αναφέρουν 3,600 δολάρια (2.000 λίρες) για το πακέτο διακοπών τους στην Ελλάδα, αλλά κατέληξαν στη φυλακή μετά από μια φάρσα που πήγε λάθος.

Οι κοπέλες συνάντησαν μια παρέα αγοριών στις 24 Αυγούστου και έκρυψαν τα ρούχα ενός εξ αυτών κάτω από ξαπλώστρα την ώρα που κολυμπούσε.

Οι Shona Cox και Vicki Albone μεταφέρθηκαν σε κρατητήριο και έμειναν εκεί για 24 ώρες, ενώ κατέβαλλαν 2.893 δολάρια για νομικά έξοδα και κατηγορήθηκαν για κλοπή ρούχων και ενός Rolex αξίας 723 δολαρίων.

Η αστυνομία τις εντόπισε στο Labranda Sandy Beach Resort όπου διέμεναν μετά από καταγγελία της παρέας αγοριών. Οι άνδρες της αστυνομίας τους ζήτησαν να επιστρέψουν τα ρούχα και το ρολόι για να μη συλληφθούν.

Οι δυο τους ισχυρίστηκαν πως ο καταγγέλλων νεαρός “έστησε” την όλη ιστορία για να τις κατηγορήσει και αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξή τους σε κλοπή. Όπως είπαν, “έκαναν πλάκα”.

“Ακόμη και μετά από πολλές φορές που τους εξηγήσαμε ότι δεν πήραμε τα ρούχα ή το ρολόι, μας ζητούσαν να τους τα δώσουμε πίσω και τελικά μας συνέλαβαν”, δήλωσε η Shona.

Οι αρχές κάλεσαν τις νεαρές να βρουν δικηγόρο που μιλάει αγγλικά, όπως και έγινε μετά από τρεις ώρες. Τα κινητά τους κατασχέθηκαν για αρκετή ώρα και εν συνεχεία, συμπλήρωσαν κατάθεση παρουσία δικηγόρου.

Η μία κοπέλα δηλώνει τώρα πως είχε ναυτία μέσα στο κελί, έκανε εμετό και ένας αστυνομικός της έδινε ζαχαρωτά.

Φωτογραφίες από το κελί που τράβηξαν. Τα καρέ τους δόθηκαν στο swns.com:

το κρατητήριο στην Κέρκυρα Shona Cox

 

Η Shona Cox, που εργάζεται ως υπάλληλος αεροδρομίου, τόνισε ότι αυτή ήταν η πιο τρομακτική και τραυματική εμπειρία στις ζωές τους. “Από την αρχή μέχρι το τέλος μας συμπεριφέρθηκαν τόσο άσχημα που δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Κανένας δεν μας εξηγούσε τίποτα. Μας έκλεισαν σε ένα δωμάτιο και μας έκαναν σωματική έρευνα. Τα κελιά ήταν αηδιαστικά, υπήρχαν ούρα στο δάπεδο”.

Καταγγέλλει ακόμη πως δεν τους δόθηκε φαγητό και νερό από το μεσημέρι της σύλληψης μέχρι το επόμενο πρωί. “Αναγκάστηκα να κοιμηθώ στο γυμνό στρώμα. Δεν μου έδωσαν σεντόνι, μαξιλάρι, κουβέρτα. Τίποτα”, προσθέτει.

“Καταπατήθηκαν τα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματά μας”, δηλώνουν από κοινού.

“Ήταν να περάσουμε από δίκη τη Δευτέρα, όμως πήρε αναβολή για την Τετάρτη γιατί έπρεπε να γυρίσουν τα αγόρια από την Αθήνα για να καταθέσουν”, λέει η Shona.

“Μας επετράπη να κοιμηθούμε στο ξενοδοχείο τα υπόλοιπα βράδια αλλά ήμασταν τρομοκρατημένες”, καταλήγει η ίδια μιλώντας στην Express. Τελικά, το δικαστήριο έκρινε πως οι νεαρές ήταν αθώες καθώς δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα